Nieuwe Hengsten 2015

2015 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2014

2014 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

2013 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Wie is online
We hebben 20 gasten online
MambWeather
Heerewaarden
2°C
Heerewaarden 2°C | Amsterdam -8°C | New York 11°C
[Details]

Impressie KWPN Hengstenkeuring

De KWPN-Hengstenkeuring was voor ons Hengstenstation wederom een groot succes. Ferdeaux wint met Kirsten Brouwer de Hengstencompetitie klasse M. Vivaldi is Keur geworden en liet een schitterende Show zien met zijn ruiter Hans Peter Minderhoud en 6 van zijn nakomelingen. Bij de presentatie van de nieuwe jaargang dressuurhengsten lieten Total U.S. onder Dinja van Liere en High Five U.S. onder Gerrel Vink zich zeer goed zien. Het zijn beide hengsten met zeer veel potentie voor de toekomst. Op zaterdagmiddag toonde Henkie zich zeer goed onder Adelinde Cornelissen en toonden een galoppade om kippevel van te krijgen. 

In totaal kregen we 7 aangewezen hengsten, waarom 5 in (mede-) eigendom en 2 getraind waaronder Independent Little Me die Kampioen werd bij de Gelderse paarden. Onze jonge hengst idool N, Bordeaux x Jazz x ferro gefokt door Tinus Naber stond 5e in de Kampioenskeuring. Trots zijn we natuurlijk ook op de door ons zelf gefokte hengst In Style, Eye Catcher x Lorentin I.  

Aangewezen voor het KWPN-Verrichtingsonderzoek:

1.    In Style Eye Catcher x Lorentin I x Cor de la Bryere
Fok/Eig. Joop van Uytert
02.  Idool N Bordeaux x Jazz x Ferro 
Fok. Tinus Naber   Eig. Joop van Uytert
03.  Incognito Davino x Vivaldi x Houston
Fok. Fam. Hendriksen    Eig. Joop van Uytert & Renate van vViet
04.  Impression Don Schufro x Ferro x Florestan I
Fok. Matthijs Maat   Eig. Fokker & Joop van Uytert
05.  Indigro Negro x Jazz x Ulft
Fok. J. Deenen   Eig. Joop van Uytert & Platinum Stbales
06.  Indiana Jones Cupido x Special D x Wellington
Fok. H. Cazemier   Eig. Platinum Stables
Kampioen Gelders paard:
07.  Independent Litte Me  Uno Don Diego x San Remo x Glendale
Fok. M. Rothengatter   Eig. Julie v. Eeuwen

 FERDEAUX (Bordeaux x Ferro) met Kirsten Brouwer

Total U.S. (Totilas x Sir Donnerhall) met Dinja van Liere

HIGH FIVE (Charmeur x Negro) met Gerrel Vink

VIVALDI (Krack C x Jazz) met Hans Peter Minderhoud

 INCOGNITO Davino V.O.D. x Vivaldi x Houston x Donnerhall

IMPRESSION Don Schufro x Ferro x Florestan I x Romancier

IDOOL N Bordeuax x Jazz x Ferro

Laatst aangepast (donderdag 11 februari 2016 20:01)

 

Fenomeen Totilas middels ons station beschikbaar voor Nederland

Totilas komt dit jaar ter beschikking middels vers sperma. Met onze collega Paul Schockemöhle hebben wij de afspraak gemaakt dat wij het alleenrecht krijgen voor Nederland. Zijn dekgeld wordt € 2.500.= wat natuuriljk heel aantrekkelijk is voor vele fokkers. Mocht de merrie helaas niet drachtig worden dan is het 50% reductie op het dekgeld in 2017.

Totilas lijkt zich te ontwikkelen tot een zeer interessante fokhengst. Uit zijn eerste 2 jaargangen zijn maar liefst 4 Totilas-zonen KWPN-goedgekeurd, n.l Governor, Glock`s Toto Jr, Trafalgar en ons jonge talent Total U.S. Ook op de merriekeuringen hebben de Totilas-dochters een goede indruk gemaakt. Totilas lijkt het beste te fokken bij grote langgelijnde merries. Totilas geeft beweging en een goede instelling door wat natuurlijk mega belangrijk is voor de dressuursport.

Laatst aangepast (donderdag 14 januari 2016 14:40)

 

Toptalent Ferdeaux naar 83 punten in Zuidbroek

Bij de Hengstencompetitie in Zuidbroek was het echt een confrontatie tussen de toptalenten Ferdeaux en Four Legends. Onze Bordeaux-zoon stak nog niet eerder in zo’n bloedvorm als vandaag. Op zijn amazone gericht en ontspannen marcheerde de hengst op indrukwekkende wijze door de proef. Maar tot twee keer toe kwam Ferdeaux wat terug in voltes richting de spannende hoek aan de korte zijde waar veel publiek stond en de bar was. Deze hapering komt natuurlijk tot uitdrukking in de cijfers voor harmonie. Hierdoor ging de overwinning met één punt meer naar Four Legends met Marieke van der Putten. Het is natuurlijk niet erg dat een jong paard nog spanning heeft want Ferdeaux laat nu al zoveel kwaliteiten zien voor het hogere werk. Ferdeaux is gefokt door mede eigenaar Gerrit van Esterik uit Ochten.

Laatst aangepast (donderdag 14 januari 2016 14:16)

 

First Verdi 2e in Zuidbroek

Tien hengsten gingen van start in de barrage van de klasse M in de Blom Hengstencompetitie. Maud Roosendaal greep de zege met Quinten en bleef nipt voor op Pieter Keunen met onze fijn springende Verdi-zoon First Verdi die we samen hebben met Kees van de Oetelaar en Paul Hendriks.

In de sfeervolle Eurohal in Zuidbroek ging Maud Roosendaal pijlsnel van start in de barrage met de scherpe Quintender-zoon Quint van Jan Greve. Als één van de laatste starters reed ze Pieter Keunen met onze KWPN-goedgekeurde hengst First Verdi (Verdi uit Votti Lotti ster prok v.Fuego du Prelet, fokkers André Weernink en Petra Waller Diemont uit Neede) van de koppositie af. “Dat was jammer, First Verdi had de overwinning wel verdiend! Hij geeft me een heel goed gevoel, ook al ziet het er niet spectaculair uit. Je moet hem een beetje in z’n waarde laten en dan doet hij enorm z’n best”, reageerde Keunen. Als derde mocht de goed meewerkende, voorzichtige KWPN-goedgekeurde hengst Fire zich opstellen onder Rob Heijligers.

Laatst aangepast (donderdag 14 januari 2016 14:45)

 

Ook in 2016 staan we weer op de achterkant van de KWPN HK-catalogus

Laatst aangepast (donderdag 14 januari 2016 14:14)

 

Hengstenstation van Uytert wenst U een fijne jaarwisseling en een gezond en succesvol 2016!

 

Laatst aangepast (woensdag 30 december 2015 20:49)

 

VSN Finale in Ermelo

Vandaag met 2 paarden deelgenomen aan de Finale VSN  voor 3-jarige dressuurpaarden. Beide paarden eindigden bij de beste 10. Happy U.S. eindigde met Renate van Vliet op een gedeelte 7e plaats met een score van 41.5 punt. Renate stelde de zeer getalenteerde Happy U.S. zeer goed voor en kregen een 9.0 voor zijn draf op de scorelijst en verders louter achten. Happy U.S. is gefokt door Jan Lamers en is een Jazz x Ferro, een volle broer van de bekende hengst Don Olymbrio. Op een 9e plaats met 41 punten eindigde Dinja van Liere met onze ruin Handsome B die we samen hebben met I.P.S Horse Group. Dinja stelde hem zeer goed voor ze en kregen daarvoor ook een 9.0. 

Happy U.S. & Renate van Vliet

Laatst aangepast (woensdag 30 december 2015 20:36)

 

* * * * * Hengstenshow 2016 * * * * *

Noteert U alvast:

Onze Hengstenshows in 2016 zijn op:

Donderdag 24 & Zaterdag 26 Maart

Beide dagen aanvang 20:30 u

Laatst aangepast (dinsdag 29 december 2015 10:03)

 

* * * Hengstenstation van Uytert * * * * * * wenst u prettige kerstdagen * * *

Laatst aangepast (zondag 20 december 2015 12:24)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner