Nieuwe Hengsten 2016

2016 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2015

2015 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2014

2014 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

2013 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Wie is online
We hebben 19 gasten online

Daula II en Danielle Heijkoop Neder- lands Kampioen ZZ-Zwaar

In de finale Kür op Muziek van het KNHS-Kampioenschap in de klasse ZZ-zwaar werd het spannende strijd. Danielle Heijkoop wist met onze mooie Gribaldi-merrie Daula II opnieuw te winnen en kon zo de KNHS-titel binnenhalen.

Ik ben super trots op haar”, vertelde een gelukkig Danielle Heijkoop na afloop over Daula II. “Ze heeft alle voorselecties gewonnen en nu moest het ook maar gewoon even gebeuren. Ze was wel wat gespannen, ze heeft nooit eerder in zo’n entourage gelopen. En het was voor de eerste keer dat ze een kür liep. Ik had een paar kleine foutjes, maar ik ben super trots! ”Danielle Heijkoop reed onze negenjarige merrie Daula II naar 75.425%. Veronique Roerink behaalde met de Apache-dochter Flanell Zilver achter Daniëlle Heijkoop. Remy Bastings won het Brons met wederom een Gribaldi-nakomeling, genaamd Vivaldi.

 

Laatst aangepast (dinsdag 18 juli 2017 07:56)

 

Fantastisch N.K.

Uitgebreid verslag volgt later!

 

Medewerkster gezocht om ons team te versterken

Voor op stal zijn we op zoek naar een goede medewerkster die sterk gemotiveerd is, goed met paarden om kan gaan en geïnteresseerd is in sport en fokkerij. Intern is mogelijk.

Deze vacature omvat de volgende werkzaamheden;

  • Sportpaarden & hengsten verzorgen o.a. 's-morgens op de loopband of in de stapmolen zetten
  • Stallen mesten en schoonhouden
  • De hengsten & sportpaarden klaarzetten voor de ruiters
  • Klanten tussendoor ontvangen
  • Mochten er paarden op wedstrijd gaan zou het kunnen dat je mee op concours gaat

Bent je geïnteresseerd: mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

Laatst aangepast (dinsdag 04 juli 2017 17:46)

 

Daula II en For Gribaldi één en twee in klasse ZZ-Zwaar

In de laatste subtopselectie in Oud-Beijerland lieten onze volle broer en zus zien wat ze waard waren. Onder Dinja van Liere werd For Gribaldi tweemaal tweede. Beide rubrieken werden gewonnen door Danielle Heijkoop en de uitzonderlijk goed geteste Daula II. Zowel Daula II als For Gribaldi zijn nakomlingen van onze tophengst Gribaldi uit de Keur, Preferent en Prestatiemerrie Kladaula. Ook zij was in haar tijd al een echt talent en liep in haar IBOP naar een 9.5 voor haar draf.

Dinaj van Liere verteld; “Ik heb thuis hard geoefend zodat For Gribaldi net wat expressiever draaft en meer uitdrukking krijgt in galop. Dat ging in de proef heel goed, maar omdat hij wat scherper was hadden we een storing in het achterwaarts gaan en in de staponderdelen was hij wat gespannen en dribbelde hij wat aan. Dat leverde dikke onvoldoendes op en dat is natuurlijk  zonde met een paard dat zo geweldig kan stappen.”

Druk programma
De amazone staat er goed voor richting het NK, al heeft de hengst daar een druk programma. Al op de donderdag loopt For Gribaldi de eerste proef voor de WK-selectie, op vrijdag de eerste ZZ-Zwaar-proef. Daarna moet er een keuze worden gemaakt, want op zaterdag is zowel de finale van het ZZ-Zwaar als de finale van de WK-selectie. “Ik wilde eigenlijk afmelden, maar de selectiecommissie vroeg me of ik toch mee wilde doen. De vorm van de dag zal bepalen wat ik ga doen, voor nu heeft het NK prioriteit, daar maakt hij meer kans.”

Laatst aangepast (dinsdag 04 juli 2017 17:45)

 

Stamboekkeuring Oirschot

Vandaag, zaterdag 24 Juni zijn we met 4 merries afgereisd naar de Stamboekkeuring in het Brabantse Oirschot. De eerste merrie die we gepresenteerd hebben was Joli-Stona een dochter van onze Grand Prix-hengst Bordeaux x Elite merrie Fame-Stona vader Vivaldi gefokt en in eigendom van Gerrit Snoeks uit Oss. Deze merrie kreeg de mooie score van 75 punten voor exterieur en 80 punten voor beweging (80/80). De 2e merrie gemaand Janaica, dochter van onze tophengst Ferdeaux uit de Keurmerrie Shanaica vader Democraat an fokker / eigenaar Hans Hees- akkers uit Nuland, kreeg 70 punten voor exterier en eveneens 80 punten voor beweging.

In de groep na de pauze waren de dochters van van De Niro en Five Star die we bij hadden de opvallenste paarden. Jadorijke, De Niro x Tadorijke Elite EPTM-dres van Krack C, fokker W. Pansier uit Bergharen, van Doris van Vuuren uit Mariahout kreeg 80/85 punten. “Deze merrie heeft veel lengte in het lichaam, veel ras en een aansprekend front. Ze stapt uitzonderlijk goed, met veel lichaamsgebruik. Daar konden we haar 95 punten voor geven. Voor haar goede draf en galop kreeg ze 85 punten, dat deed ze eveneens heel goed.” aldus juryvoorzitter Toine Hoefs. De 4e merrie was Jade Ginia van Kairos, Five Star x Elite merrie Authaginia van Kairos van Oscar, van fokker en eigenaar Sjef Damen uit Liessel. Zij behaalde het sterpredicaat met tweemaal 80 punten. “Opnieuw een merrie met een heel mooi front en een correct model”.

Laatst aangepast (woensdag 28 juni 2017 08:51)

 

Stamboekkeuring Wamel zeer goed verlopen

Vandaag was het een drukke dag voor ons. We hebben 13 merries getraind en bij de Stamboekkeuring in Wamel gepresenteerd. In totaal kwamen er tweeënvijftig dressuurpaarden deze dag voor de KWPN-jury. Een respectabel aantal, waarvan er maar liefst negenentwintig Ster werden. Van onze trainingsstal werden er 11 Ster.

In de baan stonden Dirk Reijne en regio-inspecteur van Gelderland, Bart Bax als jury. De laatste lichtte toe: “Opvallend en positief was de hoeveelheid publiek, vooral in het middagprogramma waren er veel belangstellenden. De hoogste punten, 80 voor exterieur en 85 voor beweging, gingen deze keer naar een dochter van Ferdaux. Een hele hoogbenige merrie met een mooie voorhand. Ze straalde veel ras en kwaliteit uit en bewoog in alle drie de gangen mooi bergop, op lichtvoetige wijze en met een zeer goed gebruik van het achterbeen.” Deze Jindy komt uit Cindy (v.Dayano), ze is gefokt bij G. Gijsbers in Loosbroek en staat geregistreerd bij Joop van Uytert uit Heerewaarden.


Uitslag:
1. Jindy                Ferdeaux x Dayano          Ster 80/85      
Fokker Fam. Gijsbers & Eig. Joop van van Uytert         
2. Jade                 Ferdeaux x Stedinger       Ster 75/80   
Fokker & Eigenaar Fam. E. Zeegers-Toet uit Darp   
3. Jewelz              Ferdeaux x Democraat     Ster 75/75
Fokker & Eigenaar Fam. van Esterik uit Ochten
4. Total Eclipse    Totilas x De Niro               Ster 75/75
Fokker Dhr. Buschmann & Eig: Joop & Renate       
5. Jaylina R          Everdale x Zizi Top           Ster 75/75  
Fokker & Eigenaar Fam. Reijnen uit Bemmel
6. Janicia             Blue Hors Zack x Oscar     Ster 75/80 
Fokker & Eigenaar Meindert van Alphen uit Hurwenen
7. Jasmijn            Charmeur x Ampere         Ster 70/75
Fokker & Eigenaar Meindert van Alphen uit Hurwenen                    
8. Juweelvrouwe  Negro x Vivaldi               Ster 70/85
Fokker & Eigenaar Marianne Hendriksen uit Lunteren
9. JLO Vrouwe      De Niro x Vivaldi             Ster 75/75
Fokker & Eigenaar Marianne Hendriksen uit Lunteren                                   
10.Julana  Juliët   Vivaldi x Houston            Ster 70/75    
Fokker & Eigenaar Fam. Scholten uit Oldebroek              
11.Idorijke           Bretton Woods x Krack C  Ster 70/75     
Fokker & Eigenaar Willie Pansier uit Bergharen  

Laatst aangepast (woensdag 28 juni 2017 11:14)

 

Zeer succesvol weekend

De WK-selectie is bijzonder succesvol verlopen voor ons tijdens de halve Finale in Etten Leur. Henkie won onder Adeleinde Cornelissen de rubriek voor 5-jarige dressuurpaarden met 87.2 punten en werd op de voet gevolgd door onze merrie Hautecouture onder Dinja van Liere met 87 punten. Elitemerrie Hautecouture is door ons en Albert Drost gefokt uit de merrie Destiney van de hengstencombinatie Krack C x Jazz. Op een zeer mooie 8e plaats eindigde Dinja van Liere met aanstormend KWPN-goedgekeurde talent Hermès met een mooie sore van 82.8 punt. Volgens vele toeschouwers had deze combinatie zeer zeker nog hoger mogen staan.

Bij de 6-jarige dressuurpaarden hadden we één ijzer in het vuur, namelijk onze KWPN-goedgekeurde hengst Galaxie onder Diederik van Silfhout. Ook zij plaatsten zich voor de Finale tijdens het N.K. dressuur 2017 in Ermelo.

Bij de 7-jarige dressuurpaarden hadden we maar liefst 2 KWPN goedgekeurde hengsten in de top 10, n.l. For Gribaldi & Ferdeaux. Ferdeaux haalde een fantastische score van 79.141% en werd een minimaal verschil 2e. De overwinning ging naar Adeleinde Cornelissen met 79.200%. Voor talent had onze hengst Ferdeaux de hoogste score, 85%. In de ring hebben ze nog niet zo heel veel ervaring, maar deze combinaite groeit van wedstrijd naar wedstijd, dus dat belooft wat richting het W.K. jonge paarden van 03 t/m 06 Augustus in Ermelo. De door ons ons en Ab Barneveld gefokte hengst For Gribaldi liet zich eveneens zeer goed zien. Onder Dinja van Liere plaatste ook hij zich in de top van het klassement. Hij krijg voor aanleg ook de hoge score van 83%. 

Ook een hoogtepunt dit weekend was onze zeer goed verervende hengst Bordeaux. Bij Gestüt Bonhomme in Werder voegden Isabel Freese en onze United-zoon een overwinning aan hun palmares toe. De uitgestrekte van draf van de KWPN-goedgekeurde hengst werd meerdere malen  gewaardeerd met een negen. Zijn overwinning was maar liefst een score van 72.900%.

Laatst aangepast (woensdag 28 juni 2017 11:06)

 

Zeer geslaagde presentatie

Zaterdag 27 mei, was een prachtige, warme maar zeer geslaagde en gezellige dag op ons Hengstenstation in Heerewaarden. Wij hebben een heel aantal hengsten en nakomelingen gepresenteerd.

Onderstaand een mooie foto impressie.

Just Wimphof  *  Net KWPN Goedgekeurd

Bloedmooi, geweldige instelling, super presterend en uit
één der beste actuele merriestammen van Duitsland

Vaderlijn:
Vader De Niro           No.1 van de Wereld (WBFSH Stallion Ranking)
MV Riccione              Vader van meerdere Grand Prix-paarden           
MMV Sandro Hit        No.3 van de Wereld (WBFSH Stallion Ranking)
MMMV Classiker        Vader van meerdere Grand Prix-paarden           
MMMMV Donnerhall   No.11 van de Wereld (WBFSH Stallion Ranking)

Moederlijn:
Stammoeder Fiella is o.a. de moeder van de Tophengst Don Schufro
                               No.9 van de Wereld (WBFSH Stallion Ranking)
Overgrootmoeder Fiella v. Classiker is de volle zus van de bekende GP-paarden Café au Lait onder Maree Tomkinson en Cappucino onder Karin Rehbein.
Grootmoeder Sabriena is de halfzus van Fienna W, moeder van de Prix St. Georges-paarden Sampras & Salutation beide van Sandro Hit.
Moeder Rastede is Elite Sport en Z2 dressuur, IBOP 84.5 Pnt. en Pavo Cup Finale.

Dekgeld € 1.000.= / Zwartbruin / Genoom: 104     

For Gribaldi met Dinja van Liere

Johnny Depp *  3-jarige hengst van Bordeaux x Jazz x Ferro

In Style met Renate van Vliet

In Style x Charmeur * Fok: Fam. Gerritse uit Leerdam

 

Total U.S. met Dinja van Liere 

 

Incognito met Hans Peter Minderhoud

De zeer sterk bewegende High Five U.S.

Impression met Diederik van Silfhout

Four Legends met Stephanie Kooijman

Ferdeaux met Kirsten Brouwer

Jay Destino  *  Net KWPN Goedgekeurd

Danciano x Diamond Hit x Belissimo M x Sandro Hit x Don Gregory x Rubinstein I

Van vaderskant Werelds gefokt. Duitse tophengsten en deze komt maar liefst 3x terug op Donnerhall, via Danciano, Diamond Hit en Don Gregory.

Maar ook van moederskant zeer interessant gefokt:
Zijn moeder Diarissima is een nog jonge merrie van 8 jaar. Uit haar is dit jaar een Fürstenball-zoon Facility verkocht op de P.S.I. voor € 300.000.—

Zijn grootmoeder Sarissima v. Belissimo (Sportnaam Belandra) is verkocht op de P.S.I in 2010 voor maar liefst € 572.000.— en was destijds al een zeer getalenteerde merrie. Later toen ze bijna Grand Prix klaar was (9-jarig) onder Cathrine Rasmussen is ze helaas overleden. Deze merrie heeft maar één veulen gehad en dat is de Diamond Hit-merrie Diarissima

MMM Doreen v. Don Gregory bracht de hengst Schiller v. Sandro Hit (2005) goedgekeurd in Redefin

Uit de directe moederlijn:
• Founder v. Foundation gekeurd in Redefin en 2015 4e in de finale op het Bundeschampionat voor 3 jarige Hengsten met Heiko Klausing,
• Ashley W v. Alabaster Lichte Tour met Svenja Irina Meyer,
• Fabienne W v. Freudentänzer Prix St. Georges/Young Riders met Johanna Horstmann,
• Paola W v. Pablo int. 1.50m  met Hans-Ulrich Grunow,
• Quattron v. Quattro B 1.50 m Carsten Ganderup en 2013 teamzilver op het EK voor Childeren met Anne Katrine Kolborg Johansen,
• Asmara v. Alasca 1.40 m met Ralph Diefenbacher.

Dekgeld € 900.= / Zwart / Genoom: 104      

Hermès met Dinja van Liere 

Laatst aangepast (woensdag 28 juni 2017 11:11)

 

KWPN Goedgekeurd

Afgelopen weekend was een zeer groot succes voor onsHhengstenstation. Zaterdag werden Just Wimphof v. De Niro & Jay Destino v. Danciano goedgekeurd voor het KWPN. Just Wimphof werd Verrichtingskampioen samen met de Ferdeaux-zoon Jerveaux met een prachtige score van 86 punten.

Op zondag liep For Gribaldi tijdens de tweede selectie ZZ-Zwaar in Nieuw- en Sint Joostland naar een eerste en een tweede plaats onder Dinja van Liere. Tijdens de eerste proef was For Gribaldi nog iets afgeleid waardoor er een aantal dure fouten ontstonden. Tijdens de tweede proef was hij weer super bij de les wat resulteerde in een winnende score van 69,21%. Mede door deze score heeft For Gribaldi zich ruimschoots geplaatst voor het NK. 

Ferdeaux liep excellent naar een overwinning tijdens de derde WK selectie voor 7-jarige dressuurpaarden. Onder Kirsten Brouwer liep hij naar een top score van 78.53%. Kirsten Brouwer kwam met een zeer tevreden gevoel de ring uit. “Ferdeaux trok er super aan. Vorige week hadden we onze eerste selectie in Kootwijk en het is fijn om wat vaker met hem in de ring te verschijnen”, licht de amazone toe. “Er stonden meerdere negens op het protocol. De appuyementen, schouderbinnenwaarts en uitgestrekte galop leverden hoge cijfers op.”

Onze top merrie Hautecouture, die wij in mede eigendom hebben met Albert Drost liep onder Dinja van Liere naar de hoogste dag score, ze won de WK selctie voor 5 jarige dressuurpaarden met maar liefst 84.2%!

Bordeaux zette zondag een fantastische prestatie neer, onder Isabel Freese won hij de Grand Prix met 72.093%!

 

Just Wimphof

De Niro x Riccione x Sandro Hit x Classiker x Donnerhall x Pik Bube

Dekgeld € 1.000.- * Zwartbruin * Genoom: 104

 

Jay Destino

Danciano x Daimond Hit x Belissimo M x Sandro Hit x Don Gregory x Rubinstein I

Dekgeld € 000.- * Zwart * Genoom: 104

Laatst aangepast (dinsdag 30 mei 2017 16:23)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner