Nieuwe Hengsten 2014

2014 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner

2013 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
BannerWie is online
We hebben 14 gasten online
MambWeather
Heerewaarden
11°C
Heerewaarden 11°C | Amsterdam 5°C | New York 5°C
[Details]

KWPN-voorkeuring. Dag 3 Dressuur

Uitgebreid verslag volgt nog!

Doorverwezen naar de 2e Bezichtiging;
7.  Bon Bravour x Krack C x Glendale. Fokker fam. Beets uit De Rijp
8.  Bretton Woods x Diamond Hit x Landro L. Fokker Paul Schockemöhle (D)
9.  Cachet L x Montecristo x Metall. Fokker fam. van de Goor uit Herpen
10. Cachet L x Haarlem x Ramiro. Fokker Jan Lamers uit Oss
11. Charmeur x Sir Sinclair x Ferro. Fokker fam. Ebbers uit Ottersum
12. Charmeur x Negro x Vincent. Fokker fam. de Feijter uit Axel 
13. Charmeur x Krack C x Gribaldi. Fokker Gerrit Snoeks uit Oss 
14. Charmeur x Havidoff x TCN Partout. Fokker Gerard Vervoorn uit Brakel

Laatst aangepast (zaterdag, 13 december 2014 14:59)

 

KWPN-voorkeuring. Dag 2 Dressuur

Deze dag is voor ons zeer goed verlopen, we hadden ook enkele aparte paarden bij:

Doorverwezen naar de 2e Bezichtiging:
4. Totilas x Sir Donnerhall x Don Schufro. Fokker Paul Schockemöhle (D)
5. Vivaldi x San Remo x Variant. Fokker Natasja Smits uit Drunen
6. Zizi Top x United x Lancet. Fokker Yvonne Ackermans uit Heerewaarden

Laatst aangepast (zaterdag, 13 december 2014 14:56)

 

KWPN-voorkeuring. Dag 1 Dressuur

De start van de KWPN Hengstenkeuring 2014/2015 is voor ons redelijk goed begonnen. We hadden deze eerste dag 3 hengsten door die zich ook zeer goed lieten zien. De eerst hengst die we presenteerden is een zoon van Easy Game x Jazz x Flemmingh, gefokt door de Fam. Gijsbers uit Loosbroek. We hebben hem daar als veulen gekocht en toen was het al een opvallende verschijning. Ook de Johnson x Ferro x Farn die we samen hebben met de fam. van de Goor en de Johnson x Negro x Jeraldo gefokt door Sjaak Strous toonden zich zeer goed en werden doorverwezen naar de 2e Bezichtiging. We hadden helaas ook 2 tegenvallers. De Jazz x Ferro x Sultan, een volle broer van Don Olymbrio, waar we heel veel verwachtiging van hadden liet zich helaas niet goed zien en mocht niet verder. Deze jonge Jazz-zoon hebben we samen met zijn fokker Jan Lamers uit Oss. Ook de Blue Hors Romanov x Democraat x Havidoff die we samen met zijn fokker Gerrit van Esterik hebben liet zich niet van zijn beste kant zien en mocht helaas ook niet door!

Doorverwezen naar de 2e Bezichtiging:
1. Easy Game x Jazz x Flemmingh. Fokker fam. Gijsbers uit Loosbroek
2. Johnson x Ferro x Farn. Fokker fam. van de Goor uit Herpen
3. Johnson x Negro x Jeraldo. Fokker Sjaak Strous uit Hunsel

Laatst aangepast (zaterdag, 13 december 2014 14:57)

 

Winnend debuut van Zizi Top en Laura Quint bij de Junioren

Juniorenamazone Laura Quint heeft van ons de beschikking gekregen over onze tienjarige KWPN-hengst Zizi Top (Tango uit Litchy Elite Pref Prest Sport-Dres van Ferro), die voorheen door Hans Peter Minderhoud werd uitgebracht. Laura heeft hem enkele malen bij ons geprobeerd samen met haar trainster Dominique Filion en dat klikte zo goed dat we besloten hebben om samen een overeenkomst aan te gaan. Laura lijkt een talentvolle jonge amazone die met Zizi Top een mooie toekomst kan hebben. In hun 1e kadervorming wedstrijd hadden ze gelijk de overwinning!

Laura; "Zizi-Top overtrof eigenlijk al mijn verwachtingen op deze kaderwedstrijd. Het grappige is dat mijn vader nog even wilde wachten, immers kan debuteren op een kader wedstrijd misschien als iets te enthousiast worden uitgelegd. Dominique en Joop waren echter zo onder de indruk van onze ontwikkeling samen dat ze vonden dat we gewoon moesten gaan. En ondanks dat er echt nog veel verbeterpunten zijn heeft hij vandaag toch maar mooi zijn visitekaartje afgegeven!"

Laatst aangepast (zaterdag, 13 december 2014 14:01)

 

Goede start van de Hengstencompetitie voor onze hengsten

Woensdag 26 November was het het de start van de KNHS/KWPN Hengstencompetitie 2014/2015 in Ermelo. Dit was de 1e van 4 wedstrijden. De 2e wedstrijd is op 16 December in Roosendaal, de 3e wedstijd op 7 Januari is in Zuidbroek en de Finale is tijdens de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch. Deze dag werd gestart met de dressuurhengsten klasse M. In deze klasse is zeer veel concurrentie met goed bewegende hengsten. Onze hengst Estoril, Zhivago x Gribaldi, liet zich fantastisch zien onder Emmelie Scholtens en eindigden op een hele mooie 2e plaats met 86 punten. Helaas was onze Pavo-Cup winnaar Eye Catcher onder Kirsten Brouwer erg gespannen vandaag waardoor de galop niet goed uit de verf kwam. Ze kregen wel voor de draf een 9.0. Na het WK in Verden en de Pavo Cup heeft hij een hele tijd lekker rust gehad. Voor Eye Catcher is dit goed geweest, misschien kwam deze wedstrijd iets te vroeg. Maar in Roosendaal gaan we er weer vol voor met hem.

De rubriek voor 4-jarige hengsten was heel spannend want deze hengsten kwamen voor het eerst tegen elkaar in wedstrijdverband. Onze hengsten For Gribaldi en Ferdeaux waren de best geklasseerde KWPH Hengsten in deze grote rubriek en eindigden allebei met 82 punten op een gedeelte 3e plaats. For Gribaldi liet zich heel mooi en elegant zien onder Dinja van Liere en kregen een 9.0 voor de stap en een 8.5 voor zijn draf. Ferdeaux werd heel goed voorgesteld door Kirsten Brouwer en kregen een 9.0 voor de galop en een 8.5 voor de draf. De bij ons ter dekking staande hengst Franklin werd 5e met een score van 81 punten en toonde een exceptionele goede drag en galop. Superrrrr trots op onze jonge hengsten die nog een grote toekomst voor zich hebben.

De klasse Z en ZZ werd gewonnen door de Vivaldi-nakomeling Desperado onder Emmelie Scholtens en onze hengst Charmeur, heel goed voorgesteld door Madeleine Witte-Vrees eindigde op een hele mooie gedeelte 2e plaats met een score 85.5 punt. Charmeur liet zeer veel kracht zien en kreeg maar liefst een 9.5 voor zijn bergopwaartse draf!  

For Gribaldi & Dinja van Liere

Laatst aangepast (vrijdag, 28 november 2014 18:58)

 

Googel KWPN-Goedgekeurd

Deze mooie fotoserie van Googel & Cora Verlouw

is afgelopen zomer gemaakt door Esmee van Geijtenbeek.

Laatst aangepast (dinsdag, 18 november 2014 09:52)

 

Gribaldi de nieuwe No.1 van de Wereld op de WBFSH Dressage Ranking

Met maar liefst 29.497 aan punten (deze score is nog nooit behaald) staat hij ruimschoots aan kop. De Niro, voorheen de No. 1 waarvan wij de import rechten hebben voor Nederland, staat met 25.253 punten op een sterke 2e plaats.

Gribaldi, die zelf internationaal gepresteerd heeft met Edward Gal, verdiende deze punten met de volgende nakomelingen: Totilas, Kingsley Siro N.O.P., Unee BB, Painted Black, Girasol, Thriller, Ulysses la Haya, Tiesto, Wodan, Vradin, Karamel de Lauture, HF Victor, Privaldi, Stefano, Ulan, Ronaldo II, Talitie, Angrib Firfod, Sultan, Schianto, Urbanus, Zigeuner DVB, Ruby, Zenith de Pessel, Tribaldi en Varco du Long.

Fokkers, opfokkers, ruiters, amazone`s, trainers en eigenaren iedereen bedankt voor uw gewelidge medewerking aan het succes van onze helaas veel te vroeg overleden topper Gribaldi!

Laatst aangepast (donderdag, 13 november 2014 18:23)

 

Zonen van United vallen op in Subtop

United-zoon President's Avanti valt op in Liempde. Onder Anne Meulendijks debuteerde President’s MDH Avanti, United x Farrington, gefokt door R. Arts uit Escharen in de Midden Tour in Liempde. Met een geweldige score van 70,57% werd het een prachtig debuut op het Intermediaire A-niveau voor zowel ruiter als amazone. Hoogtepunten in deze proef waren goede pirouettes, verruimingen en het altijd sympathieke beeld.

In Roosendaal viel ook voormalig Pavo Cup-winnaar en WK-paard TC Athene, United x Jazz, gefokt door J.B.J.M. Streppel uit Wilp duidelijk op. In de Prix St. Georges liep hij onder Gerdine Marée naar de tweede plek met een score van 72,17%.

Bij Den Goubergh in Roosendaal kwam de KWPN-goedgekeurde hengst Adamo M van onze hengst Sandreo uit Tomathika M Keur Pref v. Pion, gefokt door C.F. van Mook en Gebr. Van Mook uit Alem in het ZZ-Zwaar onder Kim van de Velden tot de 4e plek dankzij een percentage van 65,57.

Laatst aangepast (dinsdag, 11 november 2014 20:41)

 

Vivaldi-zoon Crespo RDH wint ZZ-Zwaar dressuur in Oud-Gastel

Afgelopen weekend won Geert-Jan Raateland de subtopwedstrijd in Oud-Gastel in de klasse ZZ-Zwaar met Crespo RDH (v. Vivaldi) met een hele mooie score van 69,57%. “Crespo liep een super fijne proef. Alleen voor het binnenkomen en afgroeten kregen we een vijf, dus daar moeten we nog wel op oefenen”, vertelt Raateland enthousiast. Crespo RDH is gefokt door Frieda & Bert Blitterswijk uit Nieuwland uit de merrie Wiona B, San Remo x Gribaldi, dus 3 generaties van onze hengten. Als veulen hebben wij hem voor de helft gekocht en later is Crespo geveild op de veulenveling in Borculo. Daar werd hij aangekocht door Huug de Koning, die nog steeds mede eigenaar is. Crespo werd als 3-jarige aangewezen voor het KWPN-Verrichtingsonderzoek en is als 4 en 5-jarig paard ook al succesvol geweest in de Pavo-Cup.

Laatst aangepast (maandag, 03 november 2014 09:14)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner