Nieuwe Hengsten 2015

2015 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2014

2014 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

2013 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Wie is online
We hebben 10 gasten online
MambWeather
Heerewaarden
24°C
Heerewaarden 24°C | Amsterdam 26°C | New York 23°C
[Details]

United-zoon TC Athene wint Goud bij Young Riders

Met haar imponerende United-zoon TC Athene won Jeanine Nieuwenhuis goud in beide individuele onderdelen op het EK voor Young Riders dit weekend. In elke proef plaatsten de juryleden Jeanine Nieuwenhuis en oud Pavo Cup-winnaar TC Athene, United uit Orleans elite pref prest v.Jazz, gefokt door Jan Streppel uit Wilp, bovenaan op dit Europese Kampioenschap in het Spaanse Oliva. Ze hadden een belangrijk aandeel in het teamzilver voor Nederland en wonnen Goud in de individuele proef (78,974%) gister en de Kür vandaag (81,00%). “Het liep geweldig en we hebben de hele week persoonlijke records gereden. TC Athene is echt een koning, hij doet altijd zijn best en is een enorme verschijning in de baan. Heel stiekem had ik wel gehoopt op een tweede gouden medaille, omdat ik echt overtuigd ben van de kwaliteiten van Athene. Zelf kon ik gelukkig genoeg rust bewaren en reden we een kür met vele hoogtepunten”, liet Jeanine Nieuwenhuis weten.

Laatst aangepast (maandag 25 juli 2016 11:43)

 

Bordeaux wint GP in Rastede

Onze KWPN-hengst Bordeaux presteert met Eva Möller al enige tijd goed op driesterren S-niveau in Duitsland. Gisteren won onze voormalig KWPN-keuringskampioen de Inter II met bijna 73 procent en vandaag was er in de Grand Prix bijna hetzelfde percentage in Rastede. Vanaf dit seizoen rijdt Eva Möller in de Midden- en Zware Tour. Onze tienjarige hengst was gisteren de beste in het sterke deelnemersveld van de Inter-II in Rastede. Hij liet met 72,895 procent 27 deelnemers achter zich. Hij versloeg onder andere eveneens goedgekeurde Donner Hit OLD (v. Donnerhall) en de goedgekeurde Trakehners Seal (v. Gribaldi) en Le Rouge (v. Pret a Porter). Vandaag won de hengst in deGrand Prix opnieuw met weer een toppercentage. Het duo scoorde 72,884 procent. 

 

Laatst aangepast (maandag 25 juli 2016 11:38)

 

Charmeur levert ook Kampioene in Noord Holland

Op de Centrale Keuring van Noord-Holland kwamen met name de dressuurmerries sterk voor de dag. De heel complete dressuurkampioene Irabel mag samen met drie andere merries naar het NK. De genetisch zeer interessante Irabel Ster Prok, Charmeur uit Darabel elite IBOP-dres sport-dres v.Westpoint van fokker Willeke Bos van Stal 104 uit Wijdewormer zag haar kans schoon op de Centrale Keuring. Nadat ze eerder op de stamboekkeuring al tweemaal 80 punten scoorde, kwam ze als meest complete dressuurmerrie naar voren. In de kampioenskeuring won ze het van de zeer goed geteste Enjoy SV elite EPTM-dres sport-dres (Spielberg uit Senna ster prok pref v.Ferro) van fokker S. Spaans uit Barsingerhorn, die maar liefst 90.5 punten bijeen liep in de merrietest en opviel met haar aansprekende model en actieve achterbeengebruik. Deze merrie verdiende uiteraard wel een uitnodiging voor de Nationale Merriekeuring voor de rubriek keur- en elitemerries. In de kampioenskeuring kwam ook het kopnummer van de reguliere vier- tot en met zevenjarige merries terug, de Zhivago-dochter Evaronette elite IBOP-dres (uit Naronette elite pref prest v.Jetset-D) van fokker M. Konijn-Egas uit Zuidoostbeemster, die met een mooie oprichting loopt en een sterk achterbeengebruik heeft. De twee ouderen zijn goed bewegende merries die het toch af moesten leggen tegen de beste driejarige, Irabel. “Irabel is een goed gelijnde merrie met veel uitstraling. Ze valt telkens op met haar zeer goed houding en bewegingstechniek”, lichtte juryvoorzitter Marian Dorresteijn toe.

De interessante Charmeur-merrie Irabel liep met veel allure en houding naar de kampioenstitel.

Irabel v. Charmeur

Laatst aangepast (maandag 25 juli 2016 10:49)

 

Succesvolle keuring KWPN-keuring Turnhout (B)

Bij de Dena Stables in Turnhout vond er voor de tweede keer een KWPN-keuring plaats, daarnaast werd er voor de eerste keer in Turnhout een Pavo Cup verreden. Respect voor wat een kleine club dressuurpaardenliefhebbers in dit voornamelijk op springpaarden georiënteerde land neerzette als evenement. De Pavo-paarden konden optimaal voorgesteld worden op een goede zandbodem. Deze werd voor het middagprogramma omgebouwd tot keuringsring. Vanaf het terras kon het toegestroomde publiek met volle teugen van alle paarden genieten. Zowel bij de Pavo Cup als bij de keuring stonden alle nakomelingen van de bij ons ter dekking staande hengsten bovenaan.

Kampioen bij de veulens werd Latano V, een overwinning met een Nederlands tintje. Deze goed ontwikkelde Franklin-zoon is namelijk gefokt en geregistreerd bij Ralf van Venrooij en Annemiek van Venrooij-Matthijsen uit het Noord-Brabantse Oud Gastel. Moeder van de rassige, bruine Latano V is stermerrie Inatana. Bij de driejarige merries ging een nakomeling van Vivaldi aan kop. Deze Indy T komt uit sport- en keurmerrie Senaat (v.Havidoff) uit de bekende stam van Angèle Toonen uit Odiliapeel en staat geregistreerd bij Chantal van Dijk in dezelfde plaats. In de strijd om de dagtitel moest deze royale vosmerrie het opnemen tegen de winnares van de rubriek vier- tot en met zevenjarige veulenboekmerries, Free Times. Deze dochter van Gribaldi uit stermerrie Uptimes (v.Goodtimes) draafde met veel kracht en afdruk naar de overwinning. Ze is gefokt bij stal Wittenberg in Scherpenzeel en staat nu geregistreerd bij Frans Pieters uit het Belgische Lissewege.

P1610715

Free Times v. Gribaldi

Bij de Pavo Cup voor 4 jarige dressuurpaarden ging de overwinning naar de Bojengel-nakomeling Helsinki voorgesteld door Tom Franckx. Deze mooie donkerbruine hengst liep naar een score van 84 punten. Bij de 5-jarige dressuurpaarden stond Genie aan kop. Genie is een bruine hengst van onze hengst Zhivago uit een Sandro Hit-moeder en werd voorgesteld door Ainhoa Prada en scoorde maar liefst 85 punten. Bij de 6-jarige ging de overwinning naar Lynne Maas en de Vivaldi-dochter Fantastique met een prachtige score van 84 punten.

Laatst aangepast (vrijdag 22 juli 2016 12:06)

 

Charmeur-festival, C.K. Flevoland

De Centrale keuring bij de Flevomanege in Dronten dreigde letterlijk in het water te vallen. Gekozen werd om het keuren te verplaatsen naar de binnenmanege. Een goede keuze, want er viel nog het nodige water, maar paarden en publiek bleven droog! Charmeur was als vaderpaard opnieuw nadrukkelijk aanwezig. Overigens waren er voor zo’n relatief kleine regio veel belangstellenden. Bij de driejarige dressuurmerries ging aan kop Izzy-Balia (Charmeur x elite v.Flemmingh) van fokker en eigenaar Gabrielle en Louis Röst van stal Het Haarbosch in het Gelderse Stroe. Derhalve mag deze royaal ontwikkelde vos wel naar de NMK, maar kwam niet in aanmerking voor de titel dressuurkampioen van Flevoland. Deze eretitel ging naar de nummer twee, Ilona Sollenburg, eveneens een kapitale dochter van Charmeur uit stermerrie, Davina Sollenburg (v.Vivaldi) van fokker en eigenaar Adri Zekveld van stoeterij Sollenburg. De bekende fokker uit Almere verzorgde aan het begin van de keuring nog een aansprekende show met daarin een aantal van zijn getalenteerde fokproducten. In de strijd om de dagtitel eindigde Ilona Sollenburg als kampioen, hoewel stalgenoot en elitemerrie, Elegance Sollenburg eveneens van fokker en eigenaar Adri Zekveld en de beste uit Flevoland afkomstige merrie uit de rubriek vier- tot en met zevenjarige stermerries Gadette (Charmeur x ster pref prest v.Dublin) allebei heel goed partij gaven.

Laatst aangepast (vrijdag 22 juli 2016 12:16)

 

* * * Hengstenstation van Uytert * * *

Feliciteert

Ruiters, amazones, grooms, fokkers en eigenaren met de behaalde resultaten op het N.K. dressuur Ermelo 2016 met de nakomelingen van onze hengsten.

Young Riders Kampioenschap
Goud voor TC Athene v. United met Jeanine Nieuwenhuis
Fokker: Jan Streppel uit Wilp 

U.25 Kampioenschap
Goud voor Avanti MDH v. United met Anne Meulendijks 
Fokker: R. Arts uit Escharen 

ZZ Zwaar Kampioenschap
Goud voor Expression v. Vivaldi met Diederik van Silfhout
Fokker: Fam. van Norel uit Wapenveld 

4. Don Bravour RDH v. Painted Black met Geert Jan Raateland
Fokker: Willy van Beek uit Schaijk 

Lichte Tour Kampioenschap
Zilver voor Dream Boy v. Vivaldi met Hans Peter Minderhoud 
Fokker: Tim Coomans uit Oud Beijerland 

Brons voor Dorado v. Krack C met Emmelie Scholtens
Fokker: Cees Kikkert uit Den Burg 

5. Dieminka v. Gribaldi met Theo Hanzon  
Fokker: Jan en Anna Schuil uit Broeksterwoude 

Para Dressuur
Goud voor Alphaville N.O.P. v. Sandreo met Frank Hosmar
Fokker: A. Hendriks uit Reek 

Zilver voor Demantur v. Vivaldi met Sanne Voets 
Fokker: Fam. Reuzenaar uit Schaijk 

Brons voor Caraat v. Gribaldi met Rixt van der Horst
Fokker: M.H.J Gotink uit Warnsveld

Zware Tour Kampioenschap
Grand Prix Special
1. Zingaro-Apple v. Painted Black met Marieke van der Putten  
Fokker: N. van Maaswaal uit ‘t Goy

2. Badari v. Gribaldi met Daniëlle Heijkoop
Fokker: J. Gerrits uit Oploo

3. Aswin v. Sandreo met Jean-René Luijmes     
Fokker: G. Gijsbers uit Loosbroek

4. Zamora v. Krack C. met Lynne Maas
Fokker: Fam. Verhoeven uit Kerkdriel

Kür op Muziek
4. Siro N.O.P. v. Gribaldi met Daniëlle Heijkoop 
Fokker H. Geurts uit Venray

6. Cennin v. Vivaldi met Madeleine Witte-Vrees 
Fokker: Fam. Cuppen uit Someren

9. Thriller v. Gribaldi met Katja Gevers
Fokker: Fam. van Helvoirt uit Rosmalen

Laatst aangepast (maandag 18 juli 2016 14:46)

 

Galaxie-veulen Kampioen bij de dressuurveulens op CK Friesland

Niet minder dan twaalf springveulens mogen vanuit Friesland naar de Nationale Veulenkeuring. Net als op de lokale veulenkeuring maakten met name de merrieveulens een sterke indruk. Onder hen de atletisch gebouwde, rassige Lulena VDL (Cohinoor VDL uit Fulena ster v.Baltic VDL) van fokker VDL Stud. Dit lichtvoetig galopperende veulen pakte de kampioenstitel. Bij de dressuurveulens mochten zes veulens terugkomen voor de kopgroep. Twee veulens van fokker A. Th. de Boer uit Sint-Johannesga trokken aan het langste eind en verdienden beide een uitnodiging voor de Nationale Veulenkeuring. Het Galaxie-merrieveulen Lynieta B (uit Wynieta B keur EPTM-dres pref v.Farrington) bleek de meest complete. Dit kampioensveulen dankt haar titel aan haar rassige voorkomen, aansprekende front en zeer functionele bewegingsvorm waarbij ze veel houding maakt.

Laatst aangepast (vrijdag 15 juli 2016 10:43)

 

Pech, pech en nog eens balen

Zowel Ferdeaux als Galaxie kunnen door een blessure niet deelnemen aan de laatste WK-selectie voor jonge dressuurpaarden dat deze week verreden wordt op het NK dressuur in Ermelo. Het is echt zwaar balen want zowel Ferdeaux onder Kirsten Brouwer als Galaxie onder Diederik van Silfhout waren echte kandidaten die Nederland konden verdedigen op het hoogste niveau in hun klasse. Galaxie heeft ongelukkig vastgelegen en had een overvulde knie; advies 3 weken stappen. Ferdeaux heeft waarschijnlijk bij het rollen in de stal zichzelf aangetikt op de pees en heeft aan de buitenkant een kleine verdikking waar wij hem nu meerdere keren per dag koelen. Hopende op een snel herstel.

 Ferdeaux en kirsten tijdens de huldigng op H.K. 2016

Laatst aangepast (vrijdag 15 juli 2016 10:42)

 

Bordeaux en Charmeur leveren Kampioenen op CK Noord-Brabant

Sterke kopgroepen, opvallende kampioenen en veel publieke belangstelling kenmerkten de Centrale Keuring in Schaijk. Tot Brabantse kampioene konden de fantastisch bewegende Charmeur-dochter Imala L.E. gehuldigd worden. De beste 13 driejarige dressuurmerries kwamen aan het einde van de dag terug voor de koninginnenrubriek, de kwaliteitsvolle kopgroep van Noord-Brabant. Met haar fantastische bewegingsvorm en looplust trok de patente Charmeur-dochter Imala L.E. ster prok (uit Zonique L.E. elite IBOP-dres sport-dres pref) van fokkers Thijs Schaap en Saskia Janssens uit Woudrichem aan het langste eind. Eerder was zij al één van de uitschieters op de Brabantse stamboekkeuringen met 90 punten voor beweging. “Deze scherpe, rassige merrie valt keer op keer op met haar bewegingsvorm waarin zij heel goed kan schakelen, een goede motor heeft en er telkens weer een schepje bovenop blijft doen. Tot aan de laatste ronde toe blééf ze maar lopen”, sprak juryvoorzitter Marian Dorresteijn.

De 2016-jaargang kwam ook sterk voor de dag in Schaijk. De met veel houding optredende Le Formidable (Bordeaux uit Vienna elite pref v.Ferro) van fokster Saskia Poel uit Heusden en mede-geregistreerde K.F. Gerrits uit Heusden won de Brabantse kampioenstitel bij de dressuurveulens. Deze halfbroer van de KWPN-goedgekeurde hengst Four Legends KS (v.Wynton) beschikt over heel veel uitstraling en maakt zich groot en voornaam in beweging.

CK-kampioene Imala L.E. (v.Charmeur)

 Imala L.E. Charmeur x San Remo x Gribaldi

Laatst aangepast (vrijdag 15 juli 2016 10:43)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner