Nieuwe Hengsten 2014

2014 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner

2013 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
BannerWie is online
We hebben 7 gasten online
MambWeather
Heerewaarden
11°C
Heerewaarden 11°C | Amsterdam 18°C | New York 14°C
[Details]

Easy Game uitgeroepen tot Elite hengst op de Trakehner Hengstenkeuring

Op de Trakehner Hengstenkeuring in de Holstenhallen in Neumünster werd onze Gribaldi-zoon Easy Game, op zijn nakomelingen, uitgeroepen tot Elitehengst. 

Easy Game stamt uit een mooie merriestam waar meerdere hengsten uit goedgekeurd zijn. Zijn moeder de St.Pr. merrie Evita werd in 2004 Sieger merrie op de ‘Landesschau’ in Rheinland. Evviva, de 2e nakomeling van Evita werd op de Trakehner Hengstenkeuring uitgeroepen tot ‘Jahressiegerstute’. De 3e nakomeling van Evita, haar dochter Elvira v. TCN Partout werd eveneens "Jahressiegerstute' maar dan in 2008 en haar 4e nakomeling is de volle zus van Easy Game (Elba), ‘Siegerstute’ in Rheinland. Zijn halfzus Evviva (v. Kaiser Wilhelm) bracht de hengsten Easton (v. Gribaldi) en Empire State (v. Imperio).

Op de Trakehner Hengstenkeuring was dit jaar de invloed van Easy Game groot. De Siegerhengst die voor maar liefst € 300.000.-- verkocht werd is een kleinzoon van Easy Game. Zijn vader Millenium werd in 2010 Reserve Kampioen van de Trakehner Hengstenkeuring en leverde dit jaar maar liefst 3 goedgekeurde zonen waaronder de Siegerhengst Sir Sansibar. Ook werd Vapiano goegekeurd van de hengst Kentucky uit een Easy Game moeder. Helaas was de rechtstreekse zoon van Easy Game uit een Latimer niet aanwezig wegens een beschadiging aan zijn hoefbal, want dit was één van de torenhoge favorieten op de voorkeuring.

In een mooie show toonde John Tijssen onze hengst Easy Game onder het zadel en kreeg een mega applaus voor zijn fantastische Piaffe & Passage.

Laatst aangepast (maandag, 20 oktober 2014 15:17)

 

VWF Prinsenstad Dressuur

De nakomelingen van onze hengsten hebben het zeer goed gedaan op de competitie voor 3-jarige dressuurpaarden, die elk jaar onder grote publieke belangstelling, op Manege Prinsenstad in Delft gehouden wordt. Plaats No. 2 t/m 7 werden ingekomen door nakomelingen van bij ter dekking staande hengsten.

2e pl. Gershwin, Vivaldi x Pion, onder Kirsten Brouwer
3e pl. Great Lady TC, Bretton Woods x Osmium, onder Roos van Schaik
4e pl. Glaourgirl, Vivaldi x Amsterdam, onder Femke de laat
5e pl. Guadeloupe Beau, Bordeaux x Vivaldi, onder Joyce van Opbergen
6e pl. Go Legend, Totilas x Ferro, Lisanne der Nederlanden
7e.pl. George Legend, Tuschinski x Metall onder Kirsten Brouwer

Int totaal waren er 86 starts. Onder de eerste 30 eindigen nog diverse nakomelingen van de hengsten Bordeaux, Charmeur, San Remo en Vivaldi.

Laatst aangepast (maandag, 20 oktober 2014 14:35)

 

Zeer goed resultaat van Charmeur en Madeleine Witte in Geldrop

Afgelopen weekend maakte Madeleine Witte haar wedstrijddebuut met de pas 7-jarige hengst Charmeur in Uden waar ze hem op een ontspannen manier rondreed. Vandaag, woensdag 8 Oktober was haar 2e wedstrijd en slechts in enkele dagen tijd heeft de combinatie een enorme progressie weten te behalen door nu 68,714 te scoren. Charmeur liet een hele mooie proef zien en kreeg nu al meerdere achten en negens. Zeker zijn uitgestrekte draf en galop onderdelen zijn zeer indrukwekkend! Er kan natuurlijk nog heel veel verbeteren maar het begin is er weer!

Niet alleen Charmeur viel op in Geldropmaar ook de nakomelingen van onze bekende hengsten Gribaldi, United en Vivaldi. De oudste nakomelingen van United zijn pas 9 jaar en nu a liepen er aardig wat nakomelingen van hem mee in de Prix. St Georges en ZZ Zwaar. De Prix St. Georges werd gewonnen door de United-nakomeling CSI van Jonna Schelstraete. Ook de Vivaldi-nakomeling Cennin, onder Madeleine Witte, maakte een zeer sterke indruk in de Prix St. Georges en toonde ondanks pas 7 jaar te zijn een zeer sterke indruk in deze klasse met een score van maar liefst 69.013%.

De klasse ZZ-Zwaar werd gewonnen door de mooi bewegende Gribaldi-nakomeling Helena v.h. Goorhof met Theo Hanzon. 3e in deze rubriek was Bijou v. United met Marielle Hoefsmit en ook hooggeplaatst was Atanic v. United van Pilou van Dijk.

Laatst aangepast (woensdag, 08 oktober 2014 18:03)

 

Zeer goede afstammelingenkeuring van onze hengsten Ferdeaux, Five Star & First Verdi

Zaterdag 23 Augustus was de afstammelingenkeuring van de jonge hengsten die hun eerste jaargang veulens moesten tonen aan de KWPN-Hengstenkeuringscommissies. Dit was op het terrein van het KWPN-centrum in Ermelo. Onze hengst Ferdeaux toonde een heel goede collectie dressuurveulens, waarbij het door ons en Leen & Anita Taal gefokte veulen, Jardeaux, Ferdeaux x Vivaldi x Michelangelo, een geweldig applaus kreeg van het publiek. Later op de dag in het Finale eindigde Jardeaux op een hele mooie 3e plaats. De beweging van de veulens werd door de KWPN dressuurcommissie als volgt omschreven; De stap is actief en goed van ruimte. De draf is voldoende krachtig met veel buiging in de gewrichten waarin de veulens gemakkelijk kunnen schakelen. De galop is bergop, krachtig, goed van ruimte en souplesse.

De door ons verkochte hengst Five Star op de Excellent Dressage Sales aan de Platinum Stable in Riel toonde ook een collectie goede dressuur- veulens. De hengst is nog steeds beschikbaar via ons Hengstenstation. We hebben 6 veulens van hem getoond van de in totaal 14 geboren veulens. Five Star kreeg de volgende omschrijving mee van de commissie; De stap is actief en goed van ruimte. De draf is goed van ruimte, souplesse en beentechniek. De veulens galopperen gemakkelijk aan en hebben daarin veel kracht en balans. De veulens bewegen bergop.

First Verdi, zoon van de Olympiade hengst Verdi toonde ook een goede collectie veulens aan de KWPN-springpaardencommisie en leverde in de Finale het Kampioensveulen! First Verdi hebben we samen in eigendom met Cees vd Oetelaar en Stal Hendrix. Omschrijving van de commisie; De stap is goed van ruimte. De draf is goed van ruimte met veel souplesse. De galop is krachtig, ruim voldoende van ruimte met een goede balans.

Het was een lange maar een zeer geslaagde dag voor ons en ons personeel. We hadden goede nakomelingen bij die ook goed werden beschreven dus we keerden met een goed gevoel huiswaarts! 

Ferdeaux en Cora Verlouw tijdens de Finale
Pavo Cup 2014 4-jarige dressuurpaarden

Laatst aangepast (woensdag, 08 oktober 2014 18:04)

 

KWPN Paardendagen

De KWPN Paardendagen zijn dagen geweest om nooit te vergeten. Onze KWPN-hengst Eye Catcher wint de Pavo Cup voor 5-jarige dressuurpaarden met een 10 van gastruiter Eva Möller. Estoril werd 3e in deze zeer sterke rubriek en ontpopte zich onze zijn gastruiter tot een mega talent voor de grote sport. Ferdeaux werd beste KWPN goedgekeurde hengst bij de 4-jarige dressuurpaarden en liet een zeer sterke indruk achter. Onze springhengst First Verdi werd beste KWPN goedgekeurde springhengst bij de 4-jarige springpaarden in de ISAH-Cup. Ons springkanon F-One USA eindigde net daarachter. Het podium bij de 4-jarige dressuurpaarden was volldedig bezet door nakomelingen van onze hengsten. 1. Vivaldi 2. Vivaldi en 3e een Bordeaux. Bij de veulens waren we reservekampioen met een fantastisch gemodeleerd veulen van De Niro x Riccione.

Bij de 3 jarige dressuurmerries stonden 4 nakomelingen van onze hengsten bij de beste 5. Reserve Kampioen werd G-Star V.Z. V. Tango fok/eig. A. Koenen te Erp. No. 3 werd Ghanaica v. Charmeur gefokt door wijlen Stoffel van Heuckelum en in eigendom van Lia van Baalen uit Gellicum. No. 4 werd Geabell v. Bordeaux gefokt door Drikus Vonk uit Lienden en in eigendom van Drikus Vonk & Ad Valk. Op de 5e plaats eindigde Galina v. Bordeaux gefokt door Jos Deenen uit Heyen en in eigendom van R. van Klooster uit Eemnes.

Deze mooie sfeerfoto van Emmelie & Estoril is gemaakt door
Jessica Pijlman
  

Laatst aangepast (dinsdag, 19 augustus 2014 11:35)

 

Een WK om nooit te vergeten!

Het WK 2014 in Verden was werkelijk een geweldig succes. Van de zes medailles weden er maar liefst 3 door Nederland gewonnen en dan ook nog alle 3 door nakomelingen van onze hengst Vivaldi.

Brons voor onze hengst Eye Catcher die zeer goed voorgesteld werd door Kirsten Brouwer. Eye Catcher heeft zich enorm ontwikkeld, en dit was ook goed te zien in de proef. Met veel lossigheid en swung liep hij door de proef en kreeg een zeldzaam vergeven 10 voor de draf en een 9.8 voor de stap, daarmee stonden zij tot aan de galop op goud. Helaas slopen er in de contragalop wat foutjes waardoor de totaalscore naar beneden ging. Maar ondanks deze foutjes was de totaalscore van 9.30 goed voor een fantastische bronzen plak.  

Alleen de beste 12 combinaties mochten direct door naar de grote finale. Vrijdag werd nog de zogenaamde kleine finale verreden. Hierbij mogen de uiteindelijk drie beste combinaties alsnog door naar de grote finale. Aan de kleine finale namen 17 combinaties deel waaronder de Nederlandse combinaties; Diederik van Silfhout met Expression, Emmelie Scholtens met de hengst Estoril en Genciano BCM. De kleine finale werd op een geweldige manier gewonnen door onze hengst Estoril en Emmelie. Estoril werd sympathiek voorgesteld door Emmelie en hij liet vooral in de galop en de draf zijn kwaliteiten als dressuurpaard zien en werd met een totaalscore van 8,40 een terechte winnaar van de kleine finale. Dus allebei onze hengsten waren geplaatst voor de Finale. Ook in de Finale waar 15 deelnemers mochten startten, lieten Estoril en Emmelie weer een zeer goede proef zien en werden uiteindlijk 10e op het WK bij de 5-jarige dressuurpaarden.

In de kwalificatieronde voor 6-jarige dressuurpaarden werd een unieke prestatie neergezet door de Nederlanders. De ronde werd namelijk afgesloten met een compleet oranje podium. Ook uniek was de prestatie van onze hengst Vivaldi. Deze hengst staat te boek als de vader van de drie paarden die zich in de top drie hadden weten te plaatsen. Aan kop ging Dream Boy, fijn voorgesteld door Gerdine Maree. Met een totaalscore van 8,84 en een 9,5 voor zijn machtige galop wonnen zij. Op 0.02 punten afstand volgde Kirsten Brouwer met de hengst Dancer. Zij lieten een zeer goede proef zien met veel lossigheid en een geweldige draftour die werd beoordeeld met een 9.2. Met een totaalscore van 8,82 stond zij op nagenoeg gelijke hoogte met Maree/Dream Boy. Nummer drie was Emmelie Scholtens die met Desperado een geweldige proef reden.

De grote finale zondag 10 augustus beloofde er een te worden die we niet snel meer zouden vergeten. Met drie Nederlanders als favoriet kon het haast niet meer misgaan met de medailles. Wereldkampioen werd de Vivaldi-zoon Dancer die onder Kirsten Brouwer een geweldige proef liet zien, de draf werd beoordeeld met maar liefst een 9.8. De totaalscore eindigde op een geweldige 9.04. Goed voor de gouden medaille. De tweede plaats was voor de sympathieke schimmel uit Oostenrijk. Heel fijn en correct werd deze Hannoveraanse merrie voorgesteld door haar amazone Stephanie Dearing. De merrie werd vooral geprezen om haar geweldige meewerkende karakter en goede galoppade. Met een totaalscore van 8,66 kwamen zij op de tweede plaats. Derde werd Gerdine Maree met Dream Boy. Wat is het toch een prachtig paard, en zijn karakter is ook geweldig. De twee zetten een prachtige proef neer. Met een totaalscore van 8,64 was het strak gepunt en hadden ze misschien wel wat extra verdiend. Maree en Dream Boy kregen als enige een staande ovatie vanuit het publiek. Het is dus een bronzen plak met een goud randje geworden.

Het was wekelijk een fantastisch WK, super om dit weer van dichtbij te mogen meemaken. Over twee jaar wordt dit spektakel naar Nederland gehaald. We mogen volgend jaar dus nog een keer genieten van Verden. Wat een prachtige locatie en sfeer, dat is echt uniek. Op naar 2015!

Deze mooie foto is gemaakt door onze Oostenrijkse
Hengstenhouder-collega © Hans Kraus

 
Brouwer K-VERD14Y1591 staandTrotse fokker en mede eigenaar Gerrit Snoeks

Laatst aangepast (dinsdag, 19 augustus 2014 11:28)

 

Op naar Verden!

 Ik heb dit bericht op woensdagavond geschreven net voordat we naar het WK in Verden afreizen. Het kunnen spannende dagen worden :).
Onze hengsten Eye Catcher en Estoril zijn goed in vorm. Het complete Nederlandse Team bestaat uit twaalf paarden, zes 5-jarige dressuur- paarden en zes 6-jarige dressuurpaarden. De paarden en ruiters zijn dinsdag afgereisd en hebben vandaag (woensdag) vetcheck gehad. De rubriek voor 5-jarige dressuurpaarden start morgen om half 9

Vijfjarige paarden:

Eye Catcher (Vivaldi x TCN Partout)  – Kirsten Brouwer
Expression (Vivaldi x Vincent)  – Diederik van Silfhout
Estoril (Zhivago x Gribaldi)   – Emmelie Scholtens
Ebony (Painted Black x Jazz)  – Vai Bruntink
El Capone (UB 40 x OO Seven)  – Marieke van der Putten
Elton John DVB  (Jazz x Fidermark)  – Stefanie Wolf

Zesjarige paarden:

Dancer (Vivaldi x Tango)  - Kirsten Brouwer
Dream Boy (Vivaldi x Ferro)   – Gerdine Maree
Desperado (Vivaldi x Havidoff)  - Emmelie Scholtens
Dorado (Krack C x Rousseau)  – Emmelie Scholtens
Darabel (Westpoint x Don Schufro)  – Vai Bruntink
Don Diego (Lord Leatherdale x Krack C) – Patrick van der Meer

Opvallend is dat onze hengst Krack C 6x de grootvader is van alle paarden en 1x de vader, dit is meer dan 50% van onze totale Nederlandse Selectie. Onze Krack C zoon Vivaldi is maar liefst 5x de vader en Zhivago 1x.

Laatst aangepast (woensdag, 06 augustus 2014 19:34)

 

Zeer goede resultaten NK Dressuur in Hoofddorp

Het NK in Hoofddorp is voor de nakomelingen van onze hengsten zeer goed verlopen. Het gehele podium in de klasse ZZ Zwaar was voor combinatie`s van onze hengsten. Winnaar Duval`s Capri Sonne Jr gereden door Dinja van Liere is een combi van Rhodium x San Remo. No. 2 CSI gereden door Jonna Schelstraete is een United x Gribaldi en No. 3 Coco Chanel onder Patrick van der Meer is een Sandreo uit een San Remo moeder. Daarnaast was onze hengst First Class (Florencio x Contender) 5e met Tommie Visser.

De Young Riders werd gewonnen door Anne Meulendijks met de United nakomeling President`s MDH Avanti.

De Lichte Tour werd gewonnen door de Krack C nakomeling Zip a Way Texel onder Marieke van der Putten.

Reserve Kampioen in de Zware Tour werd Kingsley Siro v. Gribaldi onder Danielle Heijkoop.

 

Freestyle met Aniek Diks

 

Laatst aangepast (zaterdag, 26 juli 2014 09:00)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner