2013 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
BannerWie is online
We hebben 12 gasten online
MambWeather
Heerewaarden
18°C
Heerewaarden 18°C | Amsterdam 24°C | New York 27°C
[Details]

Freestyle met Aniek Diks

 

Laatst aangepast (zaterdag, 26 juli 2014 09:00)

 

F-One USA wint op Jumping Heeswijk

 In een groot deelnemersveld op het zonninge en warme Jumping Heeswijk werd op vrijdagmiddag de 4 jarige competitie verreden na twee zeer goede omlpopen eindigde onze hengst F-one USA onder Aniek Diks op een 1e plaats. Zeker in de 2e ronde zag je de kwalieiten van F-One naar voren komen. De meeste paarden waren de 2e ronde veel minder maar F-one deed er nog een schepje bovenop door ongelovelijk te blijven afdrukken en met zeer veel kwalteiten te blijven springen. Deze omloop werd dan ook met een 8.9 beoordeeld door de internationale Juryleden Neal Feoron en Dieter Mehrens. 

Laatst aangepast (zaterdag, 26 juli 2014 08:51)

 

Fantastische Centrale Keuring Ermelo

De Centrale Keuring van de provincie Gelderland in Ermelo was een groot succes voor zowel ons Hengstenstation als ons trainingsteam. We waren met 10 merries afgereisd naar een zonnige en warme dag in Ermelo. Alle 10 de merries werden voorlopig Keur en 3 werden er uitgenodigd voor de Kamioenskeuring, n.l. Girondine L (Charmeur x Ferro) van fok/eig. Jan Lamers, Glennis (Bordeaux x Tolando) van fok/eig. Henk van Wijgerden en Goldy (Charmeur x Vivaldi) van fokker Wim Raaijmakers uit Nuenen en in eigendom van ons samen met Nico Witte en Tim Coomans.

De Kampioenskeurig was helemaal een succes voor onze hengsten Bordeaux en Charmeur, er werden maar liefst 6 Bordeaux`s en 4 Charmeurs uitgenodigd voor de Kampioensronde. Kampioen werd de door wijlen Stoffel van Heuckelum gefokte merrie Ghainaca (Charmeur x Sandreo x Democraat x TCN Partout). Deze schitterende en fantastische bewegende merrie is in eigendom van Lia van Baalen uit Gellicum. Reserve Kampioen werd de door ons samen met Thijs Schaap en Saskia Janssens gefokte merrie Giullietta (Bordeaux x San Remo x Gribaldi x Balzflug). Deze merrie hebben we als veulen verkocht op de veulenveling in Maren Kessel en is nu in eigendom van J. van Oss uit Berghem. Giullieta heeft een prachtig exterieur en beweegt op de goede manier. Beide merries zijn in de 1e 4 generaties allemaal nakomelingen van onze hengsten, dat maakte het succes helemaal compleet voor ons Hengstenstation.

Ook in de Pavo Cup hadden we 2 ijzers in het vuur. Met een hele mooie score van 81.5 punt eindigde onze hengst Barosso (Bordeaux x Saros xx) onder de Duitse amazone Julia Watzek op een 3e plaats. Barosso liet een super verrichting zien en we verwachten dan ook een hoge plaats voor hem in de Finale op de Rabobank Paardendagen. Op de 4e plaats eindigde Fame (Bordeaux x Rhodium) onder de Belgische amazone Larissa Paulissen. Fame is een zeer sterk bewegend paard en we denken met hem dat hij echt een talent is voor het grotere dressuurwerk.

Foto: Jacquelien van TartwijkKampioene van de 3-jarige dressuurmerries

Ghainaca (Charmeur x Sandreo x Democraat x TCN Partout) 

Laatst aangepast (dinsdag, 22 juli 2014 10:04)

 

Gribaldi nakomelingen sterk vertegen- woordigd in Aken

Gribaldi`s blijven overal ter Wereld indruk maken. Nu ook weer in Aken. In de Landenwedstrijd werd de Grand Prix gewonnen door Totilas onder Matthias Alexander Rath met 82.300%, 12e werd Painted Black (Gribaldi x Ferro) met Morgan Barbacon score 73.260% en 27e werd Katja Gevers met Thriller (Gribaldi x Amor) score 69.320%.

De Havens Pferdefutter Preis' Grand Prix werd gewonnen door Unee (Gribaldi x Dageraad) met Jessica von Bredow-Werndl met 73.220%. In deze klasse werd Girasol (Gribaldi x Landioso) 6e onder Nadine Capellmann 71.380% en Vradin (Gribaldi x Michelangelo) 20e onder Simon Missiaen, score 66.980%. 

Ook de Grand Prix Special was weer een overwinning voor Totilas en Matthias Rath met een score van maar liefst 84.529%.

Laatst aangepast (dinsdag, 22 juli 2014 10:42)

 

Vivaldi nakomelingen maken indruk op de Pavo Cup wedstrijden

De Vivaldi nakomelingen maken werkelijk een sterke indruk op de Pavo Cup voorselectie`s. Op de CK van Overijssel in Geesteren was de overwinning voor Van Vivaldi (Vivaldi x Olivi) onder Isabel Bache met een score van maar liefst 90 punten.

De CK van Zuid Holland in Streijen voor 4 jarige dressuurpaarden was een overwinning voor Fenix (Vivaldi x Houston) onder Jenneke Overduin met een score van 85 punten. In Streijen was het helemaal een succes voor onze hengsten bij deze rubriek. 2e werd de Fendi (Bordeaux x Bollvorm Landtänzer) onder Nathalie Smeets. 4e werd Fashion D (United x Gribaldi) onder Marije de Lange. 5e werd Fioro B (United x TCN Partout) onder Anouk Rozema en 7e werd Patrick van der Meer met Figaro (Zhivago x Obrecht).

Op de CK van Noord-Brabant in Schaijk was de overwinning voor Fidelity (Vivaldi x Darwin) onder José van Haaren en 2e werd Fuzette (Zhivago x OO Seven) onder Demy Kurstjens.  

Laatst aangepast (dinsdag, 22 juli 2014 11:17)

 

Zeer succesvolle stamboekkeuring in Wamel

Na afloop van de stamboekkeuring op De Dalhoeve in Wamel toonde afdelingsinspecteur, Dirk Reijne zich een tevreden man: “Een topkeuring! We hebben een hele fijne koppel paarden kunnen afvaardigen naar de Centrale keuring in Ermelo en ik weet zeker dat daar ook een paar kandidaten voor de NMK bijzitten. De organisatie hier was voortreffelijk voor elkaar en het programma klopte tot op de minuut.”
Er waren nogal wat dressuurpaarden aangemeld voor de keuring en daarom bestond de jury uit twee teams. Dirk jureerde samen met Toine Hoefs. In het andere team keurden Ine van Deurzen en Henk Dirksen. Een opvallend paard in Wamel was Gurona (v. Charmeur). Ze is gefokt bij M.J. Wijlaars in Nuenen en staat geregistreerd bij M. Castein in Beekbergen. Voor exterieur liet de vosmerrie 80 punten noteren en voor haar beweging 90. Henk: “We hebben verschillende Charmeurs in de ring gehad vandaag en zij vielen zonder meer positief op, in hun front maar met name ook door het gebruik van het achterbeen. De charmante Gurona paste goed in het plaatje en liet een heel mooi front zien en tevens een hard en correct fundament. Haar achterbeengebruik was extra en viel steeds op, zowel in draf als in galop. In beweging toonde ze van nature veel houding en balans.” Voorlopig keurmerrie Turona (v. Negro) is de moeder van Gurona. Nog een Charmeur-dochter, Gaia Omie staat eveneens geregistreerd bij M. Castein. Ze is gefokt bij P.T.J. en H.P.M. Lenting in Wehl. Haar score bedroeg zowel voor exterieur als voor beweging 80 punten. “Ook een charmante merrie met een mooie voorhand, voldoende in het rechthoeksmodel met veel ras en uitstraling. Ze draafde met veel lichaamsgebruik en een goed gebruik van het achterbeen.”  Henk en Ine kregen negentien dressuurpaarden voor ogen en hiervan bevonden zij er maar liefst dertien sterwaardig.

Dirk en Toine beoordeelden drieënveertig paarden, hiervan waren er vijfentwintig sterwaardig. Drie merries gaven zij voor exterieur 80 en voor beweging 85 punten. Daaronder Geseda (v. Bordeaux), gefokt bij M. van Heel in Wijchen en geregistreerd bij N. Smeets in Rhenoy. “Een goed ontwikkelde, duidelijk in het rechthoeksmodel staande, rastypische merrie. Een fantastisch dressuurmodel. Ze bewoog steeds in een goede houding met een zeer mooie beentechniek.”  Moeder, de preferente stermerrie Reseda (v. Cocktail) is via haar moeder, de preferente stermerrie Malrove (v. Havidoff) een kleindochter van de bekende Charites (v.Roemer). In de moederlijn meerdere KWPN-goedgekeurde hengsten alsmede verschillende Grand Prix-dressuurpaarden, waaronder Nadine. Dezelfde punten gingen naar Glacenta van f/g familie Van Mook uit Alem. “Deze zeer rastypische Bordeaux-dochter beschikte over goede verhoudingen en zeer veel kwaliteit in het fundament. Zowel in draf als in galop liet ze veel techniek in de benen zien.” Moeder Belair (v. UB40) komt uit elite sportmerrie Lacenta (v. Haarlem) en dit is op haar beurt via moeder Brenda (v. Farn) een halfzus van de bekende Ferro. De keur preferente prestatiemerrie Jirondine is een dochter van dezelfde Ferro en zij is de moeder van Girondine L (v. Charmeur) van f/g J. Lamers uit Oss. Girondine L is via haar moeder een halfzus van ondermeer het Grand Prix-dressuurpaard Riondine (v. Welt Hit II) en de KWPN-goedgekeurde Cachet L (v. Jazz). Dirk omschreef haar als: “Een kapitale merrie als ze zo voor je staat. Met een goede schoft/schouderpartij. Rassig en met een correct fundament. Ze liet een goede galoppade zien met een sterk gebruik van het achterbeen.” Haar score bedroeg 85 voor exterieur en 80 voor bewegen. Dezelfde punten waren er voor Goldy, eveneens een dochter van Charmeur. “Een zeer lang gelijnde vosmerrie, met een correcte bovenbouw, een fraai front en een correct fundament. Ze draafde op een hele aansprekende manier, met een mooie afloop in het voorbeen en een steeds sterk aantredend achterbeen.” Goldy is gefokt bij W.J.G. Raaijmakers uit Nuenen. Ze staat geregistreerd bij Joop van Uytert uit Heerewaarden, Nico Witte uit Schijndel en Tim Coomans uit Oud-Beijerland. Moeder van Goldy is de Vivaldi-dochter Cintia.

De door ons getrainde Gaga Vrouwe (v. Bordeaux) van f/g Hendriksen-De Rijk uit Lunteren en H. de Rijke uit Ede kreeg 80 punten voor exterieur en 80 punten voor beweging. “Deze donkere vos toonde veel formaat, een aansprekend front met een mooie welving in de hals. Ze had veel kwaliteit in haar fundament. Bewegen deed ze met veel souplesse en in de goede houding.” Moeder, de preferente stermerrie Thaliavrouwe (v. Ferro) is tevens moeder van de voor verschillende stamboeken, waaronder het KWPN, goedgekeurde Amazing Star. Ook Glamour (Charmeur x Annabell v. Sandro Hit) was goed voor twee keer tachtig punten. “Een jeugdige en rassige merrie met veel uitstraling. Een goede schoft/schouderpartij en een aansprekend front. Ze was opwaarts gebouwd en kon extra galopperen met veel buiging in de gewrichten en steeds in een goede zelfhouding.” De donkerbruine is gefokt bij J. Swinkels in Aarle Rixtel en staat geregistreerd bij de Reduson Stables en W.T. Sprey in Ermelo.

Laatst aangepast (dinsdag, 22 juli 2014 11:38)

 

F-One USA en Aniek Diks winnen 4 jarige competite op Prinsenstad

Vandaag was het de eerste officiele wedstrijd voor onze jonge tophengst F-One USA. Aniek Diks starrte hem in Delft op Mange de Prinsenstad. Hij sprong fantastisch onder Aniek en pakten gelijk de overwinning met een 8.7 voor het springen en een 8.5 voor de rijdbaarheid. Een fantastische start voor dit jonge talent!

F-one is een zoon van Toulon die zelf uiterst succesvol was onder de Franse ruiter Hubert Bourdy. Van Toulon zien we op dit moment zeer veel succesvolle springpaarden op het allerhoogste niveau naar boven komen. Moeder Beat Me is al op jonge leeftijd naar Engeland verkocht en springt nu op 1.40 niveau. Grootmoeder Venus sprong 1.35 en is recent Elite geworden op de CK in Utrecht. Overgrootmoeder Freelady is niemand minder dan het GP paard Burggravin, de Burggraaf-dochter waarmee de fokker van deze jonge hengst, Roelof Bril jarenlang uiterst succesvol was.  

Laatst aangepast (dinsdag, 22 juli 2014 08:09)

 

Met trots presenteren wij U 4 nieuwe KWPN-goedgekeurde dressuurhengsten

Afgelopen weekend zijn deze 4 dressuurhengsten KWPN-goedgekeurd en met hele mooie cijfers geslaagd. Alle 4 zijn ze zeer interessant gefokt, met apart goede vaders en heel belangrijk moederlijnen waar sport uit- komt. Galaxie en Ferguson behoorden beide tot de verrichtingtoppers en scoorden meerdere negens. 

Elke hengst hebben we onderstaand beschreven met foto`s

Laatst aangepast (woensdag, 28 mei 2014 20:30)

 

KWPN Goedgekeurd: Geniaal

 

Geniaal  Vivaldi x Biotop x Ferro x Abgar XX

· 3e pl. Kampioenskeuring 2014 bij de Dressuurpaarden
· Zeer goed exterieur en zeer goede instelling
· Opvallend bewegend paard met 3 hele goede basisgangen
· Geniaal heeft een apart mooie moeder, de Elite merrie Wocky van de 
  Grand Prix hengst Biotop
· Moederstam met zeer veel sport
· KWPN rapport: Geniaal met een goede souplesse en veel balans
· Als dressuurpaard heeft geniaal veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed
  gevoel

Dekgeld € 900.=

Geniaal kan een echter opvolger worden van zijn vader Vivaldi !!!

Laatst aangepast (dinsdag, 22 juli 2014 11:40)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner