Nieuwe Hengsten 2015

2015 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2014

2014 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

2013 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Wie is online
We hebben 48 gasten online
MambWeather
Heerewaarden
12°C
Heerewaarden 12°C | Amsterdam 11°C | New York 19°C
[Details]

De Niro

Helaas komt De Niro niet meer ter dekking middels vers sperma. Door zijn ouderdom kan hij helaas niet meer dekken en kunnen we alleen gebruik van hem maken middels DV-sperma. Zijn dekgeld is door Klosterhof Medingen nu gesteld op Euro 1.500.= per portie DV-sperma. Voor verdere informatie kunt U contact met ons opnemen.

 

De Niro: No.1 van de WBFSH-Stallionranking Dressage 2015

Laatst aangepast (maandag 02 mei 2016 11:43)

 

Zeer goed verlopen 3e editie EDS

Met een omzet van ruim 1.7 miljoen euro en een gemiddelde opbrengst van € 48.000,- per paard was de derde editie van Excellent Dressage Sales weer succesvol. We hadden een mooie collectie van 37 paarden onder de hamer van veilingmeester Koen Olaerts. VSN-winnares Hannelinde beet het spits af. De vierjarige dochter van Ampére werd verkocht voor de topprijs van de veiling aan een Belgische eigenaar voor € 175.000,-. Het op een na duurste paard werd het Grand Prix paard Rousseau's Topas, die voor € 155.000 in Nederlandse handen blijft. Onze KWPN goedgekeurde hengst Grenoble verwisselde voor € 120.000,- van eigenaar en vertrekt naar Zwitserland. De Lichte Tour merrie Ucelle l’Océan bracht € 120.000,-. Verschillende topruiters kochten paarden, zoals Olympische medaillewinnaar Sven Rothenberger en de Italiaanse Grand Prix amazone Norma Paoli.

De grote rijhal van Academy Bartels in Hooge Mierde was volledig uitverkocht en opnieuw waren er weer veel nationaliteiten onder de bieders, aldus de organisatoren. De paarden werden onder meer verkocht naar landen als China, Duitsland, Thailand, België, Italië, Zwitserland en Engeland. Enkele paarden werden telefonisch verkocht want diverse ruiters hadden de paarden in de weken voorafgaand ter plaatse uitgeprobeerd en kozen ervoor om de veiling thuis te volgen via een livestream uitzending van het tv kanaal ‘ClipMyHorse’.

Landgoed Culitsrode, waar Academy Bartels gevestigd is, was weer omgebouwd tot een sfeervolle veilingpiste, aangekleed met prachtige kunst en diverse presentaties van standhouders en sponsoren. Aan het begin van de veiling werd een Longines dameshorloge verkocht, waarvan de opbrengst á € 3.000,- bestemd is voor de Stichting Gelukskinders. Wij, Joop, Tim, Joep en Nico waren als organisatoren waren erg tevreden en binnenkort wordt de datum bekendgemaakt voor 2017.

Laatst aangepast (maandag 02 mei 2016 11:39)

 

Fantastische 2e Show op zaterdag

Onze 2e Show op zaterdag was echt mega. Helemaal letterlijk en figuurlijk tot de nok toe vol. Veel van onze hengsten, het klinkt raar, maar lieten zich nog beter zien als donderdag. Misschien zijn de dan wel iets meer ontspannen als ze voor de 2e x in deze entourage komen. Toch is het altijd weer spannend, zoveel mensen op je bedrijf. Gelukkig is alles zonder problemen verlopen en hadden we zowel donderdag als zaterdag een fantastisch enthousiast publiek.

Ferdeaux en Kirsten Brouwer

Diarado met Jonas Vervoort

Henkie met Adelinde Cornelissen

 Galaxie met Dinja van Liere

Laatst aangepast (maandag 28 maart 2016 13:03)

 

Onze 1e Hengstenshow super verlopen

Het was heel druk op de donderdagavond en hadden een perfecte Show met onze hengsten. We hebben een prachtige collectie getoond met de navolgende hengsten:

FERDEAUX  *  FOR GRIBALDI  *  TOTAL U.S.  *  GALAXIE  *  GENIAAL  *  HENKIE  *  ZHIVAGO  *  HERMÈS  *  KRACK C  *  BOJENGEL  *  FRANKLIN  *  DUNDEE M  *  CHARMEUR  *  GUNNER KS  *  BAROSSO  *  IRONN  *  HIGH FIVE U.S.  *  BAROSSO  *  BORDEAUX  *  UNITED  *  GRENOBLE  *  FLEETWOOD MAC  *  CORLEONE  *  SCHWARZGOLD en HOTSPOT

Aan onze Show hebben o.a. de Olympische ruiters Adelinde Cornelissen en Patrick van der Meer meegewerkt . Daarnaast de bekende Amazone's Dinja van Liere, Kirsten Brouwer, Dana van Lierop, Larissa Paulius, Eva Möller en Astrid Langenberg. 

Ook de bekende ruiters Tommie Visser, Jeroen Okkema, Sascha Böhnke en de Wereldkampioen van de 5-jarige dressuurpaarden Severo Jurado Lopez waren van de partij evenals de jeugdige amazone`s Nina van Mook en Annika Roodbart.

Van diverse hengsten hebben we ook nakomelingen getoond!

Ennnn niet te vergeten er was er een fantastisch optreden van Arthur van Osch met zijn muilezel.

Onze 24-jarige hengst Krack C

Op naar vanavond!!!

Laatst aangepast (dinsdag 03 mei 2016 11:00)

 

First Verdi verkocht naar Amerika

Onze zesjarige First Verdi die ter dekking stond bij ons en Stal Hendrix is verkocht naar Amerika. De KWPN-goedgekeurde hengst zal niet meer beschikbaar zijn voor de dekdienst. De hengst was in eigendom van ons, Cees van den Oetelaar en Stal Hendrix. Tijdens de afstammelingenkeuring in 2014 gaf First Verdi het Kampioensveulen Jippie (mv Cornado). Zelf eindigde hij afgelopen januari op de tweede plaats in de Blom Hengstencompetitie in Zuidbroek. De zoon van Verdi zal zijn verdere opleiding in Amerika vervolgen. beperkt DV-sperma is nog aanwezig.

Laatst aangepast (dinsdag 15 maart 2016 14:41)

 

Daula II winnend debuut in ZZ-Licht

Afgelopen zondag is Daula II, volle zus van onze hengst For Gribaldi, met Patrick van der Meer tweemaal gestart in de klasse ZZ Licht te Naaldwijk. In haar 1e wedstrijd werd zij tweede met 66,5% en in de 2e wedstrijd werd zij eerste met 71,1%.Voor haar spectaculaire draf stonden er een aantal negens op het protocol! Door dit mooie resultaat is haar moeder Kladaula (V. Michelangelo) naast Keur en Preferent nu ook Prestatiemerrie geworden. Wij verwachten dat onze hengst For Gribaldi binnen enkele maanden het voorbeeld van Daula II zal volgen en ook in de ZZ Licht proeven zal presteren onder Dinja van Liere.

Laatst aangepast (dinsdag 15 maart 2016 15:09)

 

* * * Uitnodiging Hengstenshow * * *

 
Beste fokkers, vergeet niet onze Hengstenshow in uw agenda te zetten:

Donderdag 24 & Zaterdag 26 Maart

Beide dagen aanvang 20:30 u

Laatst aangepast (dinsdag 16 februari 2016 12:29)

 

Impressie KWPN Hengstenkeuring

De KWPN-Hengstenkeuring was voor ons Hengstenstation wederom een groot succes. Ferdeaux wint met Kirsten Brouwer de Hengstencompetitie klasse M. Vivaldi is Keur geworden en liet een schitterende Show zien met zijn ruiter Hans Peter Minderhoud en 6 van zijn nakomelingen. Bij de presentatie van de nieuwe jaargang dressuurhengsten lieten Total U.S. onder Dinja van Liere en High Five U.S. onder Gerrel Vink zich zeer goed zien. Het zijn beide hengsten met zeer veel potentie voor de toekomst. Op zaterdagmiddag toonde Henkie zich zeer goed onder Adelinde Cornelissen en toonden een galoppade om kippevel van te krijgen. 

In totaal kregen we 7 aangewezen hengsten, waarom 5 in (mede-) eigendom en 2 getraind waaronder Independent Little Me die Kampioen werd bij de Gelderse paarden. Onze jonge hengst idool N, Bordeaux x Jazz x ferro gefokt door Tinus Naber stond 5e in de Kampioenskeuring. Trots zijn we natuurlijk ook op de door ons zelf gefokte hengst In Style, Eye Catcher x Lorentin I.  

Aangewezen voor het KWPN-Verrichtingsonderzoek:

1.    In Style Eye Catcher x Lorentin I x Cor de la Bryere
Fok/Eig. Joop van Uytert
02.  Idool N Bordeaux x Jazz x Ferro 
Fok. Tinus Naber   Eig. Joop van Uytert
03.  Incognito Davino x Vivaldi x Houston
Fok. Fam. Hendriksen    Eig. Joop van Uytert & Renate van vViet
04.  Impression Don Schufro x Ferro x Florestan I
Fok. Matthijs Maat   Eig. Fokker & Joop van Uytert
05.  Indigro Negro x Jazz x Ulft
Fok. J. Deenen   Eig. Joop van Uytert & Platinum Stbales
06.  Indiana Jones Cupido x Special D x Wellington
Fok. H. Cazemier   Eig. Platinum Stables
Kampioen Gelders paard:
07.  Independent Litte Me  Uno Don Diego x San Remo x Glendale
Fok. M. Rothengatter   Eig. Julie v. Eeuwen

 FERDEAUX (Bordeaux x Ferro) met Kirsten Brouwer

Total U.S. (Totilas x Sir Donnerhall) met Dinja van Liere

HIGH FIVE (Charmeur x Negro) met Gerrel Vink

VIVALDI (Krack C x Jazz) met Hans Peter Minderhoud

 INCOGNITO Davino V.O.D. x Vivaldi x Houston x Donnerhall

IMPRESSION Don Schufro x Ferro x Florestan I x Romancier

IDOOL N Bordeuax x Jazz x Ferro

Laatst aangepast (donderdag 11 februari 2016 20:01)

 

Fenomeen Totilas middels ons station beschikbaar voor Nederland

Totilas komt dit jaar ter beschikking middels vers sperma. Met onze collega Paul Schockemöhle hebben wij de afspraak gemaakt dat wij het alleenrecht krijgen voor Nederland. Zijn dekgeld wordt € 2.500.= wat natuuriljk heel aantrekkelijk is voor vele fokkers. Mocht de merrie helaas niet drachtig worden dan is het 50% reductie op het dekgeld in 2017.

Totilas lijkt zich te ontwikkelen tot een zeer interessante fokhengst. Uit zijn eerste 2 jaargangen zijn maar liefst 4 Totilas-zonen KWPN-goedgekeurd, n.l Governor, Glock`s Toto Jr, Trafalgar en ons jonge talent Total U.S. Ook op de merriekeuringen hebben de Totilas-dochters een goede indruk gemaakt. Totilas lijkt het beste te fokken bij grote langgelijnde merries. Totilas geeft beweging en een goede instelling door wat natuurlijk mega belangrijk is voor de dressuursport.

Laatst aangepast (donderdag 14 januari 2016 14:40)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner