Nieuwe Hengsten 2016

2016 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2015

2015 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2014

2014 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

2013 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Wie is online
We hebben 22 gasten online

Franklin

Vanaf 20 April is Franklin weer in Nederland, voor ongeveer 6 weken.

Dan kan zijn sperma dagelijks besteld worden tot 10:00 u en wordt het binnen Nederland dezelfde dag geleverd of in onze regio door ons geïnsemineerd.

Nu: De hengst dekt op maandag,woensdag en vrijdag dan kunnen wij op dinsdag, donderdag en zaterdag uitleveren.

‘s-Morgens voor 09:00 bestellen, dan komt het de volgende dag aan.

Contactpersonen Hengstenstation van Uytert:
Michelle & Petra 0487-573203

 Franklin en Servero Jurado Lopez

 

Laatst aangepast (vrijdag 24 maart 2017 10:15)

 

Zeer mooie presentatie van onze hengsten tijdens de show van De Dalhoeve

Impressie:

Ferdeaux en Kirsten Brouwer

Galaxie en Diederik van Silfhout

Total U.S. en Dina van Liere

Henkie en Adelinde Cornelissen

Onze net 4-jarige hengst In Style met Renate van Vliet

 

Hermès met Dinja van Liere

Franklin met Severo Jurado Lopez 

 

Laatst aangepast (vrijdag 24 maart 2017 10:25)

 

Woensdagavond Hengstenshow

Woensdagavond gaan we met 7 hengsten naar de Hengstenshow bij De Dalhoeve. Deze show wordt gehouden op het KWPN-centrum in Ermelo. Aanvang 20:00u

Henkie met Adelinde Cornelissen

 

Total U.S. met Dinja van Liere

In Style met Renate van Vliet

Ferdeaux met Kirsten Brouwer

Galaxie met Diederik van Silfhout

 

Hermès met Dinja van Liere

Franklin met Severo Jurado Lopez

Laatst aangepast (vrijdag 24 maart 2017 10:13)

 

Onze hengstenshows worden afgelast

Jammer genoeg moeten we mededelen dat onze jaarlijkse Hengstenshows a.s. Donderdag & Zaterdag niet kunnen doorgaan.

Voor de vergunningsaanvraag van een evenement moeten aan een bepaald aantal voorwaarden worden voldaan. Daar behoort vaak ook een inspectie bij. Deze inspectie heeft afgelopen week bij ons plaats gevonden. Op dit moment kunnen wij in onze accommodatie met de grote aantallen mensen die onze show bezoeken de veiligheid en brandveiligheid niet waarborgen.

Hoe erg wij van Hengstenstation van Uytert dit ook vinden, het veilig organiseren van de hengstenshow met bezoekers en alle betrokkenen staat voorop. Later in het jaar doen wij een presentatie en trainingsdemonstratie in de buitenbak. Een aantal van onze hengsten worden vanavond bij Gebr. Brouwer in Tolbert getoond en aankomende woensdag bij onze collega De Dalhoeve die hun show in Ermelo houden.

Laatst aangepast (zaterdag 18 maart 2017 14:32)

 

For Gribaldi winnend ZZ-Zwaar debuut

Onze zevenjarige KWPN-hengst For Gribaldi liep met zijn vaste amazone Dinja van Liere gister naar een klinkende overwinning in het ZZ-Zwaar op de subtop wedstrijd in Den Dungen. Dinja vertelt enthousiast: "Wat was hij zijn best aan het doen! Ik was heel erg trots op hem. In de eerste proef zaten nog teveel dingetjes maar was toch ook al goed voor 67% en in de tweede knalde hij naar bijna 71%. We gaan lekker verder oefenen; hij is nog jong genoeg en heeft net als zijn vader veel talent voor de zwaardere oefeningen!"

Laatst aangepast (woensdag 22 maart 2017 13:00)

 

KWPN-Hengstenkeuring

Onderstaand ziet een een aantal actuele filmpjes van onze hengsten die tijdens de KWPN-Hengstenkeuring zijn gemaakt.

IN STYLE (Eye Catcher x Lorentin I) met Renate van Vliet

INCOGNITO (Davino x Vivaldi) met Marieke van der Putten

IMPRESSION (Don Schufro x Ferro ) met Diederik van Silfhout

TOTAL U.S. (Totilas x Sir Donnerhall) met Dinja van Liere

GALAXIE (Jazz x Futere)  met Diederik van Silfhout

Laatst aangepast (dinsdag 14 februari 2017 16:57)

 

KWPN-Hengstenkeuring

De KWPN-Hengstenkeuring 2017 was voor ons Hengstenstation een groot succes. Het begon gelijk goed op donderdag. Hotspot won met Mathijs van Asten zowel de Hengstencompetitie klasse L als de dagprijs.

Op vrjdag kregen we 5 hengsten aangewezen, daarnaast werden onze prachtige hengsten Jackpot v. Ferdeaux en Just Wimphof v. De Niro ook aangewezen voor de Kampioenskeuring. Bij de presentatie van de nieuw jaargang dressuurhengsten lieten Impression onder Diederik van Silfhout, In Style onder Renate van Vliet, Indigro onder Kirsten Brouwer en Incognito onder Marieke van der Putten zich zeer goed zien. Het zijn alle vier hengsten met zeer veel potentie voor de toekomst. Total U.S. won onder Dinja van Liere de dagprijs in de hengstencompetitie klasse L en werd uiteindelijk ook reervekampioen van de hengstencompetitie. Total U.S. heeft een enorme groei laten zien gedurende de hengstencompetitie, hij werd tijdens de finale beloond met een 9.0 voor zijn stap een 8.5 voor zijn draf en een 8.5 voor zijn galop, in totaal maar liefst 87 punten. Galaxie wist onder Diederik van Silfhout zijn beste wedstrijd neer te zetten met 83 punten. Wat een talent heeft deze zwarte hengst en wat een potentie voor de 'grote' sport. De bij ons ter dekking staande hengst Four Legends won onder Stefanie Kooijman overtuigend zowel de Hengstencompetitie klasse Z als de dagprijs. Zijn draf werd beloond met maar liefst een 9.5! For Gribaldi werd door Dinja van Liere voorgesteld tijdens het showblok trainers aan het woord, For Gribaldi liet hier zien dat hij over veel aanleg voor het zwaardere werk beschikt.

Zaterdagochtend begon het weer goed met de overwinning van Henkie in de Hengstencompetie Gelders Paard. Ons supertalent Henkie werd onder Adelinde Cornelissen beoordeeld met een 9.0 voor zowel zijn stap, draf, functionaliteit als correctheid. Daarna werd onze tuigpaardhengst Jesse James (Unieko x Marvel) aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en Kampioen van zijn jaargang!!! Jesse James die we samen met zijn fokker Mark de Groot en Jan Vink kreeg de handen op elkaar en bracht sfeer in de Brabanthallen. In de middag werd onze 7e hengst aangewezen, namelijk de zeer sterk zwart bewegende hengst Destino die we samen met Paul Schockemöhle hebben. Destino is ook zeer interessant gefokt en kan voor een mooie bloedspreiding zorgen in de KWPN-fokkerij; Danciano x Diamond Hit x Belissimo M x Sandro Hit x Don Gregory x Rubinstein I.

Aangewezen voor het KWPN-Verrichtingsonderzoek:
1. Jupiter, Bon Bravour x Flemmingh x Jazz
Fok. Grad en Ad Gijsbers uit Loosbroek/ Eig. Joop van Uytert
2. Jimmie Choo, Bordeaux x Apache x San Remo
Fok. F. Blitterswijk uit Nieuwland/ Eig. Joop van Uytert
3. Destino, Danciano x Diamond Hit x Belissimo M
Fok. Paul Schockemohle/ Eig. Fokker, Renate van Vliet & Joop van Uytert
4. Just Wimphof, De Niro x Riccione x Sandro Hit
Fok. C. Kramer en E. Rienks uit Westerlo (B)/ Eig. Fokker & Joop van Uytert
5. Jefferson P, De Niro x Florencio x Jazz
Fok. Pegasus Stables uit Bentelo / Eig. Fokker & Joop van Uytert
6. Jackpot, Ferdeaux x Metall x Lancelot
Fok. M van de Goor uit Herpen / Eig. Fokker & Joop van Uytert
Kampioen Tuigpaarden
7. Jesse James, Unieko x Marvel x Factor
Fok: Hengstenhouderij Landzicht uit Giessenburg / Eig. Fokker, Jan Vink & Joop van Uytert

 Just Wimphof * Uniek gefokte zoon van de No.1 Dressuurhengst

 De Niro x Riccione x Sandro Hit x Classiker x Donnerhall (Zus Don Schufro) 

Laatst aangepast (dinsdag 14 februari 2017 14:14)

 

Henkie goedgekeurd voor Oldenburg

Het Oldenburger Verband heeft in December tijdens de leden- vergadering haar reglementen aangepast om onze hengst Henkie, Alexandro P x de Grand-Prix hengst Upperville, te kunnen erkennen in Oldenburg. Doordat Henkie een Gelderse hengst is, kon hij vanwege de Oldenburger reglementen nog niet eerder worden erkend.

 
Na de aanpassing van de reglementen kwam de Oldenburger keurings- commissie op stal bij Adelinde om Henkie te beoordelen. Ze hebben hem op de straat en onder het zadel bekeken en waren zeer onder de indruk van hem. Henkie was de Oldenburger keuringscommissie al eerder opgevallen en daarom hebben ze ook gestemd over de aanpassing van het reglement op de jaarvergadering. Adelinde:  “Volgens mij is het best speciaal dat er voor een individuele hengst regels worden aangepast. Dat geeft wel aan hoe graag ze hem wilden hebben!”

Dat Henkie een bijzondere Gelderse hengst is bewees hij afgelopen zomer op het WK in Ermelo en tijdens de Hengstencompetitie. Zowel in de Hengstencompetitie Gelders Paard als de Isah dressuurcompetitie pakte hij de overwinning. Dit met alleen maar scores boven de 85 punten. De afsluitende wedstrijd van de competitie voor Gelderse hengsten in Den Bosch werd gewonnen met 86 punten. Met deze punten was Henkie zowel dag als competitie winnaar. 

Laatst aangepast (dinsdag 14 februari 2017 12:39)

 

Geweldige overwinning van Total U.S. op Jumping Amsterdam

Het was onze KWPN-goedgekeurde Total U.S. die onder Dinja vvan Liere de Subli Cup voor vierjarige dressuurpaarden op naam wist te zetten op Jumping Amsterdam. Onze Totilas-zoon(uit Sondra van Sir Donnerhall x Don Schufro)  toonde zijn machtige kwaliteit, waarbij de galop met maar liefst een 9.5 werd beloond. Met 85.20% ging de door Paul Schockemöhle gefokte hengst ruimschoots aan de leiding.

Dinja van Liere was blij met de prestaties van onze zwarte hengst. “Het was een indrukwekkende entourage, Total U.S. keek het eerste rondje wat naar de schermen en  was daarna goed bij de les. Hij kan nog tien keer beter, elke wedstrijd gaat hij wat vooruit.”  De amazone is lovend over de kwaliteiten die de zwarte hengst liet zien:  “Hij heeft drie heel goede gangen. De galop voelt heel bijzonder, in de draf zou hij nog wat meer ontspanning kunnen laten zien en in de stap  kwam hij mooi op lengte. Total U.S. voelt heel anders dan andere vierjarige paarden. De hengst is altijd de bergop en kan heel makkelijk schakelen, ook naar het kleine toe. Hij heeft ontzettend veel go, die werklust zat hem in zijn jongere jaren wel wat in de weg. Zodra de controle groter wordt en ik kan de energie voor mij gaan gebruiken, wordt het echt een heel apart paard.”

Laatst aangepast (dinsdag 14 februari 2017 13:08)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner