Nieuwe Hengsten 2016

2016 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2015

2015 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2014

2014 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

2013 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Wie is online
We hebben 26 gasten online

+ + + + + Fokkers, let op: + + + + +

 

Onze scandag is zaterdag 30 September vanaf half 9:00u tot ongeveer 11:00u.

Afbeeldingsresultaten voor koffie staat klaar

Laatst aangepast (maandag 11 september 2017 08:42)

 

Heel mooi succes voor Eye Catcher en Kirsten

Nadat Kirsten Brouwer en Eye Catcher (v.Vivaldi) afgelopen voorjaar al een keer Prix st. Georges waren gestart voor bijna 72%, stond het duo nu met veel overtuiging aan kop in Maasdijk. Hun Lichte Tour-proef werd beloond met 74,61%. Een goede aftrap voor het komende indoorseizoen dat al bijna om de hoek komt kijken. “Eye Catcher liep een supergoede proef. Voor de uitgestrekte stap liet hij zelfs een 9,5 noteren, de uitgestrekte galop en de drafappuyementen leverden negens op. Ik had zelf de pirouettes en de keertwendingen wat kleiner kunnen rijden, maar omdat hij nog weinig ringervaring heeft, was ik nog wat voorzichtig.”

Goudeerlijk
De Vivaldi-zoon (uit Ostrona elite pref prest PROK van TCN Partout, fokker G. Snoeks uit Oss) liep als jong paard tweemaal naar brons op het WK voor Jonge Dressuurpaarden. Daarna was het even wat stiler rondom de voshengst. Een operatie zette de training even op een lager pitje. “Dat heeft veel tijd gekost en is hem zeker niet in de koude kleren gaan zitten. Hij heeft zich de laatste periode goed ontwikkeld, vooral de galop is sterk verbeterd.  en ik vond de tijd weer rijp om te starten. Eye Catcher is een goudeerlijk paard en zal mij nooit laten zitten. Het is echt genieten om met zo’n paard te rijden.”

Ringervaring opdoen
De komende periode mag Eye Catcher wat meer ringervaring opdoen en zal hij van start komen in de selecties voor de Lichte Tour-kampioenschappen. Voor Brouwer wordt het een drukke periode, want zij start ook met onze KWPN-hengst Ferdeaux (v.Bordeaux) in de Lichte Tour-selecties en haar zilveren WK-paard Sultan des Paluds (v.Soliman) in het ZZ-Zwaar. “Na het indoorseizoen hoop ik verder te werken richting de Zware Tour. Hij heeft veel aanleg voor piaffe en passage, maar doordat het niet helemaal meegezeten heeft, loopt hij iets achter. We nemen de tijd”, sluit de amazone af.

Eye Catcher hebben wij als veulen voor de helft gekocht van fokker Gerrit Snoeks. Wij hebben samen hele mooie momenten beleefd met hem, o.a. Reservekampioen KWPN-Verrrichtings- onderzoek, winnaar PAVO-Cup voor 5-jarige dressuurpaarden, Hengstencompetitie en 2x Brons op het WK voor 5-jarige & 6-jarige dressuurpaarden. In 2016 was er heel veel vraag naar hem en hebben we besloten om hem te verkopen aan Platinum Stables waar Kirsten zijn successen met hem kan doorzetten. We hebben dit jaar 3 goede nakomelingen van hem voor de KWPN-hengstenkeuring, zijn goedgekeurde zoon In Style doet het super onder Renante van Vliet en liet recent een zeer mooie collectie veulens zien. Ook hebben we een mooie 2-jarige hengst van Bordeaux uit de volle zus van Eye catcher in opfok staan die we samen hebben met zijn fokker Gerrit Snoeks.    

