Nieuwe Hengsten 2016

2016 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2015

2015 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2014

2014 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

2013 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Wie is online
We hebben 21 gasten online

Uitnodiging

A.s. zaterdag 27 mei, houden wij op ons Hengstenstation in Heerewaarden een presentatie van een aantal van onze hengsten en nakomelingen. Tijdens deze presentatie worden onze nieuw KWPN-goedgekeurde hengsten Just Wimphof en Jay Destino voorgesteld. Ook tonen wij u natuurlijk enkele van onze andere hengsten en een aantal jonge paarden. U bent van harte welkom. Aanvang 15:00 u

Laatst aangepast (dinsdag 23 mei 2017 08:45)

 

KWPN Goedgekeurd

Afgelopen weekend was een zeer groot succes voor onsHhengstenstation. Zaterdag werden Just Wimphof v. De Niro & Jay Destino v. Danciano goedgekeurd voor het KWPN. Just Wimphof werd Verrichtingskampioen samen met de Ferdeaux-zoon Jerveaux met een prachtige score van 86 punten.

Op zondag liep For Gribaldi tijdens de tweede selectie ZZ-Zwaar in Nieuw- en Sint Joostland naar een eerste en een tweede plaats onder Dinja van Liere. Tijdens de eerste proef was For Gribaldi nog iets afgeleid waardoor er een aantal dure fouten ontstonden. Tijdens de tweede proef was hij weer super bij de les wat resulteerde in een winnende score van 69,21%. Mede door deze score heeft For Gribaldi zich ruimschoots geplaatst voor het NK. 

Ferdeaux liep excellent naar een overwinning tijdens de derde WK selectie voor 7-jarige dressuurpaarden. Onder Kirsten Brouwer liep hij naar een top score van 78.53%. Kirsten Brouwer kwam met een zeer tevreden gevoel de ring uit. “Ferdeaux trok er super aan. Vorige week hadden we onze eerste selectie in Kootwijk en het is fijn om wat vaker met hem in de ring te verschijnen”, licht de amazone toe. “Er stonden meerdere negens op het protocol. De appuyementen, schouderbinnenwaarts en uitgestrekte galop leverden hoge cijfers op.”

Onze top merrie Hautecouture, die wij in mede eigendom hebben met Albert Drost liep onder Dinja van Liere naar de hoogste dag score, ze won de WK selctie voor 5 jarige dressuurpaarden met maar liefst 84.2%!

Bordeaux zette zondag een fantastische prestatie neer, onder Isabel Freese won hij de Grand Prix met 72.093%!

 

Just Wimphof

De Niro x Riccione x Sandro Hit x Classiker x Donnerhall x Pik Bube

 

Jay Destino

Danciano x Daimond Hit x Belissimo M x Sandro Hit x Don Gregory x Rubinstein I

Laatst aangepast (dinsdag 23 mei 2017 09:07)

 

Selectiedagen EDS/KWPN-Zomereditie

 

Fokkers let op!

 

Data en locaties selectiedagen: EDS / KWPN veulenveiling 2017 zijn bekend. In 2016 was deze veiling een groot succes en hopelijk kunnen we dit jaar weer een aantal zeer interessante veulens met veel beweging selecteren

 

Dinsdag 30 mei vanaf 13.00 uur;

Hengstensarion van Uytert 

 

Dinsdag 6 juni vanaf 10.00 uur;

Academy Bartels te Hooge Mierde

 

Dinsdag 6 juni vanaf 16.00 uur;

Tim Coomans Oud Beijerland

 

Woensdag 7 juni vanaf 13.00 uur;

Hengstenstation van Uytert 

 

Zaterdag 10 juni vanaf 10.00 uur;

KWPN-centrum te Ermelo

16.00 uur in Tolbert

19:00 uur Gebr. Brouwer in Gieten

 

Opgeven voor de selectiedagen kan door een e-mail te sturen naar:

 

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Graag vermelden; de gegevens van uw veulen / merrie, afstamming, leeftijd en geslacht.

 

Afbeeldingsresultaten voor excellent dressage sales

Laatst aangepast (zaterdag 20 mei 2017 10:09)

 

Krack C overleden

Vanochtend is onze tophengst Krack C overleden. De zoon van Flemmingh die een imponerende sport- en fokcarrière achter de rug heeft werd 25 jaar. Krack C was tot op de dag van vandaag nog in hele goede gezondheid. Hij was natuurlijk wel oud en we lieten hem sinds dit jaar niet meer dekken maar hij ging nog dagelijks naar buiten en was fris. Afgelopen weekend lieten we hem nog zien aan een groep van JongKWPN afdeling Zeeland. Vanochtend mocht hij weer in het zonnetje in de wei. Daar liet hij plotseling het leven.

Krack was vanaf jonge leeftijd een opvallende verschijning. Hij begon onder het zadel van Nick Wagman die met de hengst goed presteerde in de hengstencompetitie en de Pavo Cup (deze wonnen ze 2x). Later nam Anky van Grunsven de teugels van hem over. Onder haar kwam de charme van de Flemmingh-zoon ten volle uiting. Hoogtepunt van hun carrière waren de Wereldruiterspelen in Jerez de la Frontera waar zij als beste Nederlandse combinatie eindigden op de achtste plaats.

Krack C kreeg in totaal 10 zonen goedgekeurd bij het KWPN, daaronder ook de nu al legendarische hengst Vivaldi en de sterk verervende United. Nog eens 13 kleinzonen van Krack C staan op de lijst van goedgekeurde KWPN-hengsten. Joop: “We zijn enorm trots op de fokkerij van Krack C. Hij en Gribaldi waren eigenlijk de hengsten waarmee onze stoeterij is gestart, en ze hebben allebei zo veel invloed gehad. Het zijn echt twee wereldwijde verervers. Vivaldi natuurlijk en ook United en zijn zoon Bordeaux zijn enorm invloedrijk. En niet alleen Krack’s zonen doen van zich spreken maar ook uit Krack C-moeders is al heel veel goeds gekomen. Denk maar aan Buriël van Juliette Ramel, dat is ook een geweldig paard en de KWPN-hengst Apache komt uit een Krack-moeder. Krack was een geweldig sportpaard en nadat hij op zestienjarige leeftijd bij ons terugkwam op het station heeft hij nog acht fantastische jaren gehad. Hij heeft een topleven gehad.” Krack C hadden we in eigendom met Ad & Annemiek Valk en is gefokt door Fred Vlaar van Stoeterij 't Centrum uit Wijdenes.

 

Laatst aangepast (dinsdag 09 mei 2017 14:12)

 

For Gribaldi en Daula II Eén en Twee op selectiewedstrijd in Velzen-Zuid

Vandaag, zaterdag 22 April was een fantastische selectiewedstrijd in Velsen-Zuid voor onze volle broer en zus, For Gribaldi en Daula II. Daula II won onder Danielle Heijkoop beide selectiewedstrijden in het ZZ-Zwaar met score's van 70.36% en 69.36% en For Gribaldi onder Dinja van Liere werd 2x tweede met prachtige score's van 69.71% en 68.93%. Dit in een veld van 32 deelnemers mag best wel uniek genoemd worden voor ons als fokker en nog steeds mede eigenaar van beide paarden. Mede fokker van deze beide Gribaldi-nakomelingen is Ab van Barneveld.

Laatst aangepast (zaterdag 22 april 2017 14:31)

 

Fantastische 4e editie EDS

De vierde editie van onze Excellent Dressage Sales (EDS) leverde zaterdagavond een kleine 2 miljoen euro op. Onder toeziend oog van vijfhonderd gasten werden maar liefst 36 paarden geveild bij Academy Bartels in Hooge Mierde. Het duurste paard dat onder de hamer van veilingmeester Koen Olaerts kwam is San Diamantino, een 8-jarige ruin van San Amour x Diamond Hit. Hij werd voor 250.000 euro gekocht door twee Duitsers.

Internationale interesse
Hey You, het laatste paard van de avond, werd eveneens verkocht werd aan het buitenland. Een telefonische bieder betaalde 170.000 euro. Deze 5-jarige ruin van Romanov X Demoncraat zal naar Portugal verhuizen. Andere kopers kwamen o.a. uit Thailand, Duitsland  Hongarije, België, Spanje, Amerika en natuurlijk Nederland. Deze editie kenmerkte zich door de vele interesse vanuit het buitenland. Vanuit allerlei landen werd telefonisch meegeboden.

Pleun
Een ander hoogtepunt van de avond was het optreden van Pleun Bierbooms, de 17-jarige winnares van the Voice of Holland. Stephanie Kooijman reed met Four Legends, het duurst verkochte Excellent Dressage Sales-paard ooit, een kür op het nummer ‘What hurts the most’. Four Legends is een KWPN-goedgekeurde dekhengst en wordt momenteel uitgebracht in de klasse ZZ-Zwaar.

EDS-award voor Tineke Bartels
Tineke Bartels kreeg de jaarlijkse EDS-award uit de handen van de organisatoren, Joop van Uytert, Tim Coomans, Nico Witte en Joep Schellekens. Ze eerden haar om haar tomeloze inzet voor internationale dressuur. Samen met haar man Joep Bartels stond ze aan de wieg van de kür op muziek. En daarnaast coachte ze tientallen talentvolle combinaties die internationaal succesvol waren.

Stichting Gelukskinders
Aan het begin van de veiling werd een Longines dameshorloge dat beschikbaar werd gesteld door Gassan Daimonds verkocht, waarvan de opbrengst van  €3.500,- bestemd is voor de Stichting Gelukskinders. De organisatoren vonden het wederom een fantastische veiling.

Laatst aangepast (zaterdag 22 april 2017 14:35)

 

Wederom overwinning voor For Gribaldi & Dinja van Liere

In De Mortel startte Dinja van Liere onze KWPN-goedgekeurde hengst For Gribaldi in het ZZ-Zwaar, die met 69% een mooie overwinning opleverde.

“For Gribaldi gaat hard vooruit”, vertelt Dinja van Liere. “Het gaat steeds een beetje beter in de proef. De hengst liet hoge cijfers noteren voor de galopversterkingen, wisselseries, de zijgangen en de complete stapreprise. Volgende week komen In Velsen-Zuid we van start in de selectie voor het NK”, sluit de amazone af.

Daula-stam
De zoon van Gribaldi is door ons en Ab Barneveld gefokt uit de Keur Preferent- en Prestatiemerrie Kladaula (v.Michelangelo). Verderop in de moederlijn zien we de keur preferente Eclatant-dochter Ladaula. De volle zus van For Gribaldi is de uitzonderlijk goed geteste Daula II (IBOP 90 punten), die momenteel met Daniëlle Heijkoop ook furore maakt in het ZZ-Zwaar. Uit dezelfde super bewegende Daula-stam komt ook de Grand Prix-hengst Hïerarch (v.Cocktail) en de Grand Prix-paarden Sebastiaan (v.Jazz) en Torricelli (v.Florestan I), van Aat van Essen en Lotje Schoots, evenals het olympische dressuurpaard Egistar (v.Cabochon) die met de Japanse Kiicha Harada in Rio de Janeiro liep.

Laatst aangepast (zaterdag 22 april 2017 13:02)

 

ZZ-Zwaar debuut Ferdeaux

 Op de Subtopwedstrijd in Rucphen maakte Kirsten Brouwer vandaag (Donderdag 13 April) haar Subtopdebuut met onze extreem getalenteerde KWPN-hengst Ferdeaux. Het duo reed in het ZZ-Zwaar een score van 68,57% bijeen en eindigde daarmee als tweede achter Wilma Salm, die met Tango-zoon Dropshot met 69,07% noteerde. Behalve op twee hengstenshows verscheen Ferdeaux een  geruime tijd niet in de wedstrijdbaan. Dit was de eerste wedstrijd van Ferdeaux en Kirsten en het was ook gelijk buiten. Hij was een beetje afgeleid van merries die achter de wedstrijdring in de wei liepen en Kirsten reed ook nog een verkeerde proef. Ons inziens is het een kwestie van tijd en dan gaat deze combinatie hoge punten krijgen in de dressuursport. De Bordeaux-zoon Ferdeaux is gefokt door onze medeeigenaar Gerrit en Anne Marie van Esterik uit de merrie Part Two van de Keurhengst Ferro x de zeer goede verervende hengst Zonneglans. Deze moeder leverde voor Ferdeaux al 3 Lichte Tour paarden, Double Trouble-Two V. Jazz, U-Two en Winne Two beide van Goodtimes.

Laatst aangepast (zaterdag 22 april 2017 13:37)

 

Zeer mooie presentatie van onze hengsten tijdens de show van De Dalhoeve

Impressie:

Ferdeaux en Kirsten Brouwer

Galaxie en Diederik van Silfhout

Total U.S. en Dina van Liere

Henkie en Adelinde Cornelissen

Onze net 4-jarige hengst In Style met Renate van Vliet

 

Hermès met Dinja van Liere

Franklin met Severo Jurado Lopez 

 

Laatst aangepast (vrijdag 24 maart 2017 10:25)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner