Nieuwe Hengsten 2014

2014 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner

2013 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
BannerWie is online
We hebben 18 gasten online
MambWeather
Heerewaarden
2°C
Heerewaarden 2°C | Amsterdam -2°C | New York 15°C
[Details]

Goede start van de Hengstencompetitie voor onze hengsten

Woensdag 26 November was het het de start van de KNHS/KWPN Hengstencompetitie 2014/2015 in Ermelo. Dit was de 1e van 4 wedstrijden. De 2e wedstrijd is op 16 December in Roosendaal, de 3e wedstijd op 7 Januari is in Zuidbroek en de Finale is tijdens de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch. Deze dag werd gestart met de dressuurhengsten klasse M. In deze klasse is zeer veel concurrentie met goed bewegende hengsten. Onze hengst Estoril, Zhivago x Gribaldi, liet zich fantastisch zien onder Emmelie Scholtens en eindigden op een hele mooie 2e plaats met 86 punten. Helaas was onze Pavo-Cup winnaar Eye Catcher onder Kirsten Brouwer erg gespannen vandaag waardoor de galop niet goed uit de verf kwam. Ze kregen wel voor de draf een 9.0. Na het WK in Verden en de Pavo Cup heeft hij een hele tijd lekker rust gehad. Voor Eye Catcher is dit goed geweest, misschien kwam deze wedstrijd iets te vroeg. Maar in Roosendaal gaan we er weer vol voor met hem.

De rubriek voor 4-jarige hengsten was heel spannend want deze hengsten kwamen voor het eerst tegen elkaar in wedstrijdverband. Onze hengsten For Gribaldi en Ferdeaux waren de best geklasseerde KWPH Hengsten in deze grote rubriek en eindigden allebei met 82 punten op een gedeelte 3e plaats. For Gribaldi liet zich heel mooi en elegant zien onder Dinja van Liere en kregen een 9.0 voor de stap en een 8.5 voor zijn draf. Ferdeaux werd heel goed voorgesteld door Kirsten Brouwer en kregen een 9.0 voor de galop en een 8.5 voor de draf. De bij ons ter dekking staande hengst Franklin werd 5e met een score van 81 punten en toonde een exceptionele goede drag en galop. Superrrrr trots op onze jonge hengsten die nog een grote toekomst voor zich hebben.

De klasse Z en ZZ werd gewonnen door de Vivaldi-nakomeling Desperado onder Emmelie Scholtens en onze hengst Charmeur, heel goed voorgesteld door Madeleine Witte-Vrees eindigde op een hele mooie gedeelte 2e plaats met een score 85.5 punt. Charmeur liet zeer veel kracht zien en kreeg maar liefst een 9.5 voor zijn bergopwaartse draf!  

For Gribaldi & Dinja van Liere

Laatst aangepast (vrijdag, 28 november 2014 18:58)

 

Googel KWPN-Goedgekeurd

Deze mooie fotoserie van Googel & Cora Verlouw

is afgelopen zomer gemaakt door Esmee van Geijtenbeek.

Laatst aangepast (dinsdag, 18 november 2014 09:52)

 

Gribaldi de nieuwe No.1 van de Wereld op de WBFSH Dressage Ranking

Met maar liefst 29.497 aan punten (deze score is nog nooit behaald) staat hij ruimschoots aan kop. De Niro, voorheen de No. 1 waarvan wij de import rechten hebben voor Nederland, staat met 25.253 punten op een sterke 2e plaats.

Gribaldi, die zelf internationaal gepresteerd heeft met Edward Gal, verdiende deze punten met de volgende nakomelingen: Totilas, Kingsley Siro N.O.P., Unee BB, Painted Black, Girasol, Thriller, Ulysses la Haya, Tiesto, Wodan, Vradin, Karamel de Lauture, HF Victor, Privaldi, Stefano, Ulan, Ronaldo II, Talitie, Angrib Firfod, Sultan, Schianto, Urbanus, Zigeuner DVB, Ruby, Zenith de Pessel, Tribaldi en Varco du Long.

Fokkers, opfokkers, ruiters, amazone`s, trainers en eigenaren iedereen bedankt voor uw gewelidge medewerking aan het succes van onze helaas veel te vroeg overleden topper Gribaldi!

Laatst aangepast (donderdag, 13 november 2014 18:23)

 

Zonen van United vallen op in Subtop

United-zoon President's Avanti valt op in Liempde. Onder Anne Meulendijks debuteerde President’s MDH Avanti, United x Farrington, gefokt door R. Arts uit Escharen in de Midden Tour in Liempde. Met een geweldige score van 70,57% werd het een prachtig debuut op het Intermediaire A-niveau voor zowel ruiter als amazone. Hoogtepunten in deze proef waren goede pirouettes, verruimingen en het altijd sympathieke beeld.

In Roosendaal viel ook voormalig Pavo Cup-winnaar en WK-paard TC Athene, United x Jazz, gefokt door J.B.J.M. Streppel uit Wilp duidelijk op. In de Prix St. Georges liep hij onder Gerdine Marée naar de tweede plek met een score van 72,17%.

Bij Den Goubergh in Roosendaal kwam de KWPN-goedgekeurde hengst Adamo M van onze hengst Sandreo uit Tomathika M Keur Pref v. Pion, gefokt door C.F. van Mook en Gebr. Van Mook uit Alem in het ZZ-Zwaar onder Kim van de Velden tot de 4e plek dankzij een percentage van 65,57.

Laatst aangepast (dinsdag, 11 november 2014 20:41)

 

Vivaldi-zoon Crespo RDH wint ZZ-Zwaar dressuur in Oud-Gastel

Afgelopen weekend won Geert-Jan Raateland de subtopwedstrijd in Oud-Gastel in de klasse ZZ-Zwaar met Crespo RDH (v. Vivaldi) met een hele mooie score van 69,57%. “Crespo liep een super fijne proef. Alleen voor het binnenkomen en afgroeten kregen we een vijf, dus daar moeten we nog wel op oefenen”, vertelt Raateland enthousiast. Crespo RDH is gefokt door Frieda & Bert Blitterswijk uit Nieuwland uit de merrie Wiona B, San Remo x Gribaldi, dus 3 generaties van onze hengten. Als veulen hebben wij hem voor de helft gekocht en later is Crespo geveild op de veulenveling in Borculo. Daar werd hij aangekocht door Huug de Koning, die nog steeds mede eigenaar is. Crespo werd als 3-jarige aangewezen voor het KWPN-Verrichtingsonderzoek en is als 4 en 5-jarig paard ook al succesvol geweest in de Pavo-Cup.

Laatst aangepast (maandag, 03 november 2014 09:14)

 

Hors la Loi II-zoon Vorst D in A kader dressuur

Hoe mooier kan het zijn. We zijn een Hengstenstation met veelal dressuurhengsten, maar ook de springhengsten doen van zich spreken in de dressuursport. De helaas veel te vroeg gecastreerde hengst doet inernationaal heel goed mee mat zijn nakomelingen op het hoogste niveau in de springsport, maar nu ook in de dressuur! Diederik van Silfhout won afgelopen zondag op overtuigende wijze de kadervormingwedstrijd in Vragender met de zoon van onze Keurhengst Hors la Loi II genaamd Vorst D en gefokt door Fam. van Driel uit Loosbroek. Met een A-kaderscore van 72,33% wist hij Kirsten Beckers met Broere Westpoint (70,37%) en Marlies van Baalen met Zigeuner DVB v. Gribaldi (69,17%) op veilige afstand te houden in de Grand Prix.

Laatst aangepast (maandag, 03 november 2014 09:04)

 

Bordeaux-zoon wint Verrichtingstest Adelheidsdorf

De in Nederland gefokte Bordeaux-zoon Buckingham sloot de zeventig dagen test voor hengsten in Adelheidsdorf als beste af. Hij had niet alleen de hoogste totaal score, maar was met 9.03 ook het beste dressuurpaard. Buckingham is door Merwehoeve De Groot uit Herwijnen gefokt en vorig jaar goedgekeurd. De donkerbruine hengst, staat ter dekking op de Staatsstoeterij in Celle. In Adelheidsdorf won Buckingham de Verrichtins- proef met 8.46 en werd het beste dressuurpaard.

Laatst aangepast (maandag, 03 november 2014 08:46)

 

Easy Game uitgeroepen tot Elite hengst op de Trakehner Hengstenkeuring

Op de Trakehner Hengstenkeuring in de Holstenhallen in Neumünster werd onze Gribaldi-zoon Easy Game, op zijn nakomelingen, uitgeroepen tot Elitehengst. 

Easy Game stamt uit een mooie merriestam waar meerdere hengsten uit goedgekeurd zijn. Zijn moeder de St.Pr. merrie Evita werd in 2004 Sieger merrie op de ‘Landesschau’ in Rheinland. Evviva, de 2e nakomeling van Evita werd op de Trakehner Hengstenkeuring uitgeroepen tot ‘Jahressiegerstute’. De 3e nakomeling van Evita, haar dochter Elvira v. TCN Partout werd eveneens "Jahressiegerstute' maar dan in 2008 en haar 4e nakomeling is de volle zus van Easy Game (Elba), ‘Siegerstute’ in Rheinland. Zijn halfzus Evviva (v. Kaiser Wilhelm) bracht de hengsten Easton (v. Gribaldi) en Empire State (v. Imperio).

Op de Trakehner Hengstenkeuring was dit jaar de invloed van Easy Game groot. De Siegerhengst die voor maar liefst € 300.000.-- verkocht werd is een kleinzoon van Easy Game. Zijn vader Millenium werd in 2010 Reserve Kampioen van de Trakehner Hengstenkeuring en leverde dit jaar maar liefst 3 goedgekeurde zonen waaronder de Siegerhengst Sir Sansibar. Ook werd Vapiano goegekeurd van de hengst Kentucky uit een Easy Game moeder. Helaas was de rechtstreekse zoon van Easy Game uit een Latimer niet aanwezig wegens een beschadiging aan zijn hoefbal, want dit was één van de torenhoge favorieten op de voorkeuring.

In een mooie show toonde John Tijssen onze hengst Easy Game onder het zadel en kreeg een mega applaus voor zijn fantastische Piaffe & Passage.

Laatst aangepast (maandag, 20 oktober 2014 15:17)

 

VWF Prinsenstad Dressuur

De nakomelingen van onze hengsten hebben het zeer goed gedaan op de competitie voor 3-jarige dressuurpaarden, die elk jaar onder grote publieke belangstelling, op Manege Prinsenstad in Delft gehouden wordt. Plaats No. 2 t/m 7 werden ingekomen door nakomelingen van bij ter dekking staande hengsten.

2e pl. Gershwin, Vivaldi x Pion, onder Kirsten Brouwer
3e pl. Great Lady TC, Bretton Woods x Osmium, onder Roos van Schaik
4e pl. Glaourgirl, Vivaldi x Amsterdam, onder Femke de laat
5e pl. Guadeloupe Beau, Bordeaux x Vivaldi, onder Joyce van Opbergen
6e pl. Go Legend, Totilas x Ferro, Lisanne der Nederlanden
7e.pl. George Legend, Tuschinski x Metall onder Kirsten Brouwer

Int totaal waren er 86 starts. Onder de eerste 30 eindigen nog diverse nakomelingen van de hengsten Bordeaux, Charmeur, San Remo en Vivaldi.

Laatst aangepast (maandag, 20 oktober 2014 14:35)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner