Nieuwe Hengsten 2016

2016 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2015

2015 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2014

2014 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

2013 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Wie is online
We hebben 9 gasten online

In Style & Renate delen de winst

Bericht KWPN:
Met een mooie harmonieuze proef kwam In Style (Eye catcher uit Sissy van LorentinI, f/g Joop van Uytert met Renate van Vliet uit op 85 punten, met 8.5-en voor alle onderdelen. Een groep later kwam Imposantos onder Bart Veeze tot hetzelfde, winnende puntentotaal. Het werd een ex aequo overwinning voor de beide bewegingstalenten, waarmee eerstgenoemde een waar Joop van Uytert-feestje compleet maakte aangezien de hengstenhouder uit Heerewaarden ook al (mede-)eigenaar is van de nummers 1 (Total U.S.), 2 (Henkie) en 3 (Hermès) van de klasse M, evenals de nummer 3 van de klasse L (Fürst Jazz). “In Style laat zich heel goed bewerken en beweegt van nature bergopwaarts. Hij stapt actief, draaft heel lichtvoetig en met veel techniek, en kan in galop al goed schakelen”, besprak juryvoorzitter Monique Peutz de Eye Catcher-zoon. “Hij deelt de eerste plaats met Imposantos, die zijn naam echt eer aan doet. Hij stapt met goede tact en ruimte. Voor zijn draf konden we hem zelfs een 9 geven dankzij zijn goede techniek, cadans en houding. In galop liet hij veel souplesse zien en hij laat zich net als In Style fijn rijden.”

Deze lach duurt een dag
Voor Renate van Vliet werd het een gedroomd resultaat. “Tijdens de proef vergeet ik door de concentratie wel eens te lachen, maar de rest van de dag gaat deze glimlach niet meer van mijn gezicht hoor! In Style heeft alleen maar pluspunten, zowel in de omgang als met rijden is het een droom van een paard. En extra speciaal is dat Joop hem zelf gefokt heeft. Binnen de competitie hebben we de stijgende lijn te pakken dus deze hoop ik door te zetten richting finale! Sinds kort les ik met In Style eens per twee weken bij Edward Gal en daar steek ik ook weer veel van op. Die lessen kreeg ik voor mijn verjaardag en zijn erg leerzaam. Met de andere paarden les ik bij Diederik van Silfhout en dat bevalt ook super. In Style leert erg snel en hij hoeft overal weinig moeite voor te doen. Daarbij is het een heel plezierig paard dus elke keer is het weer een genieten als ik hem rijd!”

 

Laatst aangepast (woensdag 03 januari 2018 15:24)

 

Wat een begin van het nieuwe jaar!

Dinja van Liere en onze hengst Total U.S. is het jaar 2018 overtuigend begonnen in de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur. Ze won de klasse M dankzij een score van 90 punten met de uiterst getalenteerde Totilas-zoon Total U.S., die daarmee zijn koppositie in het tussenklassement versterkt.

Het was een strijd tussen meerdere toptalenten in de klasse M, waarin Total U.S. (Totilas uit Sandra van Donnerhall, fokker Gestüt Lewitz) met 90 punten aan het langste eind trok. “Een paard met fantastische kwaliteiten. Hij is heel scherp en laat zich fantastisch rijden. Hij vond het iets spannend in het begin, maar dat mag met jonge hengsten. Total U.S. imponeert enorm, heeft een prachtig front en beweegt altijd berg opwaarts”, loofde juryvoorzitter Monique Peutz de winnaar. Voor zowel zijn resolute stap, de goede harmonie en ongekende aanleg kreeg Total U.S. een 9.0, voor zijn bergopwaartse draf zelfs een 9.5. Onze Krachtpatser Henkie verzamelde met Adelinde Cornelissen 86 punten en pakte daarmee de tweede plek. “Henkie gaat met veel kracht en power door de baan, en imponeerde ook zeker met zijn uitmuntende stap waarvoor we hem een 9.5 hebben gegeven. Behalve de winnaar Total U.S. had Dinja van Liere ook onze als derde geëindigde Hermès onder het zadel. Hij kwam uit op 84 punten. Hermès heeft heel veel kwaliteit maar heeft nog iets langer tijd nodig dan Total U.S. Dinja: "Met beide hengsten ben ik ontzettend blij, het zijn twee wereldpaarden. Met Hermès moest ik als eerste starten dus was het nog iets rumoerig op de tribunes, waardoor hij iets gespannen begon. Gelukkig zagen de juryleden zijn natuurlijke kwaliteiten, en dat is ook voor de fokkers het meest belangrijk. Hermès is ongelooflijk werkwillig, heeft zeer veel talent voor het hogere werk en springt thuis al een wisseltje. Hij pakt alles zo snel op!”, vertelt Van Liere. Ook over de winnaar spreekt ze in superlatieven. “Dat Total U.S. een groot natuurtalent is, kan iedereen zien. Hij doet alles met zó veel gemak en heeft zo’n functioneel lichaam, ik hoef het alleen maar te kunnen managen. Elke stap die hij zet is bergopwaarts en daarmee zijn we enorm in het voordeel. Ik vind hem echt het beste paard van zijn jaargang dus hoop dat we de klus kunnen klaren in Den Bosch, ik kan in elk geval niet wachten!”, lacht de amazone.

Laatst aangepast (woensdag 03 januari 2018 14:42)

 

De beste wensen en veel gezondheid namens Hengstenstation van Uytert

Afbeeldingsresultaat voor jaarwisseling

Laatst aangepast (woensdag 03 januari 2018 15:29)

 

Jay Destino verkocht

Wij hebben onze 3-jarige KWPN-goedgekeurde hengst Jay Destino (Danciano x Diamond Hit) die we samen hadden met Paul Schockemöhle en Fam. van Vliet verkocht aan mevrouw Sonnenberg te Zwitserland. Joep en Imke Schellekens hebben bemiddeld bij de verkoop. Jay Destino liep dit voorjaar een goed Verrichtingsonderzoek met een totaal van 82 punten en een 9.0 voor zijn galop. Zijn souplesse, rijdbaarheid & instelling werden beloond met een 8.5. Mevr. Sonnenberg en Imke hebben hem samen uitgeprobeerd en waren zeer gecharmeerd van hem. Jay Destino is vanaf het aanrijden getraind en opgeleid door Renate van Vliet die ook mede eigenaar was. Voor haar was de beslissing dan ook erg moeilijk.   

Mevrouw Sonnenberg en Joop van Uytert zijn geen onbekenden van elkaar. Eerder werd de KWPN goedgekeurde hengst Googel (Bordeaux x Johnson) via de Excellent Dressage Sales ook aan haar verkocht. Begin 2018 vertrekt de hengst naar Zwitserland, waar hij in een prachtige omgeving verder wordt getraind. 

 

Laatst aangepast (donderdag 28 december 2017 17:59)

 

Johnny Depp reservekampioen VSN

Het was weer een spannende strijd daags na Kerst. Via de voorselecties waren er 27 combinaties geselecteerd voor de Finale van de 3-jarige dressuurpaarden in Kootwijkerbroek. Een prachtige prestatie was er voor onze hengst Johnny Depp die onder Renate van Vliet na de eerste beoordeling met 43,5 punten aan de leiding gingen. Voor de Finale werden de beste 3 dressuurpaarden overgereden. Gastruiter en jury Diederik van Silfhout; “Hij is heel gevoelig, ook op het been en de hand. Dit paard voelt los aan. Hij heeft een fijne draf met veel veer. De galop is mega groot en moet nog wat kleiner kunnen worden. Qua maat is hij voor mij een beetje klein maar hij gaf een fijn gevoel en was super na te rijden”.Hij heeft goede gangen, en kan  makkelijk schakelen en door blijven trekken. Wel veel talent, een fijn paard met veel kwaliteit”. Johnny Depp is gefokt door Fam. Naber uit Vredenheim. Als 7e in deze sterke groep eindigde onze talentvolle merrie Jindy, Ferdeaux x Dayano, gereden door Jeanine Nieuwenhuis. Ze kreeg meerdere achten op haar protocol. Jindy is in eigendom van ons en Tim Coomans en is gefokt door Fam. Gijsbers uit Loosbroek.

Laatst aangepast (donderdag 28 december 2017 18:10)

 

Fijne Kerstdagen toegewenst namens Hengstenstation van Uytert!

Afbeeldingsresultaat voor kerstgroet

Laatst aangepast (donderdag 21 december 2017 11:56)

 

Eén, twee en ex aequo drie!

Fantastische uitslag voor onze hengsten in de klasse M tijdens de KWPN-Hengstencompetitie in het prachtige complex de Peelbergen. Henkie één, Total U.S. twee en Hermès ex Aequo 3.

Afbeeldingsresultaat voor henkie hengst kronenberg adelinde

“Er is eigenlijk niets dat ik aan hem zou willen veranderen”, reageert amazone Adelinde Cornelissen enthousiast na haar zege in de klasse M van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie met de overtuigende Alexandro P-zoon Henkie. Juryvoorzitter Karin Retera gaf na afloop van de winnende proef aan dat zij en collega-jurylid Arie Hamoen net als het publiek, hadden genoten van het overtuigende optreden van Adelinde Cornelissen en de KWPN-goedgekeurde Gelderse hengst Henkie (Alexandro P uit Beaujamanda ster van Upperville, fokker Gait Hekkert). Met een 9.5 voor de stap, 8.5-en voor de draf, galop en aanleg en een 9.0 voor de harmonie kwam het duo uit op 88 punten, waarmee ze net als vorig jaar de competitiewedstrijd in De Peelbergen konden winnen. “Wat een mooie, constante proef! Henkie werd fijn, actief voorgesteld, heeft een goede stille aanleuning en heeft van nature al veel zelfhouding. Zijn stap is fenomenaal, met heel veel lichaamsgebruik, ruimte en een resoluut gebruik van het achterbeen. In draf gaat Henkie mooi gedragen en de overgangen worden telkens heel goed uitgevoerd. Ook in galop valt zijn natuurlijke aanleg voor verzameling op en hij vormt met Adelinde een heel harmonieuze combinatie”, lichtte voorzitter Karin Retera toe.

Toptalent Total U.S. nu tweede
Adelinde Cornelissen beaamde de lovende woorden van de jury. “Er is eigenlijk niets dat ik aan hem zou willen veranderen. Hij kan alles en hij wil alles. Het is elke dag genieten, ik heb er haast geen woorden voor. Hij heeft zoveel balans, kracht, souplesse en een nuchter karakter. Super om hier te winnen met zulke mooie punten, ik ben ook zeker heel blij met de 9 voor harmonie.” Henkie sloeg een gat van drie punten naar een ander toptalent, de KWPN-goedgekeurde hengst Total U.S. (Totilas uit Sondra van Sir Donnerhall, fokker Gestüt Lewitz) onder Dinja van Liere. In Ermelo liep Henkie zijn proef in de KWPN Hengstencompetitie Gelders paard, en pakte Total U.S. de zege in de Anemone Horse Trucks hengstencompetitie dressuur. In Kronenberg konden ze de concurrentie wel aan gaan, en met 85 punten eindigde Total U.S. als tweede. “Dinja en Total U.S. lieten een hele expressieve proef zien, met drie goede basisgangen en hij blinkt uit met zijn natuurlijke oprichting. Ik denk dat het niet eens lukt om hem op de voorhand te laten lopen. Hij draaft heel lichtvoetig, met veel tact, souplesse  en een mooie bewegingsafloop in het voorbeen. De galop is sterk, met veel sprong en goed rechtgericht. In zijn totaal hadden we nog iets meer ontspanning in de bovenlijn willen zien maar al met al een hele goede proef”, aldus Retera. Hoe meer wedstrijdervaringTotal U.S. krijgt des te minder wordt zijn spanning, wat natuurlijk ook nog niet zo erg is voor een 5-jarige hengst. Onze toekomst verwachtingen voor hem zijn hoog gespannen.

Onze derde talent Hermès is de Shooting Star van het jaar. Na een fantastische 4e plaats in de Finale van de Pavo-Cup, 2e plaats Halve Finale Subli Cup en hoge klasseringen in de KWPN-Hengstencompetitie komt zijn talent steeds meer bovendrijven. En geloof me (Joop van Uytert) zijn talent voor Piaffe en Passage is nu als 5-jarige al extreem goed zichtbaar. Dit is iets wat bij hem er als moeder natuur ingebakken zit. Hopelijk gaan we met deze hengsten een mooie toekomst tegemoet!  

 

Laatst aangepast (donderdag 21 december 2017 11:29)

 

In Style & Hermès beide hoog geplaatst tijdens halve Finale Subli-Cup

Tijdens de halve Finale van de Subli-Cup in Harmelen maakten onze hengsten In Style onder Renate van Vliet en Hermès onder Dinja van Liere beide een zeer goede indruk. In het sterk deelnemersveld van de uiteindelijk 30 geselecteerde 4- en 5-jarige dressuurpaarden werd In Style onder Renate 2e bij de 4-jarige en Hermès 2e onder Dinja bij de 5-jarige. In 2017 hebben heel veel deelnemers meegedaan aan de Subli wedstrijden die steeds populairder worden. De beste 5 van hun leeftijdscategorie mogen door naar de Finale die donderdagavond verreden wordt tijdens Jumping Amsterdam. Deze finale werd vorig jaar gewonnen door onze hengst Total U.S.

In Style & Renate van Vliet

Laatst aangepast (donderdag 21 december 2017 10:13)

 

Johnny Cash KWPN goedgekeurd

Vandaag, zaterdag 25 September is het eindexamen geweest van het KWPN-Najaarsverrichtingsonderzoek. Er zijn daarbij 7 dressuurhengsten ingeschreven waaronder onze bijzonder fraai gemodelleerde hengst Johnny Cash. Hij is ook zeer interessant gefokt met veel Trakehnerbloed, via vaderszijde de talentvolle hengst Bon Bravour zoon van de Grand-Prix dressuurhengst Painted Black uit een Chronos moeder. Via moederzijde de Preferente hengsten Flemmingh en Jazz x de KWPN en Trakehner Tophengsten Chronos en Doruto. Deze veredeling is dan ook duidelijk te zien in het fraaie model en uitstraling van Johnny Cash. Wij zijn zeer verheugd deze hengst te kunnen aanbieden voor het dekseizoen van 2018. 

Laatst aangepast (zaterdag 25 november 2017 18:02)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner