Nieuwe Hengsten 2015

2015 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2014

2014 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

2013 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
BannerWie is online
We hebben 147 gasten online
MambWeather
Heerewaarden
8°C
Heerewaarden 8°C | Amsterdam 7°C | New York 11°C
[Details]

* * * * * Hengstenshow 2016 * * * * *

Noteert U alvast:

Onze Hengstenshows in 2016 zijn op:

Donderdag 24 & Zaterdag 26 Maart

Beide dagen aanvang 20:30 u

Laatst aangepast (vrijdag 27 november 2015 09:06)

 

KWPN Hengstencompetitie

Vandaag, woensdag 25 November, was het de aftrap van de KWPN/KNHS Hengstencompetitie 2015/2016. Onze talentvolle hengst Ferdeaux toonde zijn aanleg voor het grote werk in een goede, aansprekende proef. Maar nu een korte rustperiode vanaf de Pavo-Cup was hij nog wat afgeleid, maar dat ging niet ten koste van de zuiverheid in stap. Wel ontstonden door de spanning wat kleine storingen in de aanleuning en lengtebuiging. Maar met veel ‘go’ en balans demonstreerde Ferdeaux ook zijn mogelijkheden om te sluiten en hij maakte goede overgangen. Ferdeaux en Kirsten Brouwer werden 2e met 82 punten.

Laatst aangepast (vrijdag 27 november 2015 09:20)

 

High Five U.S. en Gerrel Vink

Bij deze een kleine impressie van onze fantastische 3.5 jarige hengst High Five U.S. (Charmeur x Negro) met Gerrel Vink tijdens een presentatie van het 70-jarig jubileum op de manege in Ammerzoden.

Laatst aangepast (vrijdag 27 november 2015 08:55)

 

Onze 2.5-jarige Charmeur zoon goed- gekeurd voor het Oldenburgs Verband

 

Hengstenkeuring Oldenburg was een goede dressuurjaargang met enkele duidelijke uitschieters, waaronder onze goed bewegende Charmeur x Ferro x Havidoff x Doruto hengst, die vrijdag de handen op elkaar kreeg door zich fantastisch te presenteren. Deze hengst hadden we samen met fokker Fam. van de Goor uit Herpen en in de veiling hebben we hem verkocht aan het PSI-duo Paul Schockemöhle en Ulrich Kasselmann. In totaal werden er 21 Dressuurhengsten goedgekeurd waardonder ook een zoon van onze hengst Bordeaux.

Laatst aangepast (vrijdag 27 november 2015 08:48)

 

Total U.S. met een prachtige score van 87 punten KWPN-goedgekeurd!

Total U.S. Totilas x Sir Donnerhall x Don Schufro


KWPN-Onderzoeksonderzoek:
Stap 8.5 / Draf 8.5 / Galop 9.0 / Souplesse 8.5 / Houding & Balans 9.0 / Rijdbaarheid & Instelling 9.0 / Aanleg als Dressuurpaard 8.7 / Totaal 87 Punten

Afstamming:
Total U.S. is een zoon van het dressuurfenomeen Totilas die na een indrukwekkende sportcarrière met Edward Gal nu volledig voor de fokkerij beschikbaar is. De moeder van Total U.S. is Sondra, een dochter van Sir Donnerhall. Grootmoeder Contana is een dochter van de dressuurvererver en KWPN erkende Don Schufro. Zij bracht in combinatie met Sandro Hit de gekeurde hengst Swagman. Overgrootmoeder Contia is een dochter van Continue (Contender x Tin Rocco). Deze Contia bracht twee 1.40m springpaarden waaronder ook de gekeurde hengst Carinue (v. Carthago Z). Daarna volgt de merrie Conny, een dochter van de anglo arabier Colorado.

Onderzoekrapport:
Total U.S. is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken, heeft veel voorwaartsdrang en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, actief en goed van ruimte. De draf is lichtvoetig, goed van ruimte met een krachtig ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is bergop, lichtvoetig met veel gedragenheid. Total U.S. beweegt met de schoft omhoog, veel tot zeer veel souplesse, zelfhouding en balans. Als dressuurpaard heeft Total U.S. veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.

Fok/aanparingsadvies:
Total U.S. kan bewegingstechniek, houding en instelling en bloedspreiding  aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen.

Foto: Jacquelien van Tartwijk 

Laatst aangepast (dinsdag 17 november 2015 09:44)

 

De verkiezing 'Paard van het Jaar' in Frankrijk volledig afkomstig van ons Dekstation

Jaarlijks organiseert het vakblad l’Eperon een ‘Paard van het Jaar’- verkiezing. Per discipline kunnen de lezers stemmen op hun favoriete paard. Onder de genomineerde bevinden zich drie KWPN’ers en deze komen alle drie van ons Hengstenstation!

De 1e genomineerde is de KWPN-goedgekeurde Sandreo (Sandro Hit uit Prettify stb van Flemmingh, fokker fam. Zegers), die wij in 2011 na een Nederlandse fok- en sportcarrière verkochten aan Benoit Burban van Haras du Feuillard uit Vidai. De vijftienjarige hengst wordt tegenwoordig door Young Rider Eugenie Burban uitgebracht in de wedstrijdsport en het duo werd dit jaar onder andere tweede in het Franse Kampioenschap, derde met het Team en vierde individueel op het EK Children in Vidauban.

De 2e KWPN-genomineerde is Bart L, United uit Parisma ster van Gribaldi, fokker Herman Litjens uit Afferden (Gld). Bart L maakte onder Mathieu Lemoine deel uit van het Franse team dat brons behaalde op het EK in Blair Castle. Verder schreef het duo dit seizoen ook nog de overwinning van de CCI3* van Saumur op naam. Bart L fokten wij samen op met fokker Herman Litjens en hebben hem als 2.5 jarige hengst naar Frankrijk verkocht.

De 3e KWPN-genomineeerde in de categorie Dressuur is van onze hengst Tolando. Badinda Altena, Tolando uit Nadinda ster pref prest prok van Goodtimes, fokker M.J. Timmerman, werd dit jaar onder Pierre Volla gelijk tweede in haar Grand Prix-debuut in Mans. De hengst Tolando, Krack C x Rubinstein I verkochten wij in 2010 naar USA waar hij nu op Grand-Prix niveau loopt. 

Laatst aangepast (maandag 16 november 2015 11:33)

 

Nieuw: verkoop via ons Hengstenstation

Wij worden heel vaak gebeld door fokkers, opfokkers en mensen die hun veulen, merrie of (sport-)paard willen verkopen. Wij houden hier altijd een lijst van bij, want wij spreken immers veel mensen die hun paard willen verkopen en veel mensen die een paard uit betrouwbare bron zoeken en willen kopen. Nu hebben we deze verkooplijst online gezet via onze site onder de noemer verkoop

Indien u uw veulen/ paard wil verkopen, mail ons dan met zoveel mogelijk gegevens, dit zetten wij dan binnen enkele dagen online en noteren dit op onze verkooplijst.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een paard of veulen, kijk dan eens op onze site onder verkoop of u kunt ons altijd bellen of mailen. Wij kunnen ook uw aanvraag waar welk paard u op zoek bent op onze site zetten onder 'Te Koop gevraagd' daarbij krijgt u natuurlijk nog een groter bereik!

Alles is geheel kosteloos ter bevording van de afzet uit onze klantenkring.   

  

Laatst aangepast (donderdag 12 november 2015 17:08)

 

Het is bijna niet te bevatten, maar onze jonge tophengt Estoril is overleden

 

Foto: Melanie BrevinkDat het paardenvak hard kan zijn weet iedereen, maar soms is het ook echt oneerlijk. Een hengst als Estoril, die een geweldig karakter heeft, lief is en mega talent voor de grote sport kreeg steeds meer fans aan zijn zijde. Hij maakte vorig jaar een geweldige indruk op de Pavo Cup, waar hij en Emmelie op de 3e plaats eindigde. Dit jaar op het WK voor 6-jarige dressuurpaarden maakte ze een zeer steke indruk en eindigde op een hele mooie 5e plaats in de Finale. We hoopten volgend jaar in Ermelo met Emmelie en Estoril te kunnen startten op het WK voor 7-jarige dressuurpaarden, maar dit mag allemaal niet meer zo zijn. Afgelopen vrijdagnacht is hij overleden tengevolge van een bateriële infectie aan de blinde darm. Estoril heeft een 3-tal weken op de Faculteit in Utrecht gestaan waar ze hem onderzocht hebben maar het probleem niet duidelijk te constateren was. Na overleg hebben we besloten om hem te laten opereren bij, mijns inziens, de beste chirurg van Europa Tom Mariën van Equitom. De eerste operatie leek geslaagd, maar zijn koorts bleef de dagen na de operatie toch weer teveel op te lopen tengevolge van een ontsteking. Daardoor moest Estoril wederom geopereerd worden en wat Tom al vreesde werd waarheid; de binde darm was al dusdanig aangetast door deze bacteriele infectie dat Estoril helaas niet meer te redden was.

Laatst aangepast (zondag 08 november 2015 13:34)

 

Op naar het eindexamen

Volgende week zaterdag 14 November is alweer het eindexamen van het KWPN-Verrichtingsonderzoek. Onze nog zeer jeugdige Totilas-zoon doe het erg goed. In totaal zijn nog 9 hengsten in de strijd, waarvan één op vrijwillige basis. 

Laatst aangepast (dinsdag 17 november 2015 09:44)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner