Nieuwe Hengsten 2015

2015 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2014

2014 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

2013 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Wie is online
We hebben 10 gasten online
MambWeather
Heerewaarden
12°C
Heerewaarden 12°C | Amsterdam 25°C | New York 22°C
[Details]

---------- KWPN-goedgekeurd! -----------

Helemaal trots waren wij afgelopen zaterdag!

3 hengsten KWPN-goedgekeurd, n.l. de imponerende hengst IMPRESSION v. Don Schufro. De door ons gefokte bewegingstopper IN STYLE v. Eye Catcher en een kopie van onze tophengst Hors la Loi II uit een geweldige moederstam, genaamd HOTSPOT.

IN STYLE
Eye Catcher x Lorentin I x Cor de la Bryere x Raimondo

Reserve Kampioen dressuur

In onze jonge hengst In Style is het beste Grand Prix prestatie-bloed van Holstein gecombineerd met bewezen Nederlandse dressuurlijnen. Zijn vader Eye Catcher, die zowel in 2014 als 2015 Brons won onder Kirsten Brouwer op het WK in Verden, is een zoon van onze zeer goed verervende Keurhengst Vivaldi x de Trakehner Grand Prix-hengst TCN Partout, die jaren furore maakte onder Anky van Grunsven.

Zijn moeder Sissy, die 85 punten voor haar draf en 85 punten voor haar galop kreeg, is een dochter van de Grand Prix-hengst Lorentin I. Zowel Lorentin I als zijn vader Loutano zijn tot de Zware Tour opgeleid door Wolfgang Schade voor het Holsteiner Verband. Later is Loutano overgenomen door Margit Otto-Crépin die zeer succesvol met hem was in de Grand Prix dressuur. Na Lorentin I komt de legendarisch hengst Cor de la Bryere, die niet alleen zijn naam gevestigd heeft in de Springpaardenwereld maar ook in de Dressuurpaardenfokkerij. Hij staat via Contender aan de basis van de succesvolle KWPN Keurhengst Contango en is vader van het legendarisch Olympiade paard Corlandus van Margit Otto-Crépin. Ook het Duitse kippevel-dressuurpaard Chacomo met Alexandra Simons-de Ridder is via Calypso I een kleinzoon van hem.

In Style`s moeder Sissy bracht al meerdere goede dressuurpaarden waaronder de talentvolle Don Schufro-zoon Bon Bon en het imponerende dressuurpaard Enormus v. Fürst Romancier. Haar volle zus loopt ZZ-Zwaar en Honorieux DH van Franziska Hoffman loopt Lichte Tour in Duitsland.

In Style past ons inziens het beste bij merries waarvan de bewegingstechniek verbeterd moet worden, daarnaast kan hij ook ras en uitstraling doorgeven. Als veulen was hij al heel opvallens met zeer veel ras & uitstraling. Zo is hij ook altijd gebleven en heeft dit van nature en kan dit daarom ook doorgeven!

Genoomwaarde 102 / Dekgeld € 900.- / Donkerbruin / 1.67 m

 

IMPRESSION

Don Schufro x Ferro x Florestan I x Romancier

Impression heeft een unieke bloedopbouw. Zowel vader Don Schufro, grootvader Ferro als overgrootvader Florestan I staan in de Top 10 op de World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH). Don Schufro won teambrons op de Olympische Spelen in Hong Kong in 2008 onder Andreas Helgstrand. Don Schufro is ook vader van het Duitse opkomend talent Weihegold onder Isabel Werth. Ook de preferente Ferro liep op een Olympiade, die van Sydney in 2000 waar onder Coby van Baalen de zilveren teammedaille werd behaald. Florestan I is o.a. vader van de Wereldbekerwinnaar 2016 Glock’s Flirt van Hans Peter Minderhoud. De 4e tophengst in de lijn van Impression is Romancier die z’n stempel heeft gedrukt op zowel de Duitse als Deense fokkerij!

Impression’s moeder Wicara was Kampioene op de CK in Utrecht en liep in de top op de NMK bij de driejarigen. Haar dochter Ficara  v. Jazz is Elite sport dressuur en Algemeen Kampioene CK Utrecht, derde plaats NMK. Ibop 85 pnt. Sport zit in zijn moederlijn sterk verankerd. Deze stam is zorgvuldig opgebouwd door Matthijs Maat met aan de basis de Ster Sport en Prestatie-merrie Elmacara van Sovereign Bill xx. Haar dochter Nicara v. Romancier is Elite, sport dressuur en als 3-jarige algemeen Kampioene CK Overijssel. Ook leverde zij het Grand Prix paard Ucaro v. Welthit ll. Sicara v. Florestan  is Elite sport dressuur, sport resultaat ZZ-Zwaar en als 3-jaige ook algemeen Kampioene van  CK Flevoland. In de merrietest met zelfs een 9 voor de draf!
 
Impression werd door jurylid Bert Rutten geroemd om zijn actieve achterbeen en fantastische galop.

Impression pas onzs inziens het beste bij een merrie met een mooi voorbeen die ook iets compact zijn, maar waarvan het achterbeen verbeterd moet worden. Impression heeft van veulen af aan al heel veel achterbeen en lengte in het lichaam. Dit zijn eigenschappen die hij zeker zal kunnen doorgeven!

Genoomwaarde 101 / Fokwaarde dressuur 167 / Dekgeld € 900.- / Zwartbruin / 1.71 m

 

HOTSPOT * Genetice puur! 

Hors la Loi II x Nabab de Reve x  For Pleasure x Darco x Chin Chin x Pachat II 

Zeer talentvolle zoon van de prestatievererver en Keurhengst Hors la Loi II die met veel vermogen springt en uit een unieke moeder(-stam) 

• Moeder Hermione de la Pomme is nu 8 jaar en Nationaal 1.40 m 

• Grootmoeder van deze veelbelovende, super springende hengst is de nu pas 14-jarige Sauterelle de la Pomme, dochter van For Pleasure, die op concours uitgebracht werd door de Franse ruiter Patrice Delaveau.
Moeder van het GP-paard: Vagebond de la Pomme v. Vigo d’Arsouilles  2e Wereldbeker Finale Las Vegas 2015
 + 5 nakomelingen die nu al Z-springen en hoger zijn.
De volle zus van Sauterelle de la Pomme is ook moeder van de Nederlands Kampioen 2016 Go Easy de Muze van Frank Schuttert.

• Overgrootmoeder is niemand minder dan de de Darco-merrie Narcotique de Muze II, die internationaal presteerde onder de Canadese topruiter Eric Lamaze.
Moeder van de GP-paarden:
     Sauterelle de la Pomme v. Nabab de Reve
     Querlybet Hero v. Baloubet du Rouet
     Boyante de Muze v. Kashmir van Schuttershof
     Farfelu de la Pomme v. Vigo d’Arsouilles
     Sea Cost Ferly v. Calato     

• Over-overgrootmoeder Qerly Chin werd met succes uitgebracht op GP-niveau door de Zwitserse ruiter Christophe Barbeau.
     Moeder van de GP-paarden:
     Narcotique de Muze II v. Darco
     Narcotique de Muze IV v. Quidam de Revel
     Merveille de Muze v. Nabab de Reve
     Orly Chin de Muze v. Espri
     Werly Chin de Muze v. Nabab de Reve
     Walloon de Muze v. Nabab de Reve
     Walnut de Muze v. Nabab de Reve 

Genoomwaarde 100 / Fokwaarde springen 157 / Dekgeld € 850.- / Vos / 1.67 m

  

Laatst aangepast (woensdag 25 mei 2016 10:56)

 

Selectiedagen bekend

Data en locaties selectiedagen:

25 Mei vanaf 13.00 uur: veulenselectie op het KWPN-centrum te Ermelo

01 Juni vanaf 13.00 uur: veulenselectie bij Hengstenstation van Uytert te Heerewaarden

06 Juni vanaf 13.00 uur: selectie dressuurpaarden op het KWPN-centrum te Ermelo

10 Juni vanaf 13.00 uur: veulenselectie bij Tim Coomans Dutch Sport Horses te Oud Beijerland

Opgeven voor de selectiedagen kan door een e-mail te sturen naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  met daarin de naam van het paard/veulen, afstamming, leeftijd, geslacht, eventueel behaalde prestaties en foto- en/of videomateriaal.

Laatst aangepast (zaterdag 14 mei 2016 09:15)

 

EDS gaat samenwerking met het KWPN aan tijdens WK-jonge dressuurpaarden

Excellent Dressage Sales (EDS) organiseert op zaterdag 30 juli 2016 tijdens het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Ermelo een veiling voor top dressuurpaarden en dressuurveulens. Het EDS-team, bestaat uit Nico Witte, Joop van Uytert, Tim Coomans en Joep Schellekens.

De WK-veiling wordt georganiseerd in partnerschap met het KWPN die daarmee fokkers een unieke kans wil bieden op een podium van wereldformaat. De KWPN-veulenveilingen – partners in sales van het KWPN – wordt de gelegenheid geboden om veulens in te brengen en zich daarmee krachtig te profileren aan het begin van het veilingseizoen. Streven is om 15 excellente dressuurveulens en 15 uitmuntende dressuurpaarden te veilen. De selectie wordt verzorgd door het EDS-team op basis van een open inschrijving. Binnenkort volgt meer informatie over de aanmelding en selectie.

Voor nadere informatie: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Laatst aangepast (donderdag 12 mei 2016 10:51)

 

De Niro

Helaas komt De Niro niet meer ter dekking middels vers sperma. Door zijn ouderdom kan hij helaas niet meer dekken en kunnen we alleen gebruik van hem maken middels DV-sperma. Zijn dekgeld is door Klosterhof Medingen nu gesteld op Euro 1.500.= per portie DV-sperma. Voor verdere informatie kunt U contact met ons opnemen.

 

De Niro: No.1 van de WBFSH-Stallionranking Dressage 2015

Laatst aangepast (maandag 02 mei 2016 11:43)

 

Zeer goed verlopen 3e editie EDS

Met een omzet van ruim 1.7 miljoen euro en een gemiddelde opbrengst van € 48.000,- per paard was de derde editie van Excellent Dressage Sales weer succesvol. We hadden een mooie collectie van 37 paarden onder de hamer van veilingmeester Koen Olaerts. VSN-winnares Hannelinde beet het spits af. De vierjarige dochter van Ampére werd verkocht voor de topprijs van de veiling aan een Belgische eigenaar voor € 175.000,-. Het op een na duurste paard werd het Grand Prix paard Rousseau's Topas, die voor € 155.000 in Nederlandse handen blijft. Onze KWPN goedgekeurde hengst Grenoble verwisselde voor € 120.000,- van eigenaar en vertrekt naar Zwitserland. De Lichte Tour merrie Ucelle l’Océan bracht € 120.000,-. Verschillende topruiters kochten paarden, zoals Olympische medaillewinnaar Sven Rothenberger en de Italiaanse Grand Prix amazone Norma Paoli.

De grote rijhal van Academy Bartels in Hooge Mierde was volledig uitverkocht en opnieuw waren er weer veel nationaliteiten onder de bieders, aldus de organisatoren. De paarden werden onder meer verkocht naar landen als China, Duitsland, Thailand, België, Italië, Zwitserland en Engeland. Enkele paarden werden telefonisch verkocht want diverse ruiters hadden de paarden in de weken voorafgaand ter plaatse uitgeprobeerd en kozen ervoor om de veiling thuis te volgen via een livestream uitzending van het tv kanaal ‘ClipMyHorse’.

Landgoed Culitsrode, waar Academy Bartels gevestigd is, was weer omgebouwd tot een sfeervolle veilingpiste, aangekleed met prachtige kunst en diverse presentaties van standhouders en sponsoren. Aan het begin van de veiling werd een Longines dameshorloge verkocht, waarvan de opbrengst á € 3.000,- bestemd is voor de Stichting Gelukskinders. Wij, Joop, Tim, Joep en Nico waren als organisatoren waren erg tevreden en binnenkort wordt de datum bekendgemaakt voor 2017.

Laatst aangepast (maandag 02 mei 2016 11:39)

 

Fantastische 2e Show op zaterdag

Onze 2e Show op zaterdag was echt mega. Helemaal letterlijk en figuurlijk tot de nok toe vol. Veel van onze hengsten, het klinkt raar, maar lieten zich nog beter zien als donderdag. Misschien zijn de dan wel iets meer ontspannen als ze voor de 2e x in deze entourage komen. Toch is het altijd weer spannend, zoveel mensen op je bedrijf. Gelukkig is alles zonder problemen verlopen en hadden we zowel donderdag als zaterdag een fantastisch enthousiast publiek.

Ferdeaux en Kirsten Brouwer

Diarado met Jonas Vervoort

Henkie met Adelinde Cornelissen

 Galaxie met Dinja van Liere

Laatst aangepast (maandag 28 maart 2016 13:03)

 

Onze 1e Hengstenshow super verlopen

Het was heel druk op de donderdagavond en hadden een perfecte Show met onze hengsten. We hebben een prachtige collectie getoond met de navolgende hengsten:

FERDEAUX  *  FOR GRIBALDI  *  TOTAL U.S.  *  GALAXIE  *  GENIAAL  *  HENKIE  *  ZHIVAGO  *  HERMÈS  *  KRACK C  *  BOJENGEL  *  FRANKLIN  *  DUNDEE M  *  CHARMEUR  *  GUNNER KS  *  BAROSSO  *  IRONN  *  HIGH FIVE U.S.  *  BAROSSO  *  BORDEAUX  *  UNITED  *  GRENOBLE  *  FLEETWOOD MAC  *  CORLEONE  *  SCHWARZGOLD en HOTSPOT

Aan onze Show hebben o.a. de Olympische ruiters Adelinde Cornelissen en Patrick van der Meer meegewerkt . Daarnaast de bekende Amazone's Dinja van Liere, Kirsten Brouwer, Dana van Lierop, Larissa Paulius, Eva Möller en Astrid Langenberg. 

Ook de bekende ruiters Tommie Visser, Jeroen Okkema, Sascha Böhnke en de Wereldkampioen van de 5-jarige dressuurpaarden Severo Jurado Lopez waren van de partij evenals de jeugdige amazone`s Nina van Mook en Annika Roodbart.

Van diverse hengsten hebben we ook nakomelingen getoond!

Ennnn niet te vergeten er was er een fantastisch optreden van Arthur van Osch met zijn muilezel.

Onze 24-jarige hengst Krack C

Op naar vanavond!!!

Laatst aangepast (dinsdag 03 mei 2016 11:00)

 

First Verdi verkocht naar Amerika

Onze zesjarige First Verdi die ter dekking stond bij ons en Stal Hendrix is verkocht naar Amerika. De KWPN-goedgekeurde hengst zal niet meer beschikbaar zijn voor de dekdienst. De hengst was in eigendom van ons, Cees van den Oetelaar en Stal Hendrix. Tijdens de afstammelingenkeuring in 2014 gaf First Verdi het Kampioensveulen Jippie (mv Cornado). Zelf eindigde hij afgelopen januari op de tweede plaats in de Blom Hengstencompetitie in Zuidbroek. De zoon van Verdi zal zijn verdere opleiding in Amerika vervolgen. beperkt DV-sperma is nog aanwezig.

Laatst aangepast (dinsdag 15 maart 2016 14:41)

 

Daula II winnend debuut in ZZ-Licht

Afgelopen zondag is Daula II, volle zus van onze hengst For Gribaldi, met Patrick van der Meer tweemaal gestart in de klasse ZZ Licht te Naaldwijk. In haar 1e wedstrijd werd zij tweede met 66,5% en in de 2e wedstrijd werd zij eerste met 71,1%.Voor haar spectaculaire draf stonden er een aantal negens op het protocol! Door dit mooie resultaat is haar moeder Kladaula (V. Michelangelo) naast Keur en Preferent nu ook Prestatiemerrie geworden. Wij verwachten dat onze hengst For Gribaldi binnen enkele maanden het voorbeeld van Daula II zal volgen en ook in de ZZ Licht proeven zal presteren onder Dinja van Liere.

Laatst aangepast (dinsdag 15 maart 2016 15:09)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner