Nieuwe Hengsten 2016

2016 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2015

2015 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2014

2014 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

2013 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Wie is online
We hebben 8 gasten online

Four Legends KS mede via ons station beschikbaar voor seizoen 2017

Four Legends KS was in 2015 & 2016 al heel succesvol in de jonge paardencompetities: als 5-jarige won hij meerdere Hengstencompetities onder Marieke van der Putten en was 3e in de Finale van de Pavo Cup. Als 6-jarige hengst werd Four Legends KS 3e op het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo en kreeg maar liefst een 9.8 voor zijn draf, een 8.5 voor zijn stap en 9.0 voor zijn galop. Zijn perspective (toekomst talent) werd met een 9.0 beoordeeld. Four Legends is ook ijzersterk gefokt. Zijn vader Wynton is onder Madeleine Witte-Vrees geklasseerd in de internationale Grand Prix. De moeder van Four Legends KS, Vienna, kreeg tijdens de EPTM louter achten voor de dressuuronderdelen. Zij is een dochter van de Olympiadehengst Ferro. Vienna’s moeder is de bekende merrie Annabel, een dochter van de al jaren tot de beste fokhengsten ter wereld behorende De Niro. Annabel bracht bij het KWPN reeds twee goedgekeurde hengsten die beide in de Lichte Tour geklasseerd zijn: Bretton Woods (v.Johnson) en Chagall D&R (v.Jazz). De moederlijn vervolgt met een dochter van Romancier (v.Rosenkavalier) en dochters van de Engels volbloed Troublemaker xx en Courville xx.

Laatst aangepast (zaterdag 21 januari 2017 11:54)

 

Bundeschampion Destacado via ons station beschikbaar

Voor 2017 hebben we ook de hengst Destacado beschikbaar. De hengst Destacado is met het oog op de bloedspreiding een zeer interessante hengst voor de Nederlandse fokkerij. Afgelopen jaar werd Destacado, zoon van Olympisch Teamgoud-winnaar Desperados x Londonderry Bundes- champion bij de 3-jarige hengsten. Joop van Uytert; "De samenwerking met de familie Rath-Linsenhoff kwam tot stand via Paul Schockemöhle. Met Schockemöhle werken we natuurlijk al heel lang samen en hij doet op zijn beurt weer veel zaken met Schafhof. Zo is deze samenwerking ontstaan.”

Laatst aangepast (donderdag 19 januari 2017 15:14)

 

Wij wensen U een succesvol en bovenal een gezond 2017

Afbeeldingsresultaten voor gelukkig niewjaar

Laatst aangepast (maandag 02 januari 2017 11:43)

 

Wilt U uw paard verkopen?!

Wilt U uw paard verkopen, stuur ons een mail met een duidelijke omchrijving van uw paard en vraagprijs. Dan kunnen wij dit onder de aandacht brengen bij ons klantenbestand en natuurlijk onze nieuwsbrief!

Indien U een paard zoekt, kunt U ook ten allen tijde contact met ons opnemen.  GSM Joop 0653-224171 of mail naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 

Laatst aangepast (maandag 02 januari 2017 11:52)

 

* * * Hengstenstation van Uytert * * * * * wenst U prettige Kerstdagen toe * *

Afbeeldingsresultaten voor prettige kerstdagen

Laatst aangepast (dinsdag 20 december 2016 16:12)

 

Henkie maakt mega indruk tijdens de 2e Hengstencompetitie

Net als in de klasse M van de Isah Hengstencompetitie dressuur stond ook de klasse L bol van de kwaliteit. Deze sterke groep werd aangevoerd door onze hengst Henkie (v.Alexandro P) onder Adelinde Cornelissen, die met 93 punten royaal de zege greep. Adelinde; “Voor mij is Henkie een écht dressuurpaard en dat heeft hij van de zomer ook al bewezen tijdens het WK bij de vierjarige dressuurhengsten. Het gevoel dat hij geeft is echt waanzinnig. Henkie heeft zó veel power, lossigheid, schakelvermogen. Hij kan klein, hij kan groot, je hoeft maar op een knopje te drukken en hij doet het. Zoals hij zich hier vandaag heeft laten zien, is ook zoals ik hem thuis kan rijden. Henkie is iedere dag hetzelfde en het is iedere dag opnieuw genieten. Een mooie waardering om hier in zo’n sterke rubriek bovenaan te eindigen!” Ook de juryleden spraken in superlatieven over de Alexandro P-zoon en kenden driemaal een 9,5 voor zijn basisgangen toe evenals voor zijn aanleg als dressuurpaard. “Een indrukwekkende verrichting. Wat een allure, wat een lossigheid en wat kan hij al goed schakelen. Echt heel goed!”, sprak Mariette Sanders

Henkie & Adelinde Cornelissen

Hermès & Dinja van Liere

Laatst aangepast (dinsdag 20 december 2016 17:40)

 

KWPN-voorkeuring

De eerste bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring, die plaats vond van woensdag 30 Nov. t/m zaterdag 3 Dec. en de nakeuring van maandag 12 December is voor ons Hengstenstation en Trainingsstal zeer goed verlopen. In totaal hebben we 21 hengsten voorgesteld en 14 werden er toegelaten tot de 2e bezichtiging.

Aangewezen voor de 2e bezichtiging:
01.  Jupiter, Bon Bravour x Flemmingh x Jazz
       Fok. Grad en Ad Gijsbers uit Loosbroek / Eig. Joop van Uytert
02.  Jimbrere B, Bordeaux x Jazz x Chronos
       Fok. Willy Van Beek uit Schaijk / Eig. Joop van Uytert
03.  Jimmie Choo, Bordeaux x Apache x San Remo
       Fok. F. Blitterswijk uit Nieuwland / Eig. Joop van Uytert
04.  Jackstar, Bordeaux x Negro x Jazz
       Fok. Cor v.d. Linden uit Geffen / Eig. Joop van Uytert & Gerrit Snoeks
05.  Jupiler, Bordeaux x Vivaldi x Jetset D
       Fok. Maja Gerritsen uit Leerdam / Eig. Fokker & Joop van Uytert
06.  Jada da Mora, Bordeaux x Painted Black x Farrington
       Fok. A. Heuckelum uit Waardenburg / Eig. Fokker & Ronald Heesakkers
07.  Destino, Danciano x Diamond Hit x Belissimo M
       Fok. Paul Schockemöhle Eig: Fokker, Renate v. Vliet & Joop van Uytert
08.  Just Wimphof, De Niro x Riccione x Sandro Hit
       Fok. C. Kramer en E. Rienks uit Westerlo (B) / Eig. Fokker. en Joop
09.  Jefferson P, De Niro x Florencio x Jazz
       Fok. Pegasus Stables uit Bentelo / Eig. Fokker & Joop van Uytert
10.  Jack, Charmeur x Distelzar x Weltgeist
       Fok. Jaap Tol uit Afferden / Eig: Fokker & Joop van Uytert
11.  Jackpot, Ferdeaux x Metall x Lancelot
       Fok. M. Van de Goor uit Herpen / Eig. Fokker & Joop van Uytert
12.  Jive, Vivaldi x Bordeaux x Ferro
       Fok. M. Hendriksen uit Lunteren / Eig. Fokker & H. De Rijke uit Ede
13.  Der Boss, De Niro x Fürstenball x Rohdiamant
       Fok. Paul Schockemöhle / Eig: Fokker & Joop van Uytert
14.  Just Cavalli Fan'E Suderwei, Emir R x Cartano x Indoctro
       Fok.H. Terwisscha uit Vinkega / Eig. Stal Brouwer & Joop van Uytert

Ferdeaux maakte een zeer goede indruk met zijn zonen tijdens de eerste bezichtiging. Uit een totaal van negen Ferdeaux-zonen kregen er maar liefst vijf een uitnodiging voor de tweede bezichtiging in den Bosch.
Ferdeaux lijkt zich sterk te vererven en bij zijn zonen was de galop vrijwel zonder uitzondering een sterk punt. Een blikvanger bleek onze hengst Jackpot (mv. Metall), die met veel lichaamsgebuik galoppeert en in draf een goede houding met beentechniek combineert. Ook Jumeaux S (mv. Jazz) van fok/Eig. Stal van de Sande en H. Verspaandonk-van Zon liet zien over veel potentie te beschikken. Met afdruk, souplesse en houding sleepte hij zijn ticket voor Den Bosch met gemak binnen.

Jackpot * Ferdeaux x Metall x Lancelot x Farn

Laatst aangepast (dinsdag 20 december 2016 17:43)

 

Total U.S. wint halve Finale Subli Cup

De beste paarden uit de voorselecties van de Subli-competitie voor jonge dressuurpaarden gingen zaterdag 10 Dec. in Lunteren de strijd met elkaar aan in de halve finale. Onze KWPN-goedgekeurde Total U.S. won met Dinja van Liere bij de vierjarige dressuurpaarden. Juryleden Adriaan Hamoen, Mascha Reijs en Gert de Vos kenden Total U.S. een score van 80% toe. De zwarte hengst werd goed voorgesteld door Van Liere en behaalde achten voor de stap en draf en een 8,5 voor de galop. Als Total U.S. nog meer controle krijgt, wat voor een 4-jarige hengst ook normaal is en daardoor een betere aanleuning dan gaan deze cijfers zeker nog omhoog. Maar wat een kwaliteit heeft deze ruwe diamant!

Laatst aangepast (maandag 19 december 2016 11:59)

 

Brokx Sport nieuwe partner Excellent Dressage Sales

Brokx Sport is de nieuwe partner van onze veiling Excellent Dressage Sales. Met de merken Eskadron en Pikeur ondersteunt Brokx Sport vanaf dit jaar de prestigieuze dressuurpaardenveiling die op 15 april 2017 voor de vierde keer plaatsvindt op Landgoed Culitsrode in Hooge Mierde. Brokx Sport importeert en distribueert aan ruitersportspeciaalzaken in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk.

Niet alleen de paarden worden voorzien van kwaliteitsvolle dekens, ook de organisatie, ruiters en medewerkers worden gekleed in Pikeur-kleding. Daarnaast komt er een speciale EDS-kledinglijn op de markt. De EDS-commissie, bestaande uit Nico Witte, Joop van Uytert, Tim Coomans en Joep Schellekens, kijkt uit naar de nieuwe samenwerking. “Pikeur en Eskadron zijn merken die wereldwijd uitstraling hebben, we zijn trots dat EDS hieraan verbonden wordt”, aldus Nico Witte. “Wij zijn zeer verheugd en trots met dit nieuwe partnerschap”, vertelt Kelly Brokx, directrice van Brokx Sport. “Visie, perfectie en het leveren van kwaliteit staan voorop bij onze merken en waar kan dit beter naar buiten worden gebracht dan bij de Excellent Dressage Sales?  Wij kijken nu al uit naar de uitstraling van de edities in 2017.”

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner