terug
Florencio x Jazz x Ulft x Amor

Klik hier voor meer foto's
Kleur:
Vos
Dekgeld:
Euro 1.250.=
Stokmaat:
1.73
Geboren:
2007
Goedgekeurd voor:
KWPN
Oldenburg


2015 Zeer succesvol met Madelein Witte-Vrees in de klasse Prix St. Georges / Intermediaire I met vele overwinningen boven de 74%

2014 1e keer gestart in de Lichte Tour met een score van bijna 70%

2013 Winnaar Hengstencompetitie klasse M

2012 Winnaar Pavo Cup 5-jarige dressuurpaarden

2012 Finale WK-Verden 5-jarige dressuurpaarden

2011 Winnaar Pavo-Cup 4 jarige dressuurpaarden


Charmeur leverde uit zijn eerste 3 veulenjaargangen, 2011, 2012 en in 2013 het duurste veulen op de Eliteveiling in Borculo
* 2013 I am Special, Charmeur x Negro, gefokt door Piet Wijlaars uit Someren.
* 2012 High Five, Charmeur x Negro, gefokt door C. de Feijter uit Axel.
* 2011 Gambo, Charmeur x Kennedy, gefokt door Mevr. M. Kool- van Woudenbergh uit Schuinesloot.

De expressieve voshengst Charmeur doet zijn naam eer aan en steelt overal de show met zijn fantastische bewegingsmechanisme, zelfhouding en dressuuraanleg.

Charmeur, de verrichtingskampioen, won de Pavo Cup in 2011 voor 4-jarige dressuurpaarden met Emmelie Scholtens. Charmeur kreeg van de gastjuryleden Claudia Ruescher een 9.5 en van Sander Marijnissen een 10. Hiermee was Charmeur het beste 4-jarige dressuurpaard van Nederland.

In 2012 herhaalde Charmeur zijn prestatie door de Pavo Cup voor 5-jarige dressuurpaarden te winnen. Hij kreeg van gastamazone Eva Moeller de ultieme 10. Hiermee werd Charmeur het beste 5-jarige dressuurpaard van Nederland.

In de KWPN-Hengstencompetite 2012-2013 waren Charmeur en Emmelie Scholtens onverslaanbaar. Charmeur kreeg meermaals een 9.5 en een 10 voor zijn draf en galop.

Charmeur leverde in 2012 de Nederlands Kampioen bij de dressuurveulens genaamd Hero, Charmeur x Silvano N, gefokt door G. Kamphorst uit Zwartebroek.

2010
Charmeur heeft zich tijdens en na het KWPN-Verrichtingsonderzoek in Stegeren ontwikkeld zoals we van hem verwacht hadden. Een dressuurpaard met een fantastisch silhouet, veel zelfhouding en zeer goede basisgangen. Charmeur heeft zeer veel weg van zijn grootvader Jazz en is dan ook gefokt bij onze Nederlandse topfokkers van dressuurpaarden Huub & Tiny van Helvoirt te Rosmalen. Charmeur, zoon van meervoudig wereldkampioen Florencio uit een elitemerrie van de preferente Jazz. Grootmoeder Endy is van Ulft en voert de predikaten Keur, Preferent en Prestatie. Endy staat ook te boek als moeder van de NMK-kampioene Andy en vele goede dressuurpaarden. Officieel KWPN Onderzoekrapport: Charmeur beweegt bergop met veel expressie. De hengst toont een zeer goede zelfhouding en heeft veel souplesse. Als dressuurpaard heeft Charmeur zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Charmeur de eye catcher van de KWPN Hengstenkeuring 2011, 2012 & 2013

Kampioen Verrichtingsonderzoek 2010Charmeur developed as expected in the Stallion Performance Test in Stegeren. He has a super outline for a dressage horse, carries himself well and shows very good basic gaits. Charmeur looks a lot like his grandsire Jazz and was bred by the Dutch top-class breeders of dressage horses Huub & Tiny van Helvoirt from Rosmalen. Charmeur, son of multiple world champion Florencio out of an elite-awarded daughter of the preferent-awarded Jazz. Grandam Endy is by Ulft and has been awarded the Keur, Preferent and Sport predicates. Endy is also on record as dam of the National Mares Selection champion Andy and several fine dressage horses. Official KWPN Report: Charmeur moves well carried in front, with a lot of expression. The stallion moves with fine elevation and a lot of suppleness. Charmeur displays a lot of talent as a dressage horse and gives the rider a very good feeling.

Charmeur the eye catcher of the KWPN Stallion Selection 2011, 2012 and 2013!

Champion of the Stallion Performance test in 2010Charmeur hat sich waehrend der Leistungspruefung in Stegeren so entwickelt, wie wir das von ihm erwartet hatten. Ein Dressurpferd mit einer fantastischen Silhouette, viel Selbsthaltung und sehr guten Grundgangarten. Charmeur hat sehr viel von seinem Grossvater Jazz und ist dann auch bei unseren niederlaendischen Spitzenzuechtern von Dressurpferden, Huub & Tiny van Helvoirt in Rosmalen, gezogen. Charmeur ist ein Sohn des mehrfachen Weltmeisters Florencio aus einer Elitestute des preferenten Jazz. Grossmutter Endy ist von Ulft und fuehrt die Praedikate keur, preferent und prestatie. Endy steht auch als Mutter der NMK-Championesse Andy und vieler guter Dressurpferde zu Buch. Offizieller Leistungsprüfungsbericht: Charmeur bewegt sich bergauf mit viel Ausdruck. Der Hengst zeigt eine sehr gute Selbsthaltung und zeigt viel Geschmeidigkeit. Als Dressurpferd hat Charmeur sehr viel Veranlagung und er gibt seinem Reiter ein gutes Gefuehl.

Charmeur der Eyecatcher der KWPN-Hengstenkoerung 2011, 2012 & 2013!

Leistungspruefungssieger 2010


2010
Officieel KWPN-Onderzoeksrapport

VERRICHTINGSKAMPIOEN DRESSUURHENGSTEN 2010

STAP 7.5
DRAF 9.0
GALOP 9.0
SOULESSE 8.5
HOUDING & BALANS 9.0
RIJDBAARHEID / INSTELLING 9.0
AANLEG ALS DRESSUURPAARD 9.0
TOTAAL 86.5 PUNTEN

Afstamming:

Charmeur is een zoon van meervoudig wereldkampioen Florencio. Moeder Trendy is een elitemerrie van de preferente Jazz. Grootmoeder Endy is van Ulft en voert de predikaten Keur, Preferent en Prestatie. Endy staat ook te boek als moeder van de NMK-kampioen Andy (v.Jazz) en de dressuur-paarden Karmijn (v.Damiro), Montango (v.Contango) en Peron (v:Jazz) en als grootmoeder van de KWPN hengsten Viento Uno W (v.Numero Uno), Zhivago (v.Krack C) en Zuidenwind (v.OO-Seven). Overgrootmoeder Wendy is van Amor en voert eveneens de predikaten Keur, Preferent en Prestatie. Daarna wordt de moederlijn vervolgd met de keur preferente Miesje, een dochter van Grand Seigneur (v.Eratosthenes xx).

Exterieur:
Chameur is een goed ontwikkelde rijtypische hengst met een opwaartse romprichting die goed in het dressuurmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is ruim voldoende van lengte. De hals is goed van lengte, vorm en bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De lendenen zijn iets strak. De croupe is hellend en goed van lengte en bespiering. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. Het fundament is goed van ontwikkeling enkwaliteit. De voeten zijn wat smal met goed ontwikkelde verzenen.

Onderzoeksrapport:
Charmeur is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken.

De stap is zuiver, goed van ruimte en zou bij momenten actiever mogen zijn.

De draf is zeer goed van ruimte en gedragen.

De galop is goed van ruimte en gedragen.

Charmeur beweegt bergop met veel expressie. De hengst toont een zeer goede zelfhouding en heeft veel souplesse.

Als dressuurpaard heeft Charmeur zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Charmeur is op stal een eerlijke en betrouwbare hengst. Die makkelijk en rustig in de omgang is op stal.

Fokker:
Huub en Tiny van Helvoirt
Vliertwijksestraat 35
5243 RG RosmalenFoto's van Charmeur:
naar boven