Laatst aangepast (dinsdag 12 september 2017 21:31)

 

Bundeschampionat

Prachtige reclame voor ons Hengstenstation op het Bundeschampionat voor 5-jarige springpaarden. De lichtvoetige Diaron, van onze in mede-eigendom hebbende hengst Diarado won Goud bij de 5-jarige springpaarden en de spectaculair springde hengst United Touch S won het Zilver. United Touch S is een zoon van de hengst Untouched die 3 jaar bij ons ter dekking stond voor hij aan zijn internationale carriere begon. Joop Aaldering kocht Cantate Touch als 2-jarige merrie in Holstein. Een jaar later won haar moeder Classic Touch Goud op de Olympisch Spelen in Barcelona onder Ludger Beerbaum. Na dit geweldige succes van haar moeder verkocht Joop Cantate Touch als 3-jarige merrie aan Wim van der Vorm, destijds Bollvorm. Toen het bedrijf jaren later werd beëindigd kocht Joop deze merrie terug en werd doorverkocht aan zijn goede vriend Peter Julius Sinnack uit Bocholt (D). Het in ongelooflijk wat deze man uit deze merrie gehaald heeft. De 1.60m paarden Untouched v. Untouchable en Con Touch S v. Con Cento S komen rechtstreeks uit haar en dochter Lux Z dochter Touch of Class is een dochter uit haar die nu al moeder is van United Touch S en de 1.60m paarden Deauville S en Zypria S.

Diaron (v. Diarado)

Horses.nl: Diarado-zoon Diaron was vanmiddag de beste van een zeer goede groep vijfjarige springpaarden op het Bundeschampionat in Warendorf. Hij liet onder meer het spectaculaire powerhouse United Touch S (v. Untouched), die twee keer het bloed van Olympisch kampioene Classic Touch voert, achter zich. De jury moest kiezen tussen functionaliteit en spektakel. Het voordeel ging terecht naar de vlug van de grond springende en zeer voorzichtige Diaron (Diarado x Come On), het neefje van VDL Groep Miss Untouchable waar Leopold van Asten dit weekend twee rubrieken mee won op de Stephex Masters in Brussel. In beide omlopen ontving Diaron een 9.5. De Oldenburgse hengst werd door Patrick Stühlmeyer gereden voor eigenaar Paul Schockemöhle.
De overwinning had ook kunnen gaan naar de krachtspringer United Touch S (v. Untouched), gereden door Hendrik Dowe. Eigenaar Julius Peter Sinnack fokte United Touch S uit een merrie van Lux, die het Grand Prix-paard Bollvorm’s Cantate Touch van Ben Schröder als moeder heeft. Cantate Touch op haar beurt is de dochter van Olympisch kampioene Classic Touch van Ludger Beerbaum.

United Touch S onder Hendrik Dowe

Laatst aangepast (maandag 11 september 2017 10:37)

 

Fantastische week in Ermelo!

Zaterdag was een geweldige afsluiting van een lange maar prachtige week. Met 3 paarden in de Finale waarvan de door ons en Albert Drost gefokte merrie Haute Couture onder Dinja de Pavo Cup voor 5-jarige dressuurpaarden won is toch wel heel bijzonder. Met supertalent Total U.S. op de 2e plaats en Hermès, de shooting star op de 4e plaats.

 

Ook trots op Incognito met Hans Peter Minderhoud, Finalist bij de 4-jarige dressuurpaarden, In Style en Happy U.S. met Renate van Vliet, Impression met Diederik van Silfhout, Illusionist met Nina van Mook en Jindy v. Ferdeaux 6e in de Finale van de Koninginnenrubriek voor 3-jarige merries. 

 

Een bijzonder moment was ook de afstammelingenkeuring van In Style. Zelf gefokt en zo een geweldige veulencollectie waarvan zijn zoon,  My 7Th Sunday (eveneens door ons gefokt uit de merrie G-Daula v. Cadans M) ook vrijdag nog eens 5e werd in de Finale op de Nationale Veulenkeuring.

 

Kan nog veel meer schrijven maarrrrrr dan wordt het veel te lang. Toch wil ik nog even kwijt over de prachtige prestatie van vriend en EDS-collega Tim Coomans. Ze winnen met hun paarden zowel de Pavo Cup voor 4-jarige als  6-jarige dressuurpaarden. 

 

Nogmaals willen we iedereen feliciteren met de successen van de nakomelingen van de bij ons ter dekking staande hengsten. Als je ziet hoe groot de impact van Krack C en Gribaldi is  tijdens zo'n week is toch wel apart.

 

Trotse fokkers

Winnares Haute Couture met Dinja van Liere

Hermès met Dinja van Liere ~ 4e in Finale

Total U.S. met Dinja van Liere ~ Reservekampioen

 

In Style met Renate van Vliet ~ 85 punten

Incognito met Hans Peter Minderhoud ~ 88.2 punten

Happy U.S. met reante van Vliet ~ 82.6 Punten

Hèrmes  ~  Haute Couture  ~  Total U.S

 

Laatst aangepast (maandag 21 augustus 2017 13:22)

 

Vivaldi: Ster van de Pavo-Cup

Aanstaande maandag is het zo ver: de halve finales van de Pavo Cup. Via de Centrale Keuringen hebben diverse jonge paarden zich geselecteerd en hopen zich via de halve finales te plaatsen voor de finale van de Pavo Cup volgende week zaterdag tijdens de KWPN Kampioenschappen. Wij zijn de uitslagen van de afgelopen jaren in gedoken en hebben uitgezocht wie dé leveranciers zijn van de Pavo Cup, van welke hengsten de meeste nakomelingen hebben deelgenomen aan de finale en waar de winnaars van de Pavo Cup zijn gebleven. Lees het in het Woensdag Weetje van deze week!

Even wat cijfers op een rij van de halve finales van de Pavo Cup sinds 2012: 767 paarden deelgenomen, waarvan: 212 hengsten, 269 merries, 286 ruinen, 421 vierjarigen en 137 verschillende vaderdieren.

Topleveranciers
Bij de vierjarigen tekenen 97 verschillende hengsten voor het vaderschap. De hengst waarvan de meeste vierjarigen nakomelingen hebben deelgenomen aan de halve finales van de Pavo Cup is Vivaldi met 41 nakomelingen. Gevolgd door Jazz met 39, Glock’s Johnson TN met 22, Charmeur met 18 en Wynton met 17 nakomelingen. Als moedersvader zien we bij de vierjarigen 44 keer Jazz, 20 keer Ferro, Gribaldi en Krack C en 11 keer Negro en Sandro Hit.

Finale
Aan de Pavo Cup finales hebben sinds 2012 113 vierjarige dressuurpaarden deelgenomen. De hengst met de meeste nakomelingen in de finale is wederom Vivaldi, met 18 nakomelingen. Als we dan ook nog eens kijken naar de top drie van ieder jaar is Vivaldi ook daarvan dé leverancier. Twee keer is de finale gewonnen door een Vivaldi-nakomeling, een keer werd een Vivaldi-nazaat tweede en eenmaal derde. Ook mag hij één nakomeling noteren die als moedersvader Vivaldi heeft. Met negen nakomelingen in de finale staat Jazz op een tweede plaats en Lord Leatherdale op plaats drie met zes nakomelingen in de finale.
Vivaldi heeft ook zelf deelgenomen aan de Pavo Cup, in 2007 won hij de finale van de Pavo Cup voor vijfjarigen onder Hans Peter Minderhoud. (Bron: KWPN)

Laatst aangepast (vrijdag 11 augustus 2017 08:27)

 

WK-Ermelo

Een ongekende sterke groep 5-jarige dressuurpaarden dit jaar op het WK in Ermelo. Met prachtige cijfers pakte de Hannoveraanse hengst Don Martillo (v. Don Juan de Hus) in handen van Ann-Christin Wienkamp de titel in het wereldkampioenschap voor vijfjarige dressuurpaarden. Het ‘dream team’, zoals juryvoorzitter Christoph Hess zei, maakte geen enkele fout en won met 9.74. Het zilver ging naar Andreas Helgstrand en zijn Ferrari OLD (v. Foundation) met 9.2. De Deense afgevaardigde Hesselhøj Donkey Boy (v. ERA Dancing Hit) met Jan Møller Christensen won het brons met 9.1. Onze hengst Henkie (v. Alexandro P) hield zich sterk staande en was de hoogst geplaatste Nederlander, onder Adelinde Cornelissen liep de hengst naar een zesde plaats met 8.8.

Dat de top van de vijfjarigen niets voor elkaar onder deed bewezen de twee paarden op de vierde plaats. Dorothee Schneiders Sisters Act OLD vom Rosencarré (v. Sandro Hit) en de Hannoveraanse merrie Casablanca (v. Conen) onder Simone Pearce kregen 0.1 minder dan de bronzen medaille winnaars. Beide merries scoorden 9.0.

Ook een ex eaquo op de zesde plek. Adelinde Cornelissen reed onze hengst Henkie, die we samen hebben met Aris van Manen en Jaap van den Berg, naar een totaal score van 8.80. Stap 9.2 draf 8.5, galop 9.0, perspectief als dressuurpaard 8.9 . Hij werd iets sterk in de hand en in submission kwam dat tot uitdrukking met een 8.4, anders hadden we nog kans met hem gemaakt om op het podium te komen.

De door ons en Albert Drost gefokte merrie Haute Couture zette met Dinja van Liere een sterke proef neer en werden 10e in deze sterke Finale. Haute Coutere heeft in 2016 nog een veulen gehad en dan kun je zien dat ze nog wat ringervaring mist, hier en daar slopen er wat kleine foutjes in, maar op dit niveau zo mee te doen is werkelijk een fantastische prestatie.

7-jarige dressuurpaarden

Bij de 7-jarige dressuurpaarden hadden we maar liefst 3 hengsten in de strijd, de door ons en Ab Barneveld gefokte hengst For Gribaldi, en de Bordeaux-zonen Ferdeaux en Barroso.

Door enorme windvlagen vielen in Ermelo tijdens de kwalificatieronde de ene na de andere rij hekjes om tijdens de proef van onze zevenjarige hengt For Gribaldi onder Dinja van Liere. Toch hield Dinja het hoofd koel en For Gribaldi bleef nog knap bij de les. “Van mij had For Gribaldi een 10 gehad voor de submission”, vertelt de amazone na afloop. De jury dacht daar anders over en gaf slechts een 7,5. Het totaal kwam uit op 71,027 %. Van Liere is vooral trots op de zevenjarige hengst van ons en Ab Barneveld. “Hij was zo lief en bleef gewoon doorlopen.” Na afloop riep de jury haar bij zich. “Ze zeiden: ‘very extreme circumstances’, maar ik vond ze alsnog vrij streng met de punten voor onder andere de submission. Ik ken geen ander paard dat zo door zou lopen als bijna alle hekjes omvallen. ”Het waait de hele dag al extreem hard in Ermelo, maar sommige combinaties hebben te kampen met enorme rukwinden. Bij For Gribaldi waren de windvlagen tot nu toe het ergst. “Ik hoorde al een enorme klap aan het begin van de proef en dacht: als die tenten allemaal maar blijven staan”, zegt Van Liere. “Maar ik zette ook direct de knop om: ‘gewoon, hup, doorrijden’, zei ik tegen mezelf.” In de wisselseries miste For Gribaldi een wissel toen het hem opeens opviel dat de hekjes allemaal om waren gevallen aan de andere kant. “Daar kon ‘ie echt niets aan doen, dat kwas omdat ie even schrok dat al die hekjes naar binnen waren gevallen.” 

In totaal kwamen vijftien paarden in de baan voor de finale om de wereldtitel voor de zevenjarige dressuurpaarden. In deze bijzondere collectie van prachtige paarden bevonden zich ook vijf KWPN-ers. Voor de derde keer op rij werd Wereldkampioen het beeldschone paard, Fiontini met Severo Jesus Jurado Lopez in het zadel. Zilver was er voor Kirsten Brouwer met een dansende Sultan des Paluds. Voor Patrick van de Meer met President’s First Apple, combinatie van onze hengsten Vivaldi x TCN Partout, had de finale enigszins een teleurstellend verloop. Als 11e starter in de finale behaalde hij de tot dan toe hoogste score. Maar met nog vier combinaties te gaan, zakte hij bij iedere uitslag een plaats verder naar beneden. Uiteindelijk werd deze combinatie vierde met een totaalscore van 80.683. Zondermeer een fantastische prestatie in dit hele sterke deelnemersveld. Voor zowel galop als draf liet hij 8.8 noteren en voor perspectief zelfs een 9. Patrick was met de Vivaldi-zoon de hoogstgeplaatste combinatie voor Nederland. De jury had dan ook alleen lovende bewoordingen voor de voshengst en sloot af met: “Voor wat betreft zijn perspectief denken wij, dat er een grote toekomst is weggelegd voor dit superpaard!"

Kirsten Brouwer had naast Sultan des Paluds nog een andere troef in de strijd, onze getalenteerde hengst Ferdeaux. De jury was zeer positief met haar oordeel over onze KWPN-goedgekeurde hengst: "Wat een heerlijk en elegant paard. Hij heeft heel veel om van te houden; een goede schoudervrijheid en een actief achterbeen. Hij beweegt in een mooi cadans en steeds bergop.” De bij onze mede eigenaar Gerrit van Esterik in Ochten gefokte zoon van Bordeaux (uit Part Two ster pref van Ferro) scoorde 76.350 en daarmee eigenlijk nog ver onder zijn kunnen. Zijn training is pas in Januari 2017 weer opgepakt en het is heel snel gegaan richting dit W.K. Deze proeven zijn zo samengesteld dat het voor elke leeftijdscategorie het maximale eruit gehaald moet worden. Dat Ferdeaux zo ver gekomen is geeft aan dat hij een ongekend talent heeft en heel ver kan komen in de dressuursport. Proeftechnisch slopen er nog enkele kleine foutjes in zoals het aangalloperen in zijn drafappuyement en dan wordt zo'n combinatie toch een klein beetje onzeker in deze technisch moeilijke proeven.  

Laatst aangepast (vrijdag 11 augustus 2017 08:20)

 

Daula II en Danielle Heijkoop Neder- lands Kampioen ZZ-Zwaar

In de finale Kür op Muziek van het KNHS-Kampioenschap in de klasse ZZ-zwaar werd het spannende strijd. Danielle Heijkoop wist met onze mooie Gribaldi-merrie Daula II opnieuw te winnen en kon zo de KNHS-titel binnenhalen.

Ik ben super trots op haar”, vertelde een gelukkig Danielle Heijkoop na afloop over Daula II. “Ze heeft alle voorselecties gewonnen en nu moest het ook maar gewoon even gebeuren. Ze was wel wat gespannen, ze heeft nooit eerder in zo’n entourage gelopen. En het was voor de eerste keer dat ze een kür liep. Ik had een paar kleine foutjes, maar ik ben super trots! ”Danielle Heijkoop reed onze negenjarige merrie Daula II naar 75.425%. Veronique Roerink behaalde met de Apache-dochter Flanell Zilver achter Daniëlle Heijkoop. Remy Bastings won het Brons met wederom een Gribaldi-nakomeling, genaamd Vivaldi.

 

Laatst aangepast (dinsdag 18 juli 2017 07:56)

 

Fantastisch N.K.

Tijdens het NK Dressuur in Ermelo vond tevens de finale van de selectie voor het WK jonge dressuurpaarden plaats. Enkele van onze paarden hebben hier zeer goed gepresteerd en wisten zich zo te plaatsen voor het WK jonge dressuurpaarden dat van 3 t/m 6 Augustus plaats vindt in Ermelo.

Bij de 5 jarige dressuurpaarden wist Henkie zijn favorietenrol waar te maken. Hij won zowel donderdag als zaterdag onder Adelinde Cornelissen de finaleproef van de WK-selectie. De hengst kreeg gemiddeld 84.90 punten. De jury, bestaande uit Bart Bax, Karin Retera, Adriaan Hamoen en Monique Peutz gaf de hengst een 9 voor de stap, 8.8 voor de draf, een 8.5 voor de galop, 7.8 voor submission (beetje spanning in het begin van de proef)en voor aanleg een 8.6. Ook onze merrie Hautecouture, die wij gefokt en in eigendom hebben met Albert Drost, wist zich met Dinja van Liere te selecteren voor het WK. Deze merrie eindigde tijdens de eerste finale proef nipt achter Henkie. De merrie maakte vooral indruk in de stap en in draf. Met een totaalscore van 82.90 punten mag ook zij voor Nederland mee naar het WK.

Bij de 7 jarige won Ferdeaux het eerste onderdeel van de WK-selectie met een toppercentage van 82.13%. Onder Kirsten Brouwer kreeg hij maar liefst 90.2% voor zijn kwaliteitsonderdelen en 74.06% voor het proeftechnische gedeelte. In zijn proef liep hij super door het lijf, maakte hij geen fouten en het beeld was gedurende de hele proef mooi bergop. Hij werd beloond met een 9.5 voor de draf, een 8.8 voor de stap, een 9.0 voor de galop een 8.8 voor de submission en een 9.0 voor de aanleg. Zijn totaalscore van 82.13% is een indrukwekkende overwinning: in het selectieproces werd door nog geen enkel paard boven de 80% gescoord en dat is ook moeilijk in de zware proef voor zevenjarigen. Ook For Gribaldi wist onder Dinja van Liere met een score van 73.35% een ticket voor het WK te bemachtigen.

Onze 5e WK-deelnemer is onze hengst Barosso. Hij wist zich al eerder onder Larissa Pauluis voor België te kwalificeren,

Laatst aangepast (maandag 21 augustus 2017 13:26)

 

Daula II en For Gribaldi één en twee in klasse ZZ-Zwaar

In de laatste subtopselectie in Oud-Beijerland lieten onze volle broer en zus zien wat ze waard waren. Onder Dinja van Liere werd For Gribaldi tweemaal tweede. Beide rubrieken werden gewonnen door Danielle Heijkoop en de uitzonderlijk goed geteste Daula II. Zowel Daula II als For Gribaldi zijn nakomlingen van onze tophengst Gribaldi uit de Keur, Preferent en Prestatiemerrie Kladaula. Ook zij was in haar tijd al een echt talent en liep in haar IBOP naar een 9.5 voor haar draf.

Dinaj van Liere verteld; “Ik heb thuis hard geoefend zodat For Gribaldi net wat expressiever draaft en meer uitdrukking krijgt in galop. Dat ging in de proef heel goed, maar omdat hij wat scherper was hadden we een storing in het achterwaarts gaan en in de staponderdelen was hij wat gespannen en dribbelde hij wat aan. Dat leverde dikke onvoldoendes op en dat is natuurlijk  zonde met een paard dat zo geweldig kan stappen.”

Druk programma
De amazone staat er goed voor richting het NK, al heeft de hengst daar een druk programma. Al op de donderdag loopt For Gribaldi de eerste proef voor de WK-selectie, op vrijdag de eerste ZZ-Zwaar-proef. Daarna moet er een keuze worden gemaakt, want op zaterdag is zowel de finale van het ZZ-Zwaar als de finale van de WK-selectie. “Ik wilde eigenlijk afmelden, maar de selectiecommissie vroeg me of ik toch mee wilde doen. De vorm van de dag zal bepalen wat ik ga doen, voor nu heeft het NK prioriteit, daar maakt hij meer kans.”

Laatst aangepast (dinsdag 04 juli 2017 17:45)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner