Nieuwe Hengsten 2015

2015 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2014

2014 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

2013 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
BannerWie is online
We hebben 20 gasten online
MambWeather
Heerewaarden
14°C
Heerewaarden 14°C | Amsterdam 24°C | New York 27°C
[Details]

Succesvolle afstammelingenkeuring van onze hengsten

Zaterdag 22 September is een dag waar we lang naartoe gewerkt hebben. We hebben deze dag nakomelingen laten zien van 6 van onze jonge dressuurhengsten. We hadden van elke hengst 8 nakomelingen geselecteerd, wat resulteerde is totaal 48 merries en veulens. Met de verschillende mede eigenaren ben ik (Joop van Uytert) al weken onderweg geweest om zoveel mogelijk veulens te zien. Ik heb wel over de 300 veulens gezien heb en daarbij meer dan 15.000 km gereden om de collectie samen te stellen. Het leuke hiervan is wel dat je bij fokkers komt waar je nog weinig geweest bent en hierdoor toch weer meer persoonlijk contact krijgt! Deze zaterdag hebben we al onze mensen ingezet om alles zo goed mogelijk te laten slagen. Het is gelukkig perfect verlopen, alle veulens waren gezond en hebben zich goed gepresenteerd. Het commentaar van de jury was doorgaans ook goed en positief. Ook van veel fokkers kregen we complimenten dat we jonge dressuurhengsten hebben die kwaliteit hebben en goed vererven!

Hieronder de samengevatte beoordelingen van de KWPN hengstenjury:  

Geniaal (Vivaldi x Biotop x Ferro)

Geniaal toonde een uniforme collectie goed ontwikkelde, hoogbenige veulens die goed in het dressuurmodel staan met veel uitstraling. De hals is goed van lengte, vorm en bespiering.

De stap is goed van ruimte en souplesse. De draf is lichtvoetig, goed van ruimte en souplesse met een mooi gebruik van het voorbeen. De galop is lichtvoetig, ruim en wordt met veel souplesse en balans getoond.

Galaxie (Jazz x Future x Ferro)

Galaxie toonde een uniforme collectie,ruim voldoende ontwikkelde aansprekende veulens die goed in het dressuurmodel staan.

De stap is ruim voldoende tot goed van ruimte en souplesse. De draf is lichtvoetig met een mooie voorbeentechniek en heeft ruim voldoende ruimte en souplesse. De veulens galopperen makkelijk aan met een goede beentechniek en balans.

For Gribaldi (Gribaldi x Michelangelo x Eclatant)

For Gribaldi toonde een uniforme collectie, ruim voldoende ontwikkelde, hoogbenige veulens met een mooi groot oog die goed in het dressuurmodel staan. De veulens hebben een aansprekend front en vertonen veel bloed. 

De stap is goed van ruimte en souplesse. De draf is lichtvoetig, heeft veel souplesse en is ruim voldoende van ruimte maar zou in enkele gevallen krachtiger mogen. In draf hebben de veulens een goede houding. De veulens galopperen gemakkelijk aan en hebben dan ruim voldoende afdruk, ruim voldoende ruimte en een goede balans.

Franklin (Ampère x Ferro x Flemmingh)

Franklin toonde een uniforme collectie ruim goed ontwikkelde veulens die goed in het dressuurmodel staan met veel uitstraling.

De stap is voldoende van ruimte en souplesse. De draf is lichtvoetig met veel schoudervrijheid en is goed tot zeer goed van ruimte met een goed gebruik van het achterbeen. De galop is goed van ruimte, afdruk en souplesse en wordt met veel balans getoond. Opvallend is het vermogen tot schakelen in beweging.

Ferguson (Floriscount x Lauries Crusador xx x Wolkentanz I)

Ferguson toonde een uniforme collectie, ruim voldoende ontwikkelde, hoogbenige veulens die ruim voldoende tot goed in het dressuurmodel staan.

De stap is ruim voldoende van ruimte. De draf is goed van ruimte met veel souplesse waarbij het achterbeen ruim voldoende krachtig ondertreedt. De galop is krachtig, goed van ruimte, souplesse en gedragenheid.

Grenoble (Bordeaux x Florencio x Jazz)

Grenoble toonde een uniforme collectie, goed ontwikkelde veulens die ruim voldoende tot goed in het dressuurmodel staan met uitstraling.

De stap is ruim voldoende van ruimte. De draf is ruim voldoende tot goed van ruimte en wordt met ruim voldoende souplesse getoond. De galop is ruim voldoende van ruimte en heeft een goede souplesse en balans.

Geniaal x Armani x Inspekteur. Fok. H. Florestein - Eig. J. van Uytert

Galaxie x Don Primaire x TCN Partout. Fok. G. Lucas - Eig. Ad Valk

For Gribaldi x Trento B x Ferro. Fok. J. Loman - Eig. J. van Uytert

Franklin x Rubin Royal x Donnerhall Fok. / Eig. Jan Lamers

Ferguson x De Niro x OO Seven Fok. / Eig. Patinum Stable

Grenoble x Loredo x Landkaiser Fok. /Eig. G.J. Klaassen

Laatst aangepast (woensdag 02 september 2015 11:20)

 

Geniaal levert de Nederlandskampioen uit zijn eerste jaargang

Kompaan (v. Geniaal)Kompaan Geniaal x Dancier

Onze 4-jarige hengst Geniaal, Vivaldi x Biotop x Ferro, zeer succesvol voorgesteld in de Pavo Cup door Marieke van der Putten leverde in zijn eerste nog redelijk kleine jaargang het Kampioensveulen. De nieuwe KWPN-veulenkampioen heet Kompaan (mv. Dancier x Metternich x Brentano II). Mathijs Maat uit Doorn fokte het hengstveulen dat door juryvoorzitter Toine Hoefs vooral werd geprezen om zijn houding. We hebben hem samen in eigendom met Mathijs. Het merrieveulen Kyralena N van Negro werd tweede en Franklin is de vader van de nummer 3: Kerel ES gefokt en in eigendom van Esther Berger uit Abcoude. 

Dertien veulens werden uitgenodigd voor de kampioensring. Toine Hoefs was verheugd dat dat er een flink aantal nakomelingen bijzaten van jonge hengsten: “We selecteren niet op afstamming, maar het doet ons goed dat de beste veulens van een jaargang van jonge vaders afstammen. Dan doen we iets goed in de fokkerij.”

Op een mooie 6e plaats in de Kampioenskeuring eindigde Kroniek, Galaxie x Krack C gefokt door Adri van Erp uit Heesch. Op de 9e plaats een zoon van Grenoble uit een Gribaldi moeder van fok/eig H. Meijers uit Orvelte.

Laatst aangepast (woensdag 19 augustus 2015 11:37)

 

Nationale merriekeuring

Aan de Nationale merriekeuring deden ook dit jaar wederom weer veel merries mee die afstammen van onze dressuurhengsten. Voor de Kampioenskeuring werden 12 merries uitgenodigd, waarvan 5 dochters afstammen van onze hengsten. Kampioen werd Heliana V.O.D., een bloedmooie merrie van Davino V.O.D., gefokt en in eigendom van de fam. van Os uit Sprang-Capelle. De eerste dochter van onze dressuurhengst Charmeur eindigde op de 5e plaats. Dit was Hyacintia, Charmeur x Santano, gefokt door Gerard Vervoorn en in eigendom van Scot Tolman (USA). De 6e plaats werd bezet door de fantastisch bewegende merrie Haronia-Donna een dochter van Bordeaux x Wynton, van fok/eig Peter Rulkens en Marjan Broekman uit Biest Houtakker. Op de 7e plaats kwam de Kampioene van Gelderland, Hot Spring van Charmeur x Flemmingh van fok/eig Eddy Schoonhoven uit Schoonrewoerd. 11e werd de Bordeaux x Wellington dochter Hamalia, gefokt door Gert Visser en in eigendom van de fam. van den Brink uit Tiel. Helaas liet onze merrie Hautcouture zich niet meer goed zien in de Kampioenskeuring waardoor ze op de 12e plaats eindigde. De dochter van Connaisseur x Krack C x Jazz gefokt en in eigendom van ons en Albert Drost kan eigenlijk fantastisch bewegen (opname stamboekkeuring 90 punten voor beweging) maar werd zo heet dat ze helaas weinig meer liet zien.

Laatst aangepast (woensdag 19 augustus 2015 10:09)

 

Vivaldi-nakomeling wint Pavo Cup 5-jarige dressuurpaarden. Onze hengst Ferdeaux reserve-Kampioen

 

De Kampioen bij de vijfjarigen dressuurpaarden is de ruin Fenix van onze hengst Vivaldi uit Unifee ster van Houston, gefokt door H. Germs uit Midwolde, gereg. M. Kosaka, Chiba (Japan)). Hij werd voorgesteld door Emmelie Scholtens die met hem een bijzonder harmonieuze proef liet zien.

Tweede werd onze goedgekeurde hengst Ferdeaux met Kirsten Brouwer. Ferdeaux is een zoon van onze hengst Bordeaux uit Part Two Ster Pref Prest van Ferro gefokt door onze mede-eigenaar Gerrit & Annemarie van Esterik uit Ochten. Ze scoorden de eerste dag 89 punten en in de finaleproef maar liefst 91 punten, met een 9.5 voor zijn galop. We denken een Grand-Prix talent in de dop!

De beste merrie was Filegra, een dochter van onze hengst Zhivago uit Allegra prok v.Tango, gefokt door J. Honcoop uit Chaam. Zij werd door Gerdine Maree goed voorgesteld en scoorde vooral op haar mooie zelfhouding en haar balans en werd in het eindklassement zesde.

Laatst aangepast (maandag 17 augustus 2015 16:54)

 

Bordeaux-nakomeling wint Pavo Cup 4- jarige dressuurpaarden

20150813 Guadeloupe Beau - Kim van der Velden

Laatst aangepast (maandag 17 augustus 2015 16:55)

 

WK-Verden 2015 een groot succes voor ons Hengstenstation!

Brouwer Kirsten, (NED), Eye Catcher, Kirsten, fokker G. Snoeks en Jan Pedersen © Hippo Foto - Dirk Caremans 09/08/15

Eye Catcher met zijn trotse fokker Gerrit Snoeks

De Finale voor de zesjarigen werd een enorm spannende. Kirsten Brouwer met onze hengst Eye Catcher gingen als zesde van start in de Finale. Hun score in de finale van 8,96 was leidend totdat de nummer 13 op de startlijst, Belantis met Beatrice Buchwald, haar voorbij gingen. Met nog twee combinaties te gaan was kon de podiumplaats het duo nog ontgaan maar na de bekendmaking van de score van de nummer 14 op de startlijst was de bronzen medaille zeker gesteld. Onze 2e hengst in de Finale van de zesjarige dressuurpaarden, Estoril met Emmelie Scholtens lieten ook een zeer expressieve proef zien die met een prachtige 8.80 werd beloond. Wat een talent heeft deze hengst. Het jury commentaar was danook zeer lovend. Estoril krijgt wedstrijd na wedstijd steeds minder spanning en zijn talent word meer en meer zichtbaar. Dit zou zo maar een hele grote kunnen worden voor de sport! Super trots op beide combinaties! Onze hengst Vivaldi maakte wederom indruk met zijn nakomelingen, want niet alleen Eye Catcher die Brons won was een zoon van hem, ook Expression  onder Diederik van Silfhout maakten indruk met hun score van 8,72 en eindigde op een mooie 6e plaats.

Uitgebreid verslag van de vijjarige dressuurpaarden met onze topper Ferdeaux volgt!

Laatst aangepast (maandag 17 augustus 2015 16:38)

 

Trakehner Bundesturnier

Het Bundesturnier in Hannover was een mooi succes voor onze jonge hengst InDesign en zijn vader Easy Game!

Het Championat voor 3-jarige hengsten werd ex aequo gewonnen door onze Trakehnerhengst InDesign, Easy Game x Insterburg x Buddenbrock x Rockefeller gereden door Julia Watzek. Ze behaalde een prachtige score van 8.71 en kreeg van beide gastruiters een 9.0. InDesign is gefokt door Dagmar Spille uit Duitsland en we gaan hem aankomende winter voorstellen op de Trakehner Hengstenkeuring. De eerste plaats werd gedeeld met de goedgekeurde Trakehnerhengst Vapiano. Vapiano is een zoon van Kentucky uit een Easy Game moeder. Ook bij de finale van de 3-jarige ruinen en merries had Easy Game een vinger in de pap. Zijn dochter Mille Grazie werd reservekampioen. Mille Grazie is een volle zus van Millenium. 

InDesign met Julia Watzek

Laatst aangepast (donderdag 30 juli 2015 17:24)

 

Centrale Keuring Noord Holland

De Centrale Keuring van Noord Holland was een groot succes voor ons Hengstenstation. Bij de kampioenskeuring van de dressuurveulens werden onze hengsten zeer goed vertegenwoordigd door hun nakomelingen. Maar liefst vier van de zeven veulens in de Kampioenskeuring stammen af van onze hengsten. Kampioen bij de dressuurveulens werd Kingston, een afstammeling van Galaxie X Gribaldi x Ferro van fokker P. Bregman uit Benningbroek. Een zwarte hengst met zeer veel balans, souplesse en houding, een goed achterbeengebruik en een mooie schoudervrijheid. Dit succes was dubbel zo groot voor Piet Bregman omdat hij ook de fokker is van onze hengst Galaxie!
2. Kerel ES, Franklin x Don Renoir Equi Smart, Abcoude
3. Kensington, Vivaldi x Sir Sinclair J.A. Sassen, Haarlem
5. Kind off Franklin, Franklin x Vivaldi Fam. Ubels- Meijer, Barsingerhorn

Ook bij de 3-jarige dressuurmerries lieten de nakomelingen van onze hengsten een goede indruk achter. Er mochten negen merries terug komen voor de Kampioenskeuring, waarvan vier merries die afstammen van onze hengsten:
3. Helena, Charmeur x Prestige G. Havik / E. Broeren, Middenbeemster
6. Hillary, Vivaldi x Gribaldi Stal 104 BV, Wijdewormer
7. Here I Am, Krack C x Oscar M. Kostelijk, Weteringbrug
9. Helle Belle Helena United x Wanderbursch II St. ’t Centrum, Wijdenes

Bij de Pavo Cup werden zestien vierjarigen en twee vijfjarigen doorverwezen naar de halve finale van de Pavo Cup in Ermelo. Vivaldi was met drie doorverwezen nakomelingen bij de vier- en vijfjarigen de topleverancier in Middenbeemster. Bij de vierjarigen eindigde twee combinaties ex aequo bovenaan. Wij hadden de merrie Gita bij die goed voorgesteld werd door Renate van Vliet, Gita een dochter van Vivaldi x Gribaldi, gefokt door Grad Gijsbers uit Loosbroek liep onder Renate naar een gedeelde eerste plaats. Jurylid Jan Wolfs: “Gita is een grote, lang gelijnde merrie. Ze maakt een mooi silhouet en zette een zeer nette verrichting neer. In de stap en galop toonde ze de meeste kwaliteit. Ze maakte een positieve indruk op ons.

Bij de vijfjarigen sprongen er twee paarden bovenuit, waaronder Florence Sollenburg, Vivaldi x Falco, gefokt door Adrie Zekveld uit Almere. De jury: “Florence Sollenburg is een allround merrie met een aansprekende voorbeen techniek. Ze beschikt tevens over een goede galop, maar mist hier nog wat lichaamsgebruik. Wat opvalt is haar sympathieke zelfhouding, ze loopt mooi los van de hand.

Laatst aangepast (donderdag 30 juli 2015 16:44)

 

Centrale Keuring Noord Brabant

Hoewel de weersomstandigheden allerminst ideaal waren in Schaijk, werd het dankzij de goede kwaliteit van de paarden toch een heel geslaagde dag op de CK van Brabant. Twaalf 3-jarige dressuurmerries mogen naar de NMK, waaronder twee nakomelingen van onze hengst Bordeaux. Heliana V.O.D. werd de spraakmakende kampioen, ze is net als vader Davino een fokproduct van familie Van Os uit Sprang-Capelle. Een geweldig succes voor de Fam. van Os.

Uitslag Kampioenskeuring:
1. Heliana V.O.D. Davino V.O.D. x Jazz A.J. van Os, Sprang-Capelle
2. Hidamorka D, Jazz x Zuidhorn J. & H. Dielissen- vd Berg, Rosmalen
3. Havanta, Fürst Romancier x Oscar C.H.G. Hoogers, Eersel
4. Haronia-Donna, Bordeaux x Wynton P. Rulkens / Broekman, Biest Houtakker
5. Haditha-H, Bordeaux x Special D W.F.M. Broeren, Nieuwkuijk
6. Hautain B, Jazz x Fürst Heinrich Stal de Beukenvallei, Leende
7. Halowa-Utopia, Uphill x San Remo, A. Versantvoort, Sint-Oedenrode
8. Hortense STRH, Dream Boy x Jazz H, Kretz, Straelen/ Y. Copal, Haaren
9. Hope L, Jazz x Ferro J. Lamers. Oss
10.Hienola M, Florencio x Dayano Kim Vugts, Haaren
11.Herarona, Rousseau x Jazz B. Wilschut, Bosschenhoofd
12.Havana, Johnson x Gribaldi FR. Huvenaars, Volkel

Laatst aangepast (donderdag 30 juli 2015 16:36)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner