Nieuwe Hengsten 2014

2014 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

2013 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
BannerWie is online
We hebben 14 gasten online
MambWeather
Heerewaarden
6°C
Heerewaarden 6°C | Amsterdam 3°C | New York 11°C
[Details]

Onze Hengstenhow`s waren gelukkig weer druk bezocht en zeer succesvol!

 

 

   

Ferdeaux met Kirsten Brouwer

For Gribaldi met Dinja van Liere

United met Gijs van Vught

Estoril met Emmelie Scholtens

In Style * 2-jarige hengst van Eye Catcher x Lorentin I

Bordeaux met Eva Möller

Galaxie met Renate van Vliet 

Laatst aangepast (dinsdag 24 maart 2015 18:50)

 

Sperma bestellingen

Indien u gebruik wilt maken van één van onze hengsten is het voor ons, tot onze hengstenshow, heel fijn als u het sperma één dag van tevoren besteld. Veel hengsten staan nu nog bij de ruiter en dan kunnen we dit beter plannen. Vanaf onze hengstenshow staan de hengsten weer thuis en dan is het geen probleem om dezelfde dag te bestellen.

Sperma bestelliingen / Samenbestellungen / Semen order:
Tel. +31 487-573203 /  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

Hengstenshow

Donderdag 19 Maart & Zaterdag 21 Maart

Beide dagen aanvang 20:30 u

U bent van harte welkom!

Onze Hengstenbrochure 2015 is afgelopen weekend bij onze klanten bezorgd. Mocht u deze door één of andere reden niet ontvangen hebben dan zijn er nog voldoende op onze Hengstenshow te verkrijgen. 

 

Laatst aangepast (maandag 16 maart 2015 11:09)

 

Eerste veulen F-One USA geboren

Bij de familie Sleutels in Roggel is het eerste veulen geboren van onze jonge topspringhengst F-One USA, die zowel bij het KWPN als het Holsteiner Verband goedgekeurd is. Het is een heel rassig en goed bewegend hengstveulen uit een Quidam de Revel x Carthago moeder. De door Th. ten Brinke uit Varsseveld gefokte F-one USA (v. Toulon) was in 2013 de Verrichtingstopper bij de springhengsten met 88.5 punten. F-One USA is een nazaat van Roelof Bril’s topmerrie Burggravin.

 

F-One USA x Quidam de Revel

 

Impressie KWPN-Hengstenkeuring

High Five  * Charmeur x Negro x Vincent

De hoogste index van alle jonge dressuurhengsten 175.29%

His Royal Badness * Charmeur x Havidoff x de Olympiade merrie Nadine

Eye Catcher & Kirsten Brouwer winnaar dagwedstrijd klasse M

Henkie * Publiekslieveling van de KWPN Hengstenkeuring

Galaxie & Renate van Vliet / Presentatie nieuwe jaargang

Googel & Denise van Alphen / Presentatie nieuwe jaargang

Geniaal & Marieke van der Putten / Presentatie nieuwe jaargang

Hot Spot * Kampioenskeuring Springen 5e plaats.  Genetica puur! 

Chacco Boy & Vincent Voorn winnaar VHO-Trofee

Laatst aangepast (donderdag 19 februari 2015 09:14)

 

Bordeaux-dochter Guadeloupe-Beau swingt naar prachtige IBOP-score

Maar liefst 88,5 punten scoorde Guadeloupe-Beau (Bordeaux uit Beau-Verina elite IBOP-dr v.Vivaldi, f/g P. Rulkens uit Biest Houtakker tijdens deze eerste IBOP van het jaar. Een merrie met al een goede staat van dienst. Afgelopen zomer kreeg ze niet minder dan 90 punten voor beweging op de stamboekkeuring en in de finale om de VSN-trofee werd ze al vierde. Nu kreeg ze een 9,5 voor haar draf en souplesse en negens voor de galop, houding & balans, rijd- en bewerkbaarheid en aanleg als dressuurpaard. Petro Trommelen had de eer haar samen met Dirk Reijne te beoordelen. “Deze merrie kan fantastisch draven met heel veel gemak en heel veel techniek in de benen en ze is daarbij heel mooi in de aanleuning. Ze is ook fijn aan de hulpen en ze is zó los in het lichaam en ze heeft heel veel balans. Tijdens de verrichting was ze iedere pas, van beging tot het einde, hetzelfde. De galoppade is ook geweldig met veel afdruk, bergop en goed op het achterbeen en met een mooie techniek. Ze doet haar werk zo gemakkelijk, alsof het haar geen enkele moeite kost en dat wil je graag zien, zo vanzelfsprekend. Een fenomeen!”, vertelt Trommelen heel enthousiast.

Laatst aangepast (woensdag 28 januari 2015 10:07)

 

Gunner KS voor 2015 beschikbaar bij ons station en Piet Kuypers

Gunner KS, Belissimo M x Vincent x Donnerhall, is voor het aankomende seizoen beschikbaar bij ons Hengstenstation en bij Hengstenhouderij Piet Kuypers uit Nederwetten. Gunner KS was zowel mij als Piet positief opgevallen tijdens het KWPN-Verrichtingsonderozek in Ermelo waar hij met mooie punten slaagde. Bij Piet Kuypers kan hij in zijn klantenkring interessant zijn op Apache-merries en bij ons op de wat beknoptere merries van o.a. Gribaldi, Jazz, Tango en United.

Gunner KS is een zeer interessant gefokte hengst van dressuur- paardenvererver Belissimo M, die op dit moment veel furore maakt met zijn fantastisch bewegende Grand-Prix dochter Bella Rose onder Isabel Werth. Ook zijn moederstam is zeer overtuigend, moeder Ronnevanck, zelf sport dressuur, leverde o.a. het Zware Tour paard Vivanck (v. Royal Dance). Via halfzus Annevanck PP komen we de in Denemarken ggk hengst Fennovanck PP (v. Uphil x elite sport dres v. Munchhausen) tegen en grootmoeder Lonnevanck staat te boek als moeder van de goedgekeurde hengst Polansky die vele keuringstoppers en sportpaarden voortgebracht heeft én het Lichte Tour paard Annevanck PP (v. Munchhausen) die door Mara de Vries wordt uitgebracht. In de 3e generatie komt de Duitse Dressurpaarden topvererver Donnerhall naar boven!

Gunner KS wordt uitgebracht door de succevolle ruiter Laurens van Lieren.

47 Bellissimo 311014-9897

 

Laatst aangepast (maandag 19 januari 2015 12:01)

 

Charmeur maakt indruk op de VSN-Trofee 2015 met zijn nakomelingen

Met veel elan liep Glamour (Charmeur x OO Seven x Ferro) afgelopen zaterdag naar de winst in de Finale van de VSN-Trofee voor jonge dressuurpaarden. Gastruiter Nick van Laer gaf de elegante ruin van Nico Witte een 10. De groep van 22 finalisten kende een hele brede top met wel zeker tien zeer talentvolle paarden. Vijf werden er door de Belgsiche juryleden Stefan van Ingelgem en Nick van Laer uitgezocht voor het overrijden waarin twee nakomelingen van Charmeur een hele goede indruk maakten, want op de derde plek eindigde een neef van Parzival: Genua TC, die in zijn optreden veel weg heeft van zijn grootvader Jazz. De hengst, die zeer potentie liet zien, kreeg een 8,5 van gastruiter Nick van Laer maar deed weinig onder voor de expresief bewegende Kampioen! Op de 2e plaats eindigde de elegante Gamble (Furstenball x Balzflug x Rossini en 4e werd de fantastisch dravende dochter van onze hengst Bordeaux, genaamd Guadeloupe-Beau (Bordeaux x Vivaldi x Welt Hit II) gefokt en in eigendom van Peter Rulkens uit Biest Houtakker.

Glamour Foto Jacquelien van TartwijkGLAMOUR Charmeur x OO Seven x Ferro

Laatst aangepast (maandag 19 januari 2015 12:03)

 

Hengstenshow 2015

Noteert U alvast:

Onze Hengstenshows zijn:

Donderdag 19 & Zaterdag 21 Maart

Beide dagen aanvang 20:30 u

Laatst aangepast (donderdag 08 januari 2015 12:06)

 

Goed begin van het nieuwe jaar met de Hengstencompetitie in Zuidbroek

Het was voor ons Hengstenstation een geweldige dag vandaag. De dressuur begon met de klasse L. De top 4 bestond allemaal uit hengsten die aan ons Hengstenstation toebehoren. De winnaar was de spectaculair bewegende Franklin onder Severo Jurado Lopez. “Het is een hengst met heel veel kwaliteit in beweging en daar zit hij zichzelf misschien nog wel een beetje in de weg. Hij beweegt met enorm veel techniek, buiging in de gewrichten en souplesse. In draf excelleert hij met zijn techniek en afdruk, met een heel sterk achterbeen die hij goed onder het lichaam brengt. Daar past geen ander cijfer dan een 10 bij! Hij beweegt heel bergop en ook in galop gaat hij goed gedragen en met veel balans. Wat een paard!”, lichtte Johan Hamminga toe. Onze als 2e ex aequo geplaatste hengst Ferdeaux demonstreerde onder Kirsten Brouwer één en al natuurlijke aanleg. Deze ruwe diamant was echter te gespannen om nu aan kop te kunnen gaan, maar de toekomst biedt alle mogelijkheden aan dit toptalent. Ferdeaux en Van Vivaldi scoorden beide 83 punten. Van Vivaldi, is een zoon van onze hengst Vivaldi die onder Isabel Bache opnieuw het toonbeeld van ont- spanning en lichtvoetigheid was. De 4e plaats ging naar de Vivaldi zoon Decor Ferdinand onder Mirelle van Kemenade, na een zeer harmonieuze proef. Onze hengst for Gribaldi kreeg maar liefst een 9.5 voor de stap en liet zien dat hij een echte zoon van zijn vader Gribaldi is. Hij is nog niet zo spectalulair maar heeft zeer veel toekomst als dressuurpaard en werd zeer netjes voorgesteld door Dinja van Liere.

“Wat een kwaliteit! We hebben deze rubriek met heel veel plezier gejureerd”, stelde juryvoorzitter Johan Hamminga niet voor niets. In de klasse M werd opvallend goed gescoord. Met een monsterscore van 92 punten zegevierde Kirsten Brouwer met onze KWPN-goedgekeurde hengst Eye Catcher  “Een beeld om van te smullen! Elke pas is bergop, goed naar de hand toe gereden en met tact, veer en lichaamsgebruik. De stap is heel zuiver en daarin kan de hengst ook goed schakelen. Een fantastische stap waar we niets op hebben aan te merken dus hebben we hem een 10 gegeven! De draf heeft heel veel balans en draven doet hij met veel afdruk en tact”, bejubelde Hamminga onze voshengst en gaf hem hiervoor een 9.5. Emmelie Scholtens reed onze talentvolle hengst Estoril naar een score van 86 punten. Estoril liep bewoog geweldig naar boven en liet tussendoor wederom zijn mogelijkheden voor de grote sport liet zien.

De klasse Z/ZZ werd gewonnen door Hans Peter Minderhoud en Dark President D&R. die een zeer goede proef lieten zien. De 3e plaats werd gedeeld door onze hengst Charmeur en de Vivaldi zoon Desperado. Madeleine Witte Vrees stelde Charmeur zeer goed voor in de ZZ-Zwaar klasse. Met goed uitgevoerde oefeningen liet Charmeur zien talent te hebben voor het zwaardere werk, hij liep met kracht, afdruk en houding. 

Laatst aangepast (donderdag 08 januari 2015 13:27)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner