2013 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
BannerWie is online
We hebben 23 gasten online
MambWeather
Heerewaarden
17°C
Heerewaarden 17°C | Amsterdam 16°C | New York 23°C
[Details]

Zeer goede afstammelingenkeuring van onze hengsten Ferdeaux, Five Star & First Verdi.

Zaterdag 23 Augustus was de afstammelingenkeuring van de jonge hengsten die hun eerste jaargang veulens moesten tonen aan de KWPN-Hengstenkeuringscommissies. Dit was op het terrein van het KWPN-centrum in Ermelo. Onze hengst Ferdeaux toonde een heel goede collectie dressuurveulens, waarbij het door ons en Leen & Anita Taal gefokte veulen, Jardeaux, Ferdeaux x Vivaldi x Michelangelo, een geweldig applaus kreeg van het publiek. Later op de dag in het Finale eindigde Jardeaux op een hele mooie 3e plaats. De beweging van de veulens werd door de KWPN dressuurcommissie als volgt omschreven; De stap is actief en goed van ruimte. De draf is voldoende krachtig met veel buiging in de gewrichten waarin de veulens gemakkelijk kunnen schakelen. De galop is bergop, krachtig, goed van ruimte en souplesse.

De door ons verkochte hengst Five Star op de Excellent Dressage Sales aan de Platinum Stable in Riel toonde ook een collectie goede dressuur- veulens. De hengst is nog steeds beschikbaar via ons Hengstenstation. We hebben 6 veulens van hem getoond van de in totaal 14 geboren veulens. Five Star kreeg de volgende omschrijving mee van de commissie; De stap is actief en goed van ruimte. De draf is goed van ruimte, souplesse en beentechniek. De veulens galopperen gemakkelijk aan en hebben daarin veel kracht en balans. De veulens bewegen bergop.

First Verdi, zoon van de Olympiade hengst Verdi toonde ook een goede collectie veulens aan de KWPN-springpaardencommisie en leverde in de Finale het Kampioensveulen! First Verdi hebben we samen in eigendom met Cees vd Oetelaar en Stal Hendrix. Omschrijving van de commisie; De stap is goed van ruimte. De draf is goed van ruimte met veel souplesse. De galop is krachtig, ruim voldoende van ruimte met een goede balans.

Het was een lange maar een zeer geslaagde dag voor ons en ons personeel. We hadden goede nakomelingen bij die ook goed werden beschreven dus we keerden met een goed gevoel huiswaarts! 

Ferdeaux en Cora Verlouw tijdens de Finale
Pavo Cup 2014 4-jarige dressuurpaarden

Laatst aangepast (vrijdag, 29 augustus 2014 13:11)

 

KWPN Paardendagen

De KWPN Paardendagen zijn dagen geweest om nooit te vergeten. Onze KWPN-hengst Eye Catcher wint de Pavo Cup voor 5-jarige dressuurpaarden met een 10 van gastruiter Eva Möller. Estoril werd 3e in deze zeer sterke rubriek en ontpopte zich onze zijn gastruiter tot een mega talent voor de grote sport. Ferdeaux werd beste KWPN goedgekeurde hengst bij de 4-jarige dressuurpaarden en liet een zeer sterke indruk achter. Onze springhengst First Verdi werd beste KWPN goedgekeurde springhengst bij de 4-jarige springpaarden in de ISAH-Cup. Ons springkanon F-One USA eindigde net daarachter. Het podium bij de 4-jarige dressuurpaarden was volldedig bezet door nakomelingen van onze hengsten. 1. Vivaldi 2. Vivaldi en 3e een Bordeaux. Bij de veulens waren we reservekampioen met een fantastisch gemodeleerd veulen van De Niro x Riccione.

Bij de 3 jarige dressuurmerries stonden 4 nakomelingen van onze hengsten bij de beste 5. Reserve Kampioen werd G-Star V.Z. V. Tango fok/eig. A. Koenen te Erp. No. 3 werd Ghanaica v. Charmeur gefokt door wijlen Stoffel van Heuckelum en in eigendom van Lia van Baalen uit Gellicum. No. 4 werd Geabell v. Bordeaux gefokt door Drikus Vonk uit Lienden en in eigendom van Drikus Vonk & Ad Valk. Op de 5e plaats eindigde Galina v. Bordeaux gefokt door Jos Deenen uit Heyen en in eigendom van R. van Klooster uit Eemnes.

Deze mooie sfeerfoto van Emmelie & Estoril is gemaakt door
Jessica Pijlman
  

Laatst aangepast (dinsdag, 19 augustus 2014 11:35)

 

Een WK om nooit te vergeten!

Het WK 2014 in Verden was werkelijk een geweldig succes. Van de zes medailles weden er maar liefst 3 door Nederland gewonnen en dan ook nog alle 3 door nakomelingen van onze hengst Vivaldi.

Brons voor onze hengst Eye Catcher die zeer goed voorgesteld werd door Kirsten Brouwer. Eye Catcher heeft zich enorm ontwikkeld, en dit was ook goed te zien in de proef. Met veel lossigheid en swung liep hij door de proef en kreeg een zeldzaam vergeven 10 voor de draf en een 9.8 voor de stap, daarmee stonden zij tot aan de galop op goud. Helaas slopen er in de contragalop wat foutjes waardoor de totaalscore naar beneden ging. Maar ondanks deze foutjes was de totaalscore van 9.30 goed voor een fantastische bronzen plak.  

Alleen de beste 12 combinaties mochten direct door naar de grote finale. Vrijdag werd nog de zogenaamde kleine finale verreden. Hierbij mogen de uiteindelijk drie beste combinaties alsnog door naar de grote finale. Aan de kleine finale namen 17 combinaties deel waaronder de Nederlandse combinaties; Diederik van Silfhout met Expression, Emmelie Scholtens met de hengst Estoril en Genciano BCM. De kleine finale werd op een geweldige manier gewonnen door onze hengst Estoril en Emmelie. Estoril werd sympathiek voorgesteld door Emmelie en hij liet vooral in de galop en de draf zijn kwaliteiten als dressuurpaard zien en werd met een totaalscore van 8,40 een terechte winnaar van de kleine finale. Dus allebei onze hengsten waren geplaatst voor de Finale. Ook in de Finale waar 15 deelnemers mochten startten, lieten Estoril en Emmelie weer een zeer goede proef zien en werden uiteindlijk 10e op het WK bij de 5-jarige dressuurpaarden.

In de kwalificatieronde voor 6-jarige dressuurpaarden werd een unieke prestatie neergezet door de Nederlanders. De ronde werd namelijk afgesloten met een compleet oranje podium. Ook uniek was de prestatie van onze hengst Vivaldi. Deze hengst staat te boek als de vader van de drie paarden die zich in de top drie hadden weten te plaatsen. Aan kop ging Dream Boy, fijn voorgesteld door Gerdine Maree. Met een totaalscore van 8,84 en een 9,5 voor zijn machtige galop wonnen zij. Op 0.02 punten afstand volgde Kirsten Brouwer met de hengst Dancer. Zij lieten een zeer goede proef zien met veel lossigheid en een geweldige draftour die werd beoordeeld met een 9.2. Met een totaalscore van 8,82 stond zij op nagenoeg gelijke hoogte met Maree/Dream Boy. Nummer drie was Emmelie Scholtens die met Desperado een geweldige proef reden.

De grote finale zondag 10 augustus beloofde er een te worden die we niet snel meer zouden vergeten. Met drie Nederlanders als favoriet kon het haast niet meer misgaan met de medailles. Wereldkampioen werd de Vivaldi-zoon Dancer die onder Kirsten Brouwer een geweldige proef liet zien, de draf werd beoordeeld met maar liefst een 9.8. De totaalscore eindigde op een geweldige 9.04. Goed voor de gouden medaille. De tweede plaats was voor de sympathieke schimmel uit Oostenrijk. Heel fijn en correct werd deze Hannoveraanse merrie voorgesteld door haar amazone Stephanie Dearing. De merrie werd vooral geprezen om haar geweldige meewerkende karakter en goede galoppade. Met een totaalscore van 8,66 kwamen zij op de tweede plaats. Derde werd Gerdine Maree met Dream Boy. Wat is het toch een prachtig paard, en zijn karakter is ook geweldig. De twee zetten een prachtige proef neer. Met een totaalscore van 8,64 was het strak gepunt en hadden ze misschien wel wat extra verdiend. Maree en Dream Boy kregen als enige een staande ovatie vanuit het publiek. Het is dus een bronzen plak met een goud randje geworden.

Het was wekelijk een fantastisch WK, super om dit weer van dichtbij te mogen meemaken. Over twee jaar wordt dit spektakel naar Nederland gehaald. We mogen volgend jaar dus nog een keer genieten van Verden. Wat een prachtige locatie en sfeer, dat is echt uniek. Op naar 2015!

Deze mooie foto is gemaakt door onze Oostenrijkse
Hengstenhouder-collega © Hans Kraus

 
Brouwer K-VERD14Y1591 staandTrotse fokker en mede eigenaar Gerrit Snoeks

Laatst aangepast (dinsdag, 19 augustus 2014 11:28)

 

Op naar Verden!

 Ik heb dit bericht op woensdagavond geschreven net voordat we naar het WK in Verden afreizen. Het kunnen spannende dagen worden :).
Onze hengsten Eye Catcher en Estoril zijn goed in vorm. Het complete Nederlandse Team bestaat uit twaalf paarden, zes 5-jarige dressuur- paarden en zes 6-jarige dressuurpaarden. De paarden en ruiters zijn dinsdag afgereisd en hebben vandaag (woensdag) vetcheck gehad. De rubriek voor 5-jarige dressuurpaarden start morgen om half 9

Vijfjarige paarden:

Eye Catcher (Vivaldi x TCN Partout)  – Kirsten Brouwer
Expression (Vivaldi x Vincent)  – Diederik van Silfhout
Estoril (Zhivago x Gribaldi)   – Emmelie Scholtens
Ebony (Painted Black x Jazz)  – Vai Bruntink
El Capone (UB 40 x OO Seven)  – Marieke van der Putten
Elton John DVB  (Jazz x Fidermark)  – Stefanie Wolf

Zesjarige paarden:

Dancer (Vivaldi x Tango)  - Kirsten Brouwer
Dream Boy (Vivaldi x Ferro)   – Gerdine Maree
Desperado (Vivaldi x Havidoff)  - Emmelie Scholtens
Dorado (Krack C x Rousseau)  – Emmelie Scholtens
Darabel (Westpoint x Don Schufro)  – Vai Bruntink
Don Diego (Lord Leatherdale x Krack C) – Patrick van der Meer

Opvallend is dat onze hengst Krack C 6x de grootvader is van alle paarden en 1x de vader, dit is meer dan 50% van onze totale Nederlandse Selectie. Onze Krack C zoon Vivaldi is maar liefst 5x de vader en Zhivago 1x.

Laatst aangepast (woensdag, 06 augustus 2014 19:34)

 

Zeer goede resultaten NK Dressuur in Hoofddorp

Het NK in Hoofddorp is voor de nakomelingen van onze hengsten zeer goed verlopen. Het gehele podium in de klasse ZZ Zwaar was voor combinatie`s van onze hengsten. Winnaar Duval`s Capri Sonne Jr gereden door Dinja van Liere is een combi van Rhodium x San Remo. No. 2 CSI gereden door Jonna Schelstraete is een United x Gribaldi en No. 3 Coco Chanel onder Patrick van der Meer is een Sandreo uit een San Remo moeder. Daarnaast was onze hengst First Class (Florencio x Contender) 5e met Tommie Visser.

De Young Riders werd gewonnen door Anne Meulendijks met de United nakomeling President`s MDH Avanti.

De Lichte Tour werd gewonnen door de Krack C nakomeling Zip a Way Texel onder Marieke van der Putten.

Reserve Kampioen in de Zware Tour werd Kingsley Siro v. Gribaldi onder Danielle Heijkoop.

 

Freestyle met Aniek Diks

 

Laatst aangepast (zaterdag, 26 juli 2014 09:00)

 

F-One USA wint op Jumping Heeswijk

In een groot deelnemersveld op het zonnige en warme Jumping Heeswijk werd op vrijdagmiddag de 4 jarige competitie verreden na twee zeer goede omlopen eindigde onze hengst F-One USA onder Aniek Diks op een 1e plaats. Zeker in de 2e ronde zag je de kwaliteiten van F-One naar voren komen. De meeste paarden waren de 2e ronde veel minder maar F-One deed er nog een schepje bovenop door ongelofelijk te blijven afdrukken en met zeer veel kwaliteiten te blijven springen. Deze omloop werd dan ook met een 8.9 beoordeeld door de internationale Juryleden Neal Fearon en Dieter Mehrens.

Laatst aangepast (maandag, 18 augustus 2014 19:55)

 

Fantastische Centrale Keuring Ermelo

De Centrale Keuring van de provincie Gelderland in Ermelo was een groot succes voor zowel ons Hengstenstation als ons trainingsteam. We waren met 10 merries afgereisd naar een zonnige en warme dag in Ermelo. Alle 10 de merries werden voorlopig Keur en 3 werden er uitgenodigd voor de Kamioenskeuring, n.l. Girondine L (Charmeur x Ferro) van fok/eig. Jan Lamers, Glennis (Bordeaux x Tolando) van fok/eig. Henk van Wijgerden en Goldy (Charmeur x Vivaldi) van fokker Wim Raaijmakers uit Nuenen en in eigendom van ons samen met Nico Witte en Tim Coomans.

De Kampioenskeurig was helemaal een succes voor onze hengsten Bordeaux en Charmeur, er werden maar liefst 6 Bordeaux`s en 4 Charmeurs uitgenodigd voor de Kampioensronde. Kampioen werd de door wijlen Stoffel van Heuckelum gefokte merrie Ghainaca (Charmeur x Sandreo x Democraat x TCN Partout). Deze schitterende en fantastische bewegende merrie is in eigendom van Lia van Baalen uit Gellicum. Reserve Kampioen werd de door ons samen met Thijs Schaap en Saskia Janssens gefokte merrie Giullietta (Bordeaux x San Remo x Gribaldi x Balzflug). Deze merrie hebben we als veulen verkocht op de veulenveling in Maren Kessel en is nu in eigendom van J. van Oss uit Berghem. Giullieta heeft een prachtig exterieur en beweegt op de goede manier. Beide merries zijn in de 1e 4 generaties allemaal nakomelingen van onze hengsten, dat maakte het succes helemaal compleet voor ons Hengstenstation.

Ook in de Pavo Cup hadden we 2 ijzers in het vuur. Met een hele mooie score van 81.5 punt eindigde onze hengst Barosso (Bordeaux x Saros xx) onder de Duitse amazone Julia Watzek op een 3e plaats. Barosso liet een super verrichting zien en we verwachten dan ook een hoge plaats voor hem in de Finale op de Rabobank Paardendagen. Op de 4e plaats eindigde Fame (Bordeaux x Rhodium) onder de Belgische amazone Larissa Paulissen. Fame is een zeer sterk bewegend paard en we denken met hem dat hij echt een talent is voor het grotere dressuurwerk.

Foto: Jacquelien van TartwijkKampioene van de 3-jarige dressuurmerries

Ghainaca (Charmeur x Sandreo x Democraat x TCN Partout) 

Laatst aangepast (dinsdag, 22 juli 2014 10:04)

 

Gribaldi nakomelingen sterk vertegen- woordigd in Aken

Gribaldi`s blijven overal ter Wereld indruk maken. Nu ook weer in Aken. In de Landenwedstrijd werd de Grand Prix gewonnen door Totilas onder Matthias Alexander Rath met 82.300%, 12e werd Painted Black (Gribaldi x Ferro) met Morgan Barbacon score 73.260% en 27e werd Katja Gevers met Thriller (Gribaldi x Amor) score 69.320%.

De Havens Pferdefutter Preis' Grand Prix werd gewonnen door Unee (Gribaldi x Dageraad) met Jessica von Bredow-Werndl met 73.220%. In deze klasse werd Girasol (Gribaldi x Landioso) 6e onder Nadine Capellmann 71.380% en Vradin (Gribaldi x Michelangelo) 20e onder Simon Missiaen, score 66.980%. 

Ook de Grand Prix Special was weer een overwinning voor Totilas en Matthias Rath met een score van maar liefst 84.529%.

Laatst aangepast (dinsdag, 22 juli 2014 10:42)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner