Nieuwe Hengsten 2016

2016 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2015

2015 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2014

2014 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

2013 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Wie is online
We hebben 29 gasten online

........................................................

Noteert U alvast:

Onze Hengstenshows zijn:

Donderdag 23 & Zaterdag 25 Maart

Beide dagen aan 20:30 u

Adres:

van Heemstraweg 6, 6624 KJ Heerewaarden

Laatst aangepast (dinsdag 14 februari 2017 16:57)

 

KWPN-Hengstenkeuring

Onderstaand ziet een een aantal actuele filmpjes van onze hengsten die tijdens de KWPN-Hengstenkeuring zijn gemaakt.

IN STYLE (Eye Catcher x Lorentin I) met Renate van Vliet

INCOGNITO (Davino x Vivaldi) met Marieke van der Putten

IMPRESSION (Don Schufro x Ferro ) met Diederik van Silfhout

TOTAL U.S. (Totilas x Sir Donnerhall) met Dinja van Liere

GALAXIE (Jazz x Futere)  met Diederik van Silfhout

Laatst aangepast (dinsdag 14 februari 2017 16:57)

 

KWPN-Hengstenkeuring

De KWPN-Hengstenkeuring 2017 was voor ons Hengstenstation een groot succes. Het begon gelijk goed op donderdag. Hotspot won met Mathijs van Asten zowel de Hengstencompetitie klasse L als de dagprijs.

Op vrjdag kregen we 5 hengsten aangewezen, daarnaast werden onze prachtige hengsten Jackpot v. Ferdeaux en Just Wimphof v. De Niro ook aangewezen voor de Kampioenskeuring. Bij de presentatie van de nieuw jaargang dressuurhengsten lieten Impression onder Diederik van Silfhout, In Style onder Renate van Vliet, Indigro onder Kirsten Brouwer en Incognito onder Marieke van der Putten zich zeer goed zien. Het zijn alle vier hengsten met zeer veel potentie voor de toekomst. Total U.S. won onder Dinja van Liere de dagprijs in de hengstencompetitie klasse L en werd uiteindelijk ook reervekampioen van de hengstencompetitie. Total U.S. heeft een enorme groei laten zien gedurende de hengstencompetitie, hij werd tijdens de finale beloond met een 9.0 voor zijn stap een 8.5 voor zijn draf en een 8.5 voor zijn galop, in totaal maar liefst 87 punten. Galaxie wist onder Diederik van Silfhout zijn beste wedstrijd neer te zetten met 83 punten. Wat een talent heeft deze zwarte hengst en wat een potentie voor de 'grote' sport. De bij ons ter dekking staande hengst Four Legends won onder Stefanie Kooijman overtuigend zowel de Hengstencompetitie klasse Z als de dagprijs. Zijn draf werd beloond met maar liefst een 9.5! For Gribaldi werd door Dinja van Liere voorgesteld tijdens het showblok trainers aan het woord, For Gribaldi liet hier zien dat hij over veel aanleg voor het zwaardere werk beschikt.

Zaterdagochtend begon het weer goed met de overwinning van Henkie in de Hengstencompetie Gelders Paard. Ons supertalent Henkie werd onder Adelinde Cornelissen beoordeeld met een 9.0 voor zowel zijn stap, draf, functionaliteit als correctheid. Daarna werd onze tuigpaardhengst Jesse James (Unieko x Marvel) aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en Kampioen van zijn jaargang!!! Jesse James die we samen met zijn fokker Mark de Groot en Jan Vink kreeg de handen op elkaar en bracht sfeer in de Brabanthallen. In de middag werd onze 7e hengst aangewezen, namelijk de zeer sterk zwart bewegende hengst Destino die we samen met Paul Schockemöhle hebben. Destino is ook zeer interessant gefokt en kan voor een mooie bloedspreiding zorgen in de KWPN-fokkerij; Danciano x Diamond Hit x Belissimo M x Sandro Hit x Don Gregory x Rubinstein I.

Aangewezen voor het KWPN-Verrichtingsonderzoek:
1. Jupiter, Bon Bravour x Flemmingh x Jazz
Fok. Grad en Ad Gijsbers uit Loosbroek/ Eig. Joop van Uytert
2. Jimmie Choo, Bordeaux x Apache x San Remo
Fok. F. Blitterswijk uit Nieuwland/ Eig. Joop van Uytert
3. Destino, Danciano x Diamond Hit x Belissimo M
Fok. Paul Schockemohle/ Eig. Fokker, Renate van Vliet & Joop van Uytert
4. Just Wimphof, De Niro x Riccione x Sandro Hit
Fok. C. Kramer en E. Rienks uit Westerlo (B)/ Eig. Fokker & Joop van Uytert
5. Jefferson P, De Niro x Florencio x Jazz
Fok. Pegasus Stables uit Bentelo / Eig. Fokker & Joop van Uytert
6. Jackpot, Ferdeaux x Metall x Lancelot
Fok. M van de Goor uit Herpen / Eig. Fokker & Joop van Uytert
Kampioen Tuigpaarden
7. Jesse James, Unieko x Marvel x Factor
Fok: Hengstenhouderij Landzicht uit Giessenburg / Eig. Fokker, Jan Vink & Joop van Uytert

 Just Wimphof * Uniek gefokte zoon van de No.1 Dressuurhengst

 De Niro x Riccione x Sandro Hit x Classiker x Donnerhall (Zus Don Schufro) 

Laatst aangepast (dinsdag 14 februari 2017 14:14)

 

Henkie goedgekeurd voor Oldenburg

Het Oldenburger Verband heeft in December tijdens de leden- vergadering haar reglementen aangepast om onze hengst Henkie, Alexandro P x de Grand-Prix hengst Upperville, te kunnen erkennen in Oldenburg. Doordat Henkie een Gelderse hengst is, kon hij vanwege de Oldenburger reglementen nog niet eerder worden erkend.

 
Na de aanpassing van de reglementen kwam de Oldenburger keurings- commissie op stal bij Adelinde om Henkie te beoordelen. Ze hebben hem op de straat en onder het zadel bekeken en waren zeer onder de indruk van hem. Henkie was de Oldenburger keuringscommissie al eerder opgevallen en daarom hebben ze ook gestemd over de aanpassing van het reglement op de jaarvergadering. Adelinde:  “Volgens mij is het best speciaal dat er voor een individuele hengst regels worden aangepast. Dat geeft wel aan hoe graag ze hem wilden hebben!”

Dat Henkie een bijzondere Gelderse hengst is bewees hij afgelopen zomer op het WK in Ermelo en tijdens de Hengstencompetitie. Zowel in de Hengstencompetitie Gelders Paard als de Isah dressuurcompetitie pakte hij de overwinning. Dit met alleen maar scores boven de 85 punten. De afsluitende wedstrijd van de competitie voor Gelderse hengsten in Den Bosch werd gewonnen met 86 punten. Met deze punten was Henkie zowel dag als competitie winnaar. 

Laatst aangepast (dinsdag 14 februari 2017 12:39)

 

Geweldige overwinning van Total U.S. op Jumping Amsterdam

Het was onze KWPN-goedgekeurde Total U.S. die onder Dinja vvan Liere de Subli Cup voor vierjarige dressuurpaarden op naam wist te zetten op Jumping Amsterdam. Onze Totilas-zoon(uit Sondra van Sir Donnerhall x Don Schufro)  toonde zijn machtige kwaliteit, waarbij de galop met maar liefst een 9.5 werd beloond. Met 85.20% ging de door Paul Schockemöhle gefokte hengst ruimschoots aan de leiding.

Dinja van Liere was blij met de prestaties van onze zwarte hengst. “Het was een indrukwekkende entourage, Total U.S. keek het eerste rondje wat naar de schermen en  was daarna goed bij de les. Hij kan nog tien keer beter, elke wedstrijd gaat hij wat vooruit.”  De amazone is lovend over de kwaliteiten die de zwarte hengst liet zien:  “Hij heeft drie heel goede gangen. De galop voelt heel bijzonder, in de draf zou hij nog wat meer ontspanning kunnen laten zien en in de stap  kwam hij mooi op lengte. Total U.S. voelt heel anders dan andere vierjarige paarden. De hengst is altijd de bergop en kan heel makkelijk schakelen, ook naar het kleine toe. Hij heeft ontzettend veel go, die werklust zat hem in zijn jongere jaren wel wat in de weg. Zodra de controle groter wordt en ik kan de energie voor mij gaan gebruiken, wordt het echt een heel apart paard.”

Laatst aangepast (dinsdag 14 februari 2017 13:08)

 

Fürst Jazz goedgekeurd voor Hannover

Op de januarikeuring van het Hannoveraanse stamboek zijn dinsdag 24 Januari vier dressuurhengsten goedgekeurd waaonder onze hengstFürst Jazz (v. Fürst Romancier x Painted Black x Jazz) die we samen hebben met Paul Schockemöhle. Fürst Jazz, was de Nederlandse openbaring op de Hengstenshow van P. Schockemöhle in 2016. Hij maakte hier zoveel indruk dat hij zeer veel gebruikt is door de Duitse fokkers. Als hij zich zo door ontwikkeld kan Fürst Jazz een vernieuwende hengst zijn voor de Duitse dressuurpaardenfokkerij en een versterking voor de Nederlandse fokkerij.

 

Impression in opleiding onder topruiter Diederik van Silfhout

Tijdens het voorjaarsonderzoek werd Impression (Don Schufro x Ferro) goedgekeurd bij het KWPN met 78,5 punten, waaronder een 8,5 voor zijn galop. Na het onderzoek werd Impression rustig doorgetraind door onze stalamazone Annika Roodhart. Diederik van Silfhout heeft hlaf November de teugels overgenomen van de hengst en zal hem gaan uitbrengen in de sport.

Impression is, net als veel andere jonge Don Schufro’s, niet een heel spectaculair paard maar als je hem aan de dubbele lijnen doet laat hij enorme potentie voor de piaffe en passage zien. Hij heeft een sterkte stap en galop met een goed ondertredend achterbeen. Wij vinden dat dit paard een goede opleiding verdient, daarom hebben we het besluit genomen om hem door Diederik te laten rijden. Ik vind Diederik een erg getalenteerde ruiter, die bewezen heeft te kunnen presteren met verschillende paarden.

Toen ik hem voor het eerst als veulen zag was hij al erg imponerend en toen heb ik hem voor de helft gekocht van fokker Mathijs Maat uit Doorn. Impression maakte tijdens de 2e bezichtinging in Ermelo veel indruk. Daarna heeft hij een kleine dip gehad, maar nu gaat hij weer heel goed. Wij gaan kijken hoe het gaat, we willen hem niet overbelasten omdat het een groot paard is en verwachten ver met hem te komen. Samen met Diederik denk ik dat Impression zeker mee kan gaan lopen op hoog niveau.

Laatst aangepast (dinsdag 24 januari 2017 08:50)

 

Four Legends KS mede via ons station beschikbaar voor seizoen 2017

Four Legends KS was in 2015 & 2016 al heel succesvol in de jonge paardencompetities: als 5-jarige won hij meerdere Hengstencompetities onder Marieke van der Putten en was 3e in de Finale van de Pavo Cup. Als 6-jarige hengst werd Four Legends KS 3e op het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo en kreeg maar liefst een 9.8 voor zijn draf, een 8.5 voor zijn stap en 9.0 voor zijn galop. Zijn perspective (toekomst talent) werd met een 9.0 beoordeeld. Four Legends is ook ijzersterk gefokt. Zijn vader Wynton is onder Madeleine Witte-Vrees geklasseerd in de internationale Grand Prix. De moeder van Four Legends KS, Vienna, kreeg tijdens de EPTM louter achten voor de dressuuronderdelen. Zij is een dochter van de Olympiadehengst Ferro. Vienna’s moeder is de bekende merrie Annabel, een dochter van de al jaren tot de beste fokhengsten ter wereld behorende De Niro. Annabel bracht bij het KWPN reeds twee goedgekeurde hengsten die beide in de Lichte Tour geklasