Nieuwe Hengsten 2016

2016 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2015

2015 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2014

2014 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

2013 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Wie is online
We hebben 13 gasten online

For Gribaldi en Daula II Eén en Twee op selectiewedstrijd in Velzen-Zuid

Vandaag, zaterdag 22 April was een fantastische selectiewedstrijd in Velsen-Zuid voor onze volle broer en zus, For Gribaldi en Daula II. Daula II won onder Danielle Heijkoop beide selectiewedstrijden in het ZZ-Zwaar met score's van 70.36% en 69.36% en For Gribaldi onder Dinja van Liere werd 2x tweede met prachtige score's van 69.71% en 68.93%. Dit in een veld van 32 deelnemers mag best wel uniek genoemd worden voor ons als fokker en nog steeds mede eigenaar van beide paarden. Mede fokker van deze beide Gribaldi-nakomelingen is Ab van Barneveld.

Laatst aangepast (zaterdag 22 april 2017 14:31)

 

Fantastische 4e editie EDS

De vierde editie van onze Excellent Dressage Sales (EDS) leverde zaterdagavond een kleine 2 miljoen euro op. Onder toeziend oog van vijfhonderd gasten werden maar liefst 36 paarden geveild bij Academy Bartels in Hooge Mierde. Het duurste paard dat onder de hamer van veilingmeester Koen Olaerts kwam is San Diamantino, een 8-jarige ruin van San Amour x Diamond Hit. Hij werd voor 250.000 euro gekocht door twee Duitsers.

Internationale interesse
Hey You, het laatste paard van de avond, werd eveneens verkocht werd aan het buitenland. Een telefonische bieder betaalde 170.000 euro. Deze 5-jarige ruin van Romanov X Demoncraat zal naar Portugal verhuizen. Andere kopers kwamen o.a. uit Thailand, Duitsland  Hongarije, België, Spanje, Amerika en natuurlijk Nederland. Deze editie kenmerkte zich door de vele interesse vanuit het buitenland. Vanuit allerlei landen werd telefonisch meegeboden.

Pleun
Een ander hoogtepunt van de avond was het optreden van Pleun Bierbooms, de 17-jarige winnares van the Voice of Holland. Stephanie Kooijman reed met Four Legends, het duurst verkochte Excellent Dressage Sales-paard ooit, een kür op het nummer ‘What hurts the most’. Four Legends is een KWPN-goedgekeurde dekhengst en wordt momenteel uitgebracht in de klasse ZZ-Zwaar.

EDS-award voor Tineke Bartels
Tineke Bartels kreeg de jaarlijkse EDS-award uit de handen van de organisatoren, Joop van Uytert, Tim Coomans, Nico Witte en Joep Schellekens. Ze eerden haar om haar tomeloze inzet voor internationale dressuur. Samen met haar man Joep Bartels stond ze aan de wieg van de kür op muziek. En daarnaast coachte ze tientallen talentvolle combinaties die internationaal succesvol waren.

Stichting Gelukskinders
Aan het begin van de veiling werd een Longines dameshorloge dat beschikbaar werd gesteld door Gassan Daimonds verkocht, waarvan de opbrengst van  €3.500,- bestemd is voor de Stichting Gelukskinders. De organisatoren vonden het wederom een fantastische veiling.

Laatst aangepast (zaterdag 22 april 2017 14:35)

 

Wederom overwinning voor For Gribaldi & Dinja van Liere

In De Mortel startte Dinja van Liere onze KWPN-goedgekeurde hengst For Gribaldi in het ZZ-Zwaar, die met 69% een mooie overwinning opleverde.

“For Gribaldi gaat hard vooruit”, vertelt Dinja van Liere. “Het gaat steeds een beetje beter in de proef. De hengst liet hoge cijfers noteren voor de galopversterkingen, wisselseries, de zijgangen en de complete stapreprise. Volgende week komen In Velsen-Zuid we van start in de selectie voor het NK”, sluit de amazone af.

Daula-stam
De zoon van Gribaldi is door ons en Ab Barneveld gefokt uit de Keur Preferent- en Prestatiemerrie Kladaula (v.Michelangelo). Verderop in de moederlijn zien we de keur preferente Eclatant-dochter Ladaula. De volle zus van For Gribaldi is de uitzonderlijk goed geteste Daula II (IBOP 90 punten), die momenteel met Daniëlle Heijkoop ook furore maakt in het ZZ-Zwaar. Uit dezelfde super bewegende Daula-stam komt ook de Grand Prix-hengst Hïerarch (v.Cocktail) en de Grand Prix-paarden Sebastiaan (v.Jazz) en Torricelli (v.Florestan I), van Aat van Essen en Lotje Schoots, evenals het olympische dressuurpaard Egistar (v.Cabochon) die met de Japanse Kiicha Harada in Rio de Janeiro liep.

Laatst aangepast (zaterdag 22 april 2017 13:02)

 

ZZ-Zwaar debuut Ferdeaux

 Op de Subtopwedstrijd in Rucphen maakte Kirsten Brouwer vandaag (Donderdag 13 April) haar Subtopdebuut met onze extreem getalenteerde KWPN-hengst Ferdeaux. Het duo reed in het ZZ-Zwaar een score van 68,57% bijeen en eindigde daarmee als tweede achter Wilma Salm, die met Tango-zoon Dropshot met 69,07% noteerde. Behalve op twee hengstenshows verscheen Ferdeaux een  geruime tijd niet in de wedstrijdbaan. Dit was de eerste wedstrijd van Ferdeaux en Kirsten en het was ook gelijk buiten. Hij was een beetje afgeleid van merries die achter de wedstrijdring in de wei liepen en Kirsten reed ook nog een verkeerde proef. Ons inziens is het een kwestie van tijd en dan gaat deze combinatie hoge punten krijgen in de dressuursport. De Bordeaux-zoon Ferdeaux is gefokt door onze medeeigenaar Gerrit en Anne Marie van Esterik uit de merrie Part Two van de Keurhengst Ferro x de zeer goede verervende hengst Zonneglans. Deze moeder leverde voor Ferdeaux al 3 Lichte Tour paarden, Double Trouble-Two V. Jazz, U-Two en Winne Two beide van Goodtimes.

Laatst aangepast (zaterdag 22 april 2017 13:37)

 

Zeer mooie presentatie van onze hengsten tijdens de show van De Dalhoeve

Impressie:

Ferdeaux en Kirsten Brouwer

Galaxie en Diederik van Silfhout

Total U.S. en Dina van Liere

Henkie en Adelinde Cornelissen

Onze net 4-jarige hengst In Style met Renate van Vliet

 

Hermès met Dinja van Liere

Franklin met Severo Jurado Lopez 

 

Laatst aangepast (vrijdag 24 maart 2017 10:25)

 

Woensdagavond Hengstenshow

Woensdagavond gaan we met 7 hengsten naar de Hengstenshow bij De Dalhoeve. Deze show wordt gehouden op het KWPN-centrum in Ermelo. Aanvang 20:00u

Henkie met Adelinde Cornelissen

 

Total U.S. met Dinja van Liere

In Style met Renate van Vliet

Ferdeaux met Kirsten Brouwer

Galaxie met Diederik van Silfhout

 

Hermès met Dinja van Liere

Franklin met Severo Jurado Lopez

Laatst aangepast (vrijdag 24 maart 2017 10:13)

 

Onze hengstenshows worden afgelast

Jammer genoeg moeten we mededelen dat onze jaarlijkse Hengstenshows a.s. Donderdag & Zaterdag niet kunnen doorgaan.

Voor de vergunningsaanvraag van een evenement moeten aan een bepaald aantal voorwaarden worden voldaan. Daar behoort vaak ook een inspectie bij. Deze inspectie heeft afgelopen week bij ons plaats gevonden. Op dit moment kunnen wij in onze accommodatie met de grote aantallen mensen die onze show bezoeken de veiligheid en brandveiligheid niet waarborgen.

Hoe erg wij van Hengstenstation van Uytert dit ook vinden, het veilig organiseren van de hengstenshow met bezoekers en alle betrokkenen staat voorop. Later in het jaar doen wij een presentatie en trainingsdemonstratie in de buitenbak. Een aantal van onze hengsten worden vanavond bij Gebr. Brouwer in Tolbert getoond en aankomende woensdag bij onze collega De Dalhoeve die hun show in Ermelo houden.

Laatst aangepast (zaterdag 18 maart 2017 14:32)

 

For Gribaldi winnend ZZ-Zwaar debuut

Onze zevenjarige KWPN-hengst For Gribaldi liep met zijn vaste amazone Dinja van Liere gister naar een klinkende overwinning in het ZZ-Zwaar op de subtop wedstrijd in Den Dungen. Dinja vertelt enthousiast: "Wat was hij zijn best aan het doen! Ik was heel erg trots op hem. In de eerste proef zaten nog teveel dingetjes maar was toch ook al goed voor 67% en in de tweede knalde hij naar bijna 71%. We gaan lekker verder oefenen; hij is nog jong genoeg en heeft net als zijn vader veel talent voor de zwaardere oefeningen!"

Laatst aangepast (woensdag 22 maart 2017 13:00)

 

KWPN-Hengstenkeuring

Onderstaand ziet een een aantal actuele filmpjes van onze hengsten die tijdens de KWPN-Hengstenkeuring zijn gemaakt.

IN STYLE (Eye Catcher x Lorentin I) met Renate van Vliet

INCOGNITO (Davino x Vivaldi) met Marieke van der Putten

IMPRESSION (Don Schufro x Ferro ) met Diederik van Silfhout

TOTAL U.S. (Totilas x Sir Donnerhall) met Dinja van Liere

GALAXIE (Jazz x Futere)  met Diederik van Silfhout

Laatst aangepast (dinsdag 14 februari 2017 16:57)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner