Nieuwe Hengsten 2015

2015 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2014

2014 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

2013 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
BannerWie is online
We hebben 5 gasten online
MambWeather
Heerewaarden
15°C
Heerewaarden 15°C | Amsterdam 24°C | New York 35°C
[Details]

Trakehner Bundesturnier

Het Bundesturnier in Hannover was een mooi succes voor onze jonge hengst InDesign en zijn vader Easy Game!

Het Championat voor 3-jarige hengsten werd ex aequo gewonnen door onze Trakehnerhengst InDesign, Easy Game x Insterburg x Buddenbrock x Rockefeller gereden door Julia Watzek. Ze behaalde een prachtige score van 8.71 en kreeg van beide gastruiters een 9.0. InDesign is gefokt door Dagmar Spille uit Duitsland en we gaan hem aankomende winter voorstellen op de Trakehner Hengstenkeuring. De eerste plaats werd gedeeld met de goedgekeurde Trakehnerhengst Vapiano. Vapiano is een zoon van Kentucky uit een Easy Game moeder. Ook bij de finale van de 3-jarige ruinen en merries had Easy Game een vinger in de pap. Zijn dochter Mille Grazie werd reservekampioen. Mille Grazie is een volle zus van Millenium. 

InDesign met Julia Watzek

Laatst aangepast (donderdag 30 juli 2015 17:24)

 

Centrale Keuring Noord Holland

De Centrale Keuring van Noord Holland was een groot succes voor ons Hengstenstation. Bij de kampioenskeuring van de dressuurveulens werden onze hengsten zeer goed vertegenwoordigd door hun nakomelingen. Maar liefst vier van de zeven veulens in de Kampioenskeuring stammen af van onze hengsten. Kampioen bij de dressuurveulens werd Kingston, een afstammeling van Galaxie X Gribaldi x Ferro van fokker P. Bregman uit Benningbroek. Een zwarte hengst met zeer veel balans, souplesse en houding, een goed achterbeengebruik en een mooie schoudervrijheid. Dit succes was dubbel zo groot voor Piet Bregman omdat hij ook de fokker is van onze hengst Galaxie!
2. Kerel ES, Franklin x Don Renoir Equi Smart, Abcoude
3. Kensington, Vivaldi x Sir Sinclair J.A. Sassen, Haarlem
5. Kind off Franklin, Franklin x Vivaldi Fam. Ubels- Meijer, Barsingerhorn

Ook bij de 3-jarige dressuurmerries lieten de nakomelingen van onze hengsten een goede indruk achter. Er mochten negen merries terug komen voor de Kampioenskeuring, waarvan vier merries die afstammen van onze hengsten:
3. Helena, Charmeur x Prestige G. Havik / E. Broeren, Middenbeemster
6. Hillary, Vivaldi x Gribaldi Stal 104 BV, Wijdewormer
7. Here I Am, Krack C x Oscar M. Kostelijk, Weteringbrug
9. Helle Belle Helena United x Wanderbursch II St. ’t Centrum, Wijdenes

Bij de Pavo Cup werden zestien vierjarigen en twee vijfjarigen doorverwezen naar de halve finale van de Pavo Cup in Ermelo. Vivaldi was met drie doorverwezen nakomelingen bij de vier- en vijfjarigen de topleverancier in Middenbeemster. Bij de vierjarigen eindigde twee combinaties ex aequo bovenaan. Wij hadden de merrie Gita bij die goed voorgesteld werd door Renate van Vliet, Gita een dochter van Vivaldi x Gribaldi, gefokt door Grad Gijsbers uit Loosbroek liep onder Renate naar een gedeelde eerste plaats. Jurylid Jan Wolfs: “Gita is een grote, lang gelijnde merrie. Ze maakt een mooi silhouet en zette een zeer nette verrichting neer. In de stap en galop toonde ze de meeste kwaliteit. Ze maakte een positieve indruk op ons.

Bij de vijfjarigen sprongen er twee paarden bovenuit, waaronder Florence Sollenburg, Vivaldi x Falco, gefokt door Adrie Zekveld uit Almere. De jury: “Florence Sollenburg is een allround merrie met een aansprekende voorbeen techniek. Ze beschikt tevens over een goede galop, maar mist hier nog wat lichaamsgebruik. Wat opvalt is haar sympathieke zelfhouding, ze loopt mooi los van de hand.

Laatst aangepast (donderdag 30 juli 2015 16:44)

 

Centrale Keuring Noord Brabant

Hoewel de weersomstandigheden allerminst ideaal waren in Schaijk, werd het dankzij de goede kwaliteit van de paarden toch een heel geslaagde dag op de CK van Brabant. Twaalf 3-jarige dressuurmerries mogen naar de NMK, waaronder twee nakomelingen van onze hengst Bordeaux. Heliana V.O.D. werd de spraakmakende kampioen, ze is net als vader Davino een fokproduct van familie Van Os uit Sprang-Capelle. Een geweldig succes voor de Fam. van Os.

Uitslag Kampioenskeuring:
1. Heliana V.O.D. Davino V.O.D. x Jazz A.J. van Os, Sprang-Capelle
2. Hidamorka D, Jazz x Zuidhorn J. & H. Dielissen- vd Berg, Rosmalen
3. Havanta, Fürst Romancier x Oscar C.H.G. Hoogers, Eersel
4. Haronia-Donna, Bordeaux x Wynton P. Rulkens / Broekman, Biest Houtakker
5. Haditha-H, Bordeaux x Special D W.F.M. Broeren, Nieuwkuijk
6. Hautain B, Jazz x Fürst Heinrich Stal de Beukenvallei, Leende
7. Halowa-Utopia, Uphill x San Remo, A. Versantvoort, Sint-Oedenrode
8. Hortense STRH, Dream Boy x Jazz H, Kretz, Straelen/ Y. Copal, Haaren
9. Hope L, Jazz x Ferro J. Lamers. Oss
10.Hienola M, Florencio x Dayano Kim Vugts, Haaren
11.Herarona, Rousseau x Jazz B. Wilschut, Bosschenhoofd
12.Havana, Johnson x Gribaldi FR. Huvenaars, Volkel

Laatst aangepast (donderdag 30 juli 2015 16:36)

 

Centrale Keuring Gelderland

De Centrale Keuring van onze provincie Gelderland was een groot succes voor Hengstenstation, trainings- en dressuurstal. Allereerst ons Hengsten- station. Jaarlijks vormen de driejarige dressuurmerries hét hoogtepunt van de Centrale Keuring van Gelderland en ook vandaag trok de ‘koninginnenrubriek’ het meeste bekijks. Het gehele podium werd bezet door nakomelingen van onze hengsten. De Charmeur-dochter Hot Spring was met haar complete model en bewegingen een mooie Kampioene van de CK in Ermelo. De door Eddy Schoonhoven uit Schoonrewoerd gefokte merrie Hot Spring imponeerde met haar sterke bewegingsvorm, tritt en mooie opwaartse houding. De prachtige donkere voskleur en het charmante model droegen ook bij aan haar kampioenstitel. “Een heel royale merrie die erg mooi opwaarts gebouwd is en goed met de schoft omhoog beweegt. De merrie beweegt met veel bewegingstechniek, mooi gedragen en een goed achterbeengebruik”, aldus juryvoorzitter Marian Dorresteijn. Het reservelint was voor een heel ander type merrie: Hamalia, Bordeaux x Wellington. De merrie van Fam. van den Brink uit Tiel, gefokt door G. Visser uit Giessenburg is nog erg jeugdig, maar was qua beweging misschien wel de opvallendste. Als de bruine merrie in beweging komt, waardeert ze zich op en valt ze op door gemak, balans en lichtvoetigheid. “Een merrie met een mooi lichaam en zowel in stap als draf een goed lichaamsgebruik. Daarbij beweegt ze met veel gummy.” Op de derde plek in de Kampioenskeuring kwam onze topper van de stamboekkeuring Hautecouture, Connaisseur x Krack C van ons en Albert Drost uit Dreumel. De knap gemodelleerde merrie valt op door ras en lichtvoetigheid.

Foto: Melanie Brevink-van Dijk / De PaardenkrantHuldiging Hot Spring
 
De Kampioenskeuring bestond uit 16 merries waarvan 6 van onze hengsten:
1.   Hot Spring, Charmeur x Flemmingh E.H. Schoonhoven, Schoonrewoerd
2.   Hamalia, Bordeaux x Wellington A.D. van den Brink, Tiel
3.   Hautecouture, Connaisseur x Krack C A. Drost en J. van Uytert
10. Holda, Charmeur x Rousseau G.C. van der Koppel, Wadenoijen
15. Haganita II M, Charmeur x Jazz Fam. van Mook, Alem
16. Hitanic, Cadans M X Krack C Fam. van Mook, Alem

Onze trainingsstal was zeer succesvol, we hadden negen 3-jarige merries bij en een merrie met een veulen van onze hengst Ferdeaux. Al onze 3-jarige merries werden voorlopig Keur en 3 mochten en naar de Kampioenskeuring en werden alle drie uitgenodigd voor de Nationale Merriekeuring.

Voorlopig Keur en Nationale Merriekeuring:
1. Hauteconture, Connaisseur x Krack C.  Fok/Eig. J. van Uytert & A. Drost
2. Hindevrouwe, Florencio x Vivaldi  Fok/Eig. Marianne Hendriksen  
3. Hot Shot A, Florencio x Tolando  Fok/Eig. Yvonne Ackermans 
Voorlopig Keur:
4. Hope for Two, United x Ferro  Fok/Eig. Gerrit van Esterik
5. Hapachiona, Apache x Ferro  Fok/Eig. SLI-Stables
6. Hipsa C,  Andretti x Esteban  Fok/Eig. Jan Croonen
7. Hyacinthvrouwe, Florencio x Vivaldi  Fok/Eig. Marianne Hendriksen
8. Hiolita H, Diarado x Concorde  Fok/Eig. Janus Hoeflaken
9. Hortensia H, Unaniem x Coconut Grove xx  Fok/Eig. Marcel Smits 
Het Ferdeaux veulen uit een San Remo x Michelangelo moeder gefokt door Herman Litjens uit Afferden werd in de Finale Reserve Kampioene.
 
Onze Dressuurstal stelde 3 paarden voor bij de Pavo Cup voor 4-jarige dressuurpaarden. Ze mogen alle 3 door naar de halve Finale. De eerste is G-Star een 4-jarige Zhivago uit een Democraat moeder, gefokt door wijlen Stoffel van Heuckelum uit Haaften die we samen in eigendom hebben met Ronald Heesakkers. Hij werd netjes voorgesteld door Gaby Gevers. Gladstone een 4-jarige hengst van Andretti x Krack C x Gribaldi gefokt door Frans Swanenberg uit Nuland werd goed voorgesteld door Gerrel Vink en liet een spectaculaire verrichting zien, maar alles mag nog een beetje meer bevestigd worden. Het 3e dressuurpaard dat door mocht is Giovanni een Tango x Krack C gefokt door de Fam. Schipper uit Wijdenes die werd voorgesteld door Janneke van Riet.   

Laatst aangepast (donderdag 30 juli 2015 16:37)

 

Eerste Centrale Keuring in België een succes voor onze dressuurhengsten

Het Belgische Turnhout had zaterdag een prachtige primeur. Hier werd de eerste Stamboek- en Centrale Keuring georganiseerd en dat mondde uit in een zeer geslaagde dag. De uitmuntend bewegende Evita B, van onze hengstencombinatie Metall x Krack C x Gribaldi werd uitgeroepen tot Kampioene. Het was ook de dag van Hans Meganck van de HM Stables uit Arendonk. Hij had zowel kampioensmerrie Evita B, die gefokt is door Willie van Beek uit Schaijk als het kopnummer van de driejarigen, Hilbria E v. Charmeur van fokker Empelaer Stoeterij uit Lage Mierde, in handen. Kampioensmerrie Evita B werd ’s ochtends ster verklaard en schitterde ’s middags aan de hand. “Deze merrie heeft een rijke voorhand, een mooi hoofd met groot oog en ze staat goed in het rechthoeksmodel. Ze heeft een sterke bovenlijn en goede bespiering. Ze beweegt met een goede beentechniek, een sterk achterbeengebruik en heel veel zelfhouding”, beoordeelde juryvoorzitter Dirk Reijne, die samen met Toine Hoefs en Ine van Deurzen in de keuringsbaan stond.

Kampioen bij de veulens werd de rassige Kind of Magic, uit onze hengstencombinatie De Niro x Tuschinski van fokker Jan van den Nyden uit Antwerpen. “Dit veulen heeft een goed model met veel ras en uitstraling. Hij stapt ruim en zuiver, draaft telkens mooi bergopwaarts en valt bovendien op met een zeer goede galop.” Ook naar Ermelo mag de over veel souplesse en gummi beschikkende Kabira Ritme, De Niro x Negro van fokker A.J.J. op ’t Hoog uit Moergestel en de sterk bewegende Kianti Equitop, Bordeaux x Rohdiamant van fokker A. de Baere uit Oosterzele.

Laatst aangepast (maandag 20 juli 2015 08:00)

 

Op naar het WK in Verden!

Een fantastisch resultaat dit jaar voor ons Hengstenstation, 3 Hengsten door naar het WK in Verden voor 5- & 6-jarige dressuurpaarden en maar liefst acht nakomelingen van onze hengsten. Ferdeaux met Kirsten Brouwer is geselecteerd bij de 5-jarige dressuurpaarden en de door ons opgefokte en goedgekeurde Hengst Fiver Star die we later via de Excellent Dressage Sales verkocht hebben aan Platinum Stables werd onder Kirsten eveneens geselecteerd! Bij de 6-jarige dreessurpaarden werden onze KWPN-goedgekeurde hengsten Estoril onder Emmelie en Eye Catcher onder Kirsten geselecteerd.

In totaal mogen er 12 dressuurpaarden naar het WK in paarden waarvan er 8 afstammen van onze hengsten, zie hieroder:

*Five Star v. Amazing Star – Kirsten Brouwer
*Fenix v. Vivaldi – Emmelie Scholtens
*Ferdeaux v. Bordeaux – Kirsten Brouwer
*Eye Catcher v. Vivaldi - Kirsten Brouwer
*Expression v. Vivaldi – Diederik van Silfhout
*Estoril v. Zhivago - Emmelie Scholtens
*El Torro v. Painted Black – Danielle Heijkoop
*Ebony v. Painted Black – Vai Bruntink

Eye Catcher & Kirsten Brouwer

 

Een mooi succes voor onze trainings- stal op de Stamboekkeuring in Wamel

Met de stamboekkeuring in Wamel vond de aftrap voor het keuringsseizoen van onze regio Gelderland plaats. We hadden maar liefst 14 merries bij en 12 werden er Ster! Inspekteur Dirk Reijne verwoordde de algemene indruk van de jury: “In onze ogen was dit een perfect georganiseerde keuring. Het straatje was afgezet met hekjes en dat werkt voor iedereen fijn. De bodem in de binnenbaan was goed. Normaal bevinden de zitplaatsen voor het publiek zich aan de zijkant van deze baan, maar die ruimte was deze keer bij de ring getrokken. Een vooruitgang, want dit zorgde duidelijk voor meer rust bij de paarden. Het publiek bevond zich nu aan de voorkant van de ring. Er doen in Wamel altijd goede paarden mee en daar kwam ook deze keer het nodige publiek op af. Vooral in het middagprogramma was het goed druk met toeschouwers van allerlei leeftijden. Wat de paarden aangaat, was er behoorlijk veel kwaliteit te zien in de breedte, met een paar fijne uitschieters. We hebben in totaal 57 merries voor ogen gehad, daarvan zijn er 35 ster of sterwaardig bevonden. De hoogste score van de dag ging naar de zeer rassige Hautecouture. Een merrie met een prachtige voorhand, een goed doorlopende schoft, een sterke rug en lendenpartij en voorzien van een hard en correct fundament. Ze stapte ruim, zuiver en actief. In zowel draf als galop liet ze veel houding en balans zien. Met een expressief gebruik van het voorbeen en een sterk aantredend achterbeen.” De donkerbruine dochter van Connaisseur scoorde voor exterieur 85 en voor beweging maar liefst 90. Ze is van f/g A.J.C. Drost uit Dreumel en J.M. van Uytert uit Heerewaarden en gefokt uit de Ster-Prokmerrie Destiney (v.Krack C).

Ster werden de volgende door ons getrainde merries:
1. Hadaula, Dancing Hit x Gribaldi  Fok/Eig. J. van Uytert & A. Barneveld 
2. Haula, Easy Game x Michelangelo  Fok/Eig. J. van Uytert & A. Barneveld
3. Hauteconture, Connaisseur x Krack C.  Fok/Eig. J. van Uytert & A. Drost
4. Hindevrouwe, Florencio x Vivaldi  Fok/Eig. M. Hendriksen uit Lunteren 
5. Hyacinthvrouwe, Florencio x Vivaldi  Fok/Eig. M. Hendriksen uit Lunteren
6. Hot Shot A, Florencio x Tolando Fok/Eig. Y. Ackermans uit Heerewaarden
7. Hope for Two, United x Ferro  Fok/Eig. G. van Esterik uit Ochten
8. Heart of Flame, Namelus R x Indoctro  Fok/Eig. G. van Esterik uit Ochten
9. Hapachiona, Apache x Ferro  Fok/Eig. SLI-Stables uit Dreumel
10.Hera,  Easy Game x Donnerhall  Fok/Eig. SLI-Stables uit Dreumel
11 Hipsa C,  Andretti x Esteban  Fok/Eig. J. Croonen uit Dreumel
12.High Light BO, Charmeur x 00 Seven  Fok/Eig. Fam. Broens uit Overasselt

Laatst aangepast (vrijdag 24 juli 2015 09:21)

 

De eerste Centrale Keuring een mooi succes voor onze hengsten.

De eerste Centrale Keuring was dit jaar was in Houten, provincie Utrecht. De nakomelingen van onze dressuurhengsten maakten gelijk een goede indruk. In de Pavo Cup was er een duidelijke uitschieter bij de vierjarigen. Met 87 punten scoorde de Bordeaux-dochter Guadeloupe-Beau elite IBOP-dres (uit Beau-Verina elite v.Vivaldi) van fokker P. Rulkens uit Biest Houtakker opvallend. Onder Kim van der Velden liet de merrie zich heel goed rijden. “Een heel kwaliteitsvolle merrie met een extreem goede stap en draf, daar hebben we haar negens voor gegeven. Ze draaft met veel techniek, souplesse en afdruk, sprak juryvoorzitter Jan Wolfs. Met 78 punten was Firefox (Tango uit Udonna S ster v.Houston) onder fokker Lizbeth de Jager de beste vijfjarige. Deze vosruin liet een hele constante verrichting zien. Hij galoppeert met veel balans en afdruk en kan daarin al goed schakelen. De draf kenmerkte zich door tact en afdruk.

De kampioenstitel bij de dressuurveulens naar Kick ES (Ferdeaux uit Gogh ster prok v.Vivaldi) van fokker Equi Smart uit Abcoude), terwijl de jury Kyara’s Mendale's (Franklin uit Beautiful Samora IBOP-dres v.Samba Hit) van fokker B.C. Hildebrand-van Alderwegen uit Culemborg tot beste verkoos. Het Franklin-merrieveulen is exact een maand oud en liet al veel afdruk, tact en techniek in beweging zien. Ze was net wat atletischer dan kampioensveulen Kick ES, die over een mooi gevormd front beschikt en met een goede houding en afdruk beweegt.

 

3 nieuwe hengsten KWPN-goedgekeurd

Hermès

We hebben 3 nieuwe en zeer interessante hengsten toe kunnen voegen aan ons Hengstenbestand.

De 1e hengst is de bewegingstopper HIGH FIVE U.S.  Charmeur x Negro x Vincent. De hengst met de hoogste verwachtingswaarde, 175.29% van alle dressuurhengsten van 2015! Onze fokkerij heeft behoefte aan hengsten met een sterke galoppade. High Five U.S. heeft een fenomenale galop!

Moeder Vurona: Elite, Sport en Peferent 
Grootmoeder Murona: Elite, Preferent en Prestatie
Overgrootmoeder Furona: Elite             
Stammoeder Urona: Keur, Preferent & Prestatiee

De hengst Blue Horse First Choice is een halfbroer van High Five U.S. Uit deze stam komt een rij aan Nationale dressuurpaarden, o.a. Cyrano Cornilliere, Zegerwaard, Corona en Carstenwaard.

De 2e hengst die goedgekeurd werd is de bloedmooie hengst met veel Trakehner-bloed, HERMÈS, Easy Game x Flemmingh x Jazz x Chronos x Doruto. Hermès kan een toekomstige veredelaar worden onder de dressuurhengsten.  Hij voert een groot percentage Trakehner-bloed via Easy Game, Chronos en Doruto

Zijn vader Easy Game heeft in 2014 en zelfs al in 2015 veel reclame gemaakt met zijn geweldige verervingskracht. Easy Game`s zoon Millennium maakte in 2014 grote indruk met zijn nakomelingen op de Duitse Hengstenkeuringen en leverde de Siegerhengst op zowel de Trakehner als de Oldenburger Hengstenkeuring. Honoré du Soir, Easy Game x Latimer, een zeer opvallende zoon werd in 2014 bij het Trakehner Verband goedgekeurd.

Ook de moederstam van Hermès doet van zich spreken. Zijn grootmoeder Bukkie staat in de Top 10 van Fokmerries met een Dressuur index van 186. Zij is ook de zus van het Grand-Prix-paard Movistar van Carl Hester.

De 3e hengst die KWPN-goedgekeurd werd is HENKIE, Alaxandro P x de Grand-Prix hengst Upperville, die een verrijking is voor de Gelderse paarden en een vernieuwing binnen de dressuurpaardenfokkerij! Wat kan dit paard bewegen!!!!

High Five U.S.

Laatst aangepast (vrijdag 05 juni 2015 11:27)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner