Nieuwe Hengsten 2015

2015 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2014

2014 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

2013 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
BannerWie is online
We hebben 4 gasten online
MambWeather
Heerewaarden
12°C
Heerewaarden 12°C | Amsterdam 18°C | New York 17°C
[Details]

Madeleine Witte op dreef in Emmeloord

Vandaag, zondag 4 Oktober, toog Madeleinde Witte vanuit het Brabantse Schijndel met haar voshengsten Charmeur en Vivaldi-zoon Cennin naar Emmeloord. Niet zonder succes: ze won met de bij ons ter dekking staande hengst Charmeur de Prix St. Georges met 72,04% en werd in de Midden Tour tweede met met de Vivaldi-zoon Cennin. Charmeur liep heel goed, op een klein jolig momentje na. Hij gaat steeds beter luisteren. Ik train bij Anky en het altijd weer beter laten reageren blijft ons basiswerk. Dat systeem werkt voor Charmeur heel goed. We hadden negens vandaag voor een appuyement en het afgroeten. Met de score was ik erg blij, want je weet dat als je bij mevrouw Mouw 72% rijdt, je ze écht verdiend hebt! Ze staat bekend als erg streng maar is wel een heel goede jury.” In de Intermédiaire II ging het oranje lint naar Juliette Ramel met de zeer expressief bewegende Osmium-zoon Buriel Kh. Zij verzamelde de hoogste dagscore van 72,50% en liet daarmee zien klaar te zijn voor de Grand Prix. Madeleine Witte werd tweede in deze rubriek met de sympathieke Cennin (v. Vivaldi). “Echt gaaf om al bijna 70% te rijden in deze proef met een paard dat pas acht jaar is,” reageert Witte enthousiast. “Het is echt een apart getalenteerd paard. De overstap van Lichte naar Zware Tour is erg groot, maar Cennin heeft juist heel weinig moeite met de oefeningen die er nu bij komen.”

Madeleine Witte-Vrees en Charmeur Foto: 
Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Laatst aangepast (maandag 05 oktober 2015 09:54)

 

F-One USA en Nick Skelton aan kop in Vilamoura

In het twee fasen parcours voor vijfjarigen gingen Olympiër Skelton en onze KWPN verrichtingsstopper van 2013, F-One USA, vanmiddag het rapst rond. De Toulon-zoon, die we in mei dit jaar verkocht hebben aan Neil Moffitt, één van de sponsoren van Nick Skelton, verwees voor Nederland Anouk de Ruijter met Flaire naar de derde plaats. Nick Skelton maakt dezer dagen niet alleen zijn

comeback met topper Big Star in Vilamoura, maar zijn ‘getipte’ opvolger laat onder zijn Britse ruiter onverminderd klasse zien. In 26.69 versloef de KWPN en Holstein Verband goedgekeurde hengst F-One USA Georgio met Kristoffer Marshall in het zadel.

Laatst aangepast (maandag 05 oktober 2015 09:57)

 

Aanlevering Verrichtingsonderzoek

 

Maandag 28 September hebben we de hengsten aangeleverd voor het KWPN-Verrichtingsonderzoek in Ermelo. De komende 50 dagen staat alles op het KWPN-centrum in het teken van deze aanlegtest voor hengsten. Alleen de hengsten waarvan de hengstenkeuringscommissies dressuur en springen denken dat zij een waardevolle bijdrage aan de fokkerij kunnen leveren, krijgen aan het eind van deze periode hun goedkeuring. In totaal zijn er 26 hengsten aangeleverd, waarvan 15 spring- en 11 dressuur- hengsten. Wij hebben `s-morgens onze talentvolle springhengst Hotspot, Hors la Loi II x Nabab x Reve x For Pleasure aangeleverd. Na 12:00 u was het de beurt aan de dressuurhengsten, hier hebben wij onze zeer elastische Total U.S., Totilas x Sir Donnerhall x Don Schufro aangeleverd en de sterk bewegende Hercules E, Charmeur x Sir Sinclair x Ferro die in eigendom is van de SLI-Stables. Het worden weer 50 spannende dagen....... ...........hopen op een mooi succes!  

Total U.S. met Renate van Vliet

Laatst aangepast (maandag 05 oktober 2015 09:55)

 

Gribaldi & United zonen winnen finales jonge paarden in Panningen

Niemand minder dan Diederik van Silfhout nam zondag plaats in het zadel van de finalisten bij de 4- en 5-jarige dressuurtalenten op het Summa dressuurevent in Panningen. Black Diamond, van onze hengst Gribaldi uit een Rolex-moeder gefokt door Henk van Erp uit Nuland kwam als winnaar uit de bus bij de 5-jarige paarden, de United-zoon Lord United van de Vogelzang gefokt door Jan Franckx uit Nijlen (B) won van zijn 4-jarige opponenten. 

Alex en Diederik van Silfhout hadden eerder op de dag in de halve finale bepaald welke zes paarden mochten terugkomen in de twee finales. Het publiek kon in de mooi aangeklede accommodatie van Manege Vosberg genieten van goede verrichtingen en het was interessant om de paarden te zien “groeien” onder de gastruiter. De drie 4-jarige finalisten toonden veel potentie in hun verrichting, maar uiteindelijk was de sterke ruin Lord United van de Vogelzang de meest getalenteerde. Diederik prees deze United zoon als het meest complete paard. “Hij is fijn te rijden en heeft een goede stap en sterke draf. De galop mocht wat meer ruimte hebben maar is makkelijk te sluiten.” De elitemerrie Gardenia Sollenburg van onze hengst Vivaldi kwam op de tweede plaats en als derde eindigde Gossiemijne B van onze hengst Metall.

De overwinning bij de vijfjarigen op het Summa dressuurevent kan aan het palmares worden toegevoegd van de getalenteerde Gribaldi-zoon Black Diamond. De ruin scoorde het hoogst in de voorronde en kreeg bij het overrijden het overrijden 95 punten van Van Silfhout.  “De sympathieke ruin is een nuchter paard wat snel leert en fijn te bewerken is, hij kan makkelijk schakelen en is dankzij zijn drie goede gangen een compleet dressuurpaard.”  

Een mega reclame voor ons Hengstenstation!

 

Laatst aangepast (maandag 05 oktober 2015 10:00)

 

Succesvolle afstammelingenkeuring van onze hengsten

Zaterdag 22 Augustus was een dag waar we lang naartoe gewerkt hebben. We hebben deze dag nakomelingen laten zien van 6 van onze jonge dressuurhengsten. We hadden van elke hengst 8 nakomelingen geselecteerd, wat resulteerde is totaal 48 merries en veulens. Met de verschillende mede eigenaren ben ik (Joop van Uytert) weken lang onderweg geweest om zoveel mogelijk veulens te zien. Ik heb wel over de 300 veulens gezien heb en daarbij meer dan 15.000 km gereden om de collectie samen te stellen. Het leuke hiervan is wel dat je bij fokkers komt waar je nog weinig geweest bent en hierdoor toch weer meer persoonlijk contact krijgt! Deze zaterdag hebben we al onze mensen ingezet om alles zo goed mogelijk te laten slagen. Het is gelukkig perfect verlopen, alle veulens waren gezond en hebben zich goed gepresenteerd. Het commentaar van de jury was doorgaans ook goed en positief. Ook van veel fokkers kregen we complimenten dat we jonge dressuurhengsten hebben die kwaliteit hebben en goed vererven!

Hieronder de samengevatte beoordelingen van de KWPN hengstenjury:  

Geniaal (Vivaldi x Biotop x Ferro)

Geniaal toonde een uniforme collectie goed ontwikkelde, hoogbenige veulens die goed in het dressuurmodel staan met veel uitstraling. De hals is goed van lengte, vorm en bespiering.

De stap is goed van ruimte en souplesse. De draf is lichtvoetig, goed van ruimte en souplesse met een mooi gebruik van het voorbeen. De galop is lichtvoetig, ruim en wordt met veel souplesse en balans getoond.

Galaxie (Jazz x Future x Ferro)

Galaxie toonde een uniforme collectie,ruim voldoende ontwikkelde aansprekende veulens die goed in het dressuurmodel staan.

De stap is ruim voldoende tot goed van ruimte en souplesse. De draf is lichtvoetig met een mooie voorbeentechniek en heeft ruim voldoende ruimte en souplesse. De veulens galopperen makkelijk aan met een goede beentechniek en balans.

For Gribaldi (Gribaldi x Michelangelo x Eclatant)

For Gribaldi toonde een uniforme collectie, ruim voldoende ontwikkelde, hoogbenige veulens met een mooi groot oog die goed in het dressuurmodel staan. De veulens hebben een aansprekend front en vertonen veel bloed. 

De stap is goed van ruimte en souplesse. De draf is lichtvoetig, heeft veel souplesse en is ruim voldoende van ruimte maar zou in enkele gevallen krachtiger mogen. In draf hebben de veulens een goede houding. De veulens galopperen gemakkelijk aan en hebben dan ruim voldoende afdruk, ruim voldoende ruimte en een goede balans.

Franklin (Ampère x Ferro x Flemmingh)

Franklin toonde een uniforme collectie ruim goed ontwikkelde veulens die goed in het dressuurmodel staan met veel uitstraling.

De stap is voldoende van ruimte en souplesse. De draf is lichtvoetig met veel schoudervrijheid en is goed tot zeer goed van ruimte met een goed gebruik van het achterbeen. De galop is goed van ruimte, afdruk en souplesse en wordt met veel balans getoond. Opvallend is het vermogen tot schakelen in beweging.

Ferguson (Floriscount x Lauries Crusador xx x Wolkentanz I)

Ferguson toonde een uniforme collectie, ruim voldoende ontwikkelde, hoogbenige veulens die ruim voldoende tot goed in het dressuurmodel staan.

De stap is ruim voldoende van ruimte. De draf is goed van ruimte met veel souplesse waarbij het achterbeen ruim voldoende krachtig ondertreedt. De galop is krachtig, goed van ruimte, souplesse en gedragenheid.

Grenoble (Bordeaux x Florencio x Jazz)

Grenoble toonde een uniforme collectie, goed ontwikkelde veulens die ruim voldoende tot goed in het dressuurmodel staan met uitstraling.

De stap is ruim voldoende van ruimte. De draf is ruim voldoende tot goed van ruimte en wordt met ruim voldoende souplesse getoond. De galop is ruim voldoende van ruimte en heeft een goede souplesse en balans.

Geniaal x Armani. Fok. H. Florestein - Eig. J. van Uytert

Galaxie x Don Primaire. Fok. G. Lucas - Eig. Ad Valk

For Gribaldi x Trento B. Fok. J. Loman - Eig. J. van Uytert

Franklin x Rubin Royal. Fok. / Eig. Jan Lamers

Ferguson x De Niro. Fok. / Eig. Patinum Stable

Grenoble x Loredo. Fok. /Eig. G.J. Klaassen

Laatst aangepast (maandag 05 oktober 2015 10:04)

 

Geniaal levert de Nederlandskampioen uit zijn eerste jaargang

Kompaan (v. Geniaal)Kompaan Geniaal x Dancier

Onze 4-jarige hengst Geniaal, Vivaldi x Biotop x Ferro, zeer succesvol voorgesteld in de Pavo Cup door Marieke van der Putten leverde in zijn eerste nog redelijk kleine jaargang het Kampioensveulen. De nieuwe KWPN-veulenkampioen heet Kompaan (mv. Dancier x Metternich x Brentano II). Mathijs Maat uit Doorn fokte het hengstveulen dat door juryvoorzitter Toine Hoefs vooral werd geprezen om zijn houding. We hebben hem samen in eigendom met Mathijs. Het merrieveulen Kyralena N van Negro werd tweede en Franklin is de vader van de nummer 3: Kerel ES gefokt en in eigendom van Esther Berger uit Abcoude. 

Dertien veulens werden uitgenodigd voor de kampioensring. Toine Hoefs was verheugd dat dat er een flink aantal nakomelingen bijzaten van jonge hengsten: “We selecteren niet op afstamming, maar het doet ons goed dat de beste veulens van een jaargang van jonge vaders afstammen. Dan doen we iets goed in de fokkerij.”

Op een mooie 6e plaats in de Kampioenskeuring eindigde Kroniek, Galaxie x Krack C gefokt door Adri van Erp uit Heesch. Op de 9e plaats een zoon van Grenoble uit een Gribaldi moeder van fok/eig H. Meijers uit Orvelte.

Laatst aangepast (woensdag 19 augustus 2015 11:37)

 

Nationale merriekeuring

Aan de Nationale merriekeuring deden ook dit jaar wederom weer veel merries mee die afstammen van onze dressuurhengsten. Voor de Kampioenskeuring werden 12 merries uitgenodigd, waarvan 5 dochters afstammen van onze hengsten. Kampioen werd Heliana V.O.D., een bloedmooie merrie van Davino V.O.D., gefokt en in eigendom van de fam. van Os uit Sprang-Capelle. De eerste dochter van onze dressuurhengst Charmeur eindigde op de 5e plaats. Dit was Hyacintia, Charmeur x Santano, gefokt door Gerard Vervoorn en in eigendom van Scot Tolman (USA). De 6e plaats werd bezet door de fantastisch bewegende merrie Haronia-Donna een dochter van Bordeaux x Wynton, van fok/eig Peter Rulkens en Marjan Broekman uit Biest Houtakker. Op de 7e plaats kwam de Kampioene van Gelderland, Hot Spring van Charmeur x Flemmingh van fok/eig Eddy Schoonhoven uit Schoonrewoerd. 11e werd de Bordeaux x Wellington dochter Hamalia, gefokt door Gert Visser en in eigendom van de fam. van den Brink uit Tiel. Helaas liet onze merrie Hautcouture zich niet meer goed zien in de Kampioenskeuring waardoor ze op de 12e plaats eindigde. De dochter van Connaisseur x Krack C x Jazz gefokt en in eigendom van ons en Albert Drost kan eigenlijk fantastisch bewegen (opname stamboekkeuring 90 punten voor beweging) maar werd zo heet dat ze helaas weinig meer liet zien.

Laatst aangepast (woensdag 19 augustus 2015 10:09)

 

Vivaldi-nakomeling wint Pavo Cup 5-jarige dressuurpaarden. Onze hengst Ferdeaux reserve-Kampioen

 

De Kampioen bij de vijfjarigen dressuurpaarden is de ruin Fenix van onze hengst Vivaldi uit Unifee ster van Houston, gefokt door H. Germs uit Midwolde, gereg. M. Kosaka, Chiba (Japan)). Hij werd voorgesteld door Emmelie Scholtens die met hem een bijzonder harmonieuze proef liet zien.

Tweede werd onze goedgekeurde hengst Ferdeaux met Kirsten Brouwer. Ferdeaux is een zoon van onze hengst Bordeaux uit Part Two Ster Pref Prest van Ferro gefokt door onze mede-eigenaar Gerrit & Annemarie van Esterik uit Ochten. Ze scoorden de eerste dag 89 punten en in de finaleproef maar liefst 91 punten, met een 9.5 voor zijn galop. We denken een Grand-Prix talent in de dop!

De beste merrie was Filegra, een dochter van onze hengst Zhivago uit Allegra prok v.Tango, gefokt door J. Honcoop uit Chaam. Zij werd door Gerdine Maree goed voorgesteld en scoorde vooral op haar mooie zelfhouding en haar balans en werd in het eindklassement zesde.

Laatst aangepast (maandag 17 augustus 2015 16:54)

 

Bordeaux-nakomeling wint Pavo Cup 4- jarige dressuurpaarden

20150813 Guadeloupe Beau - Kim van der Velden

Laatst aangepast (maandag 17 augustus 2015 16:55)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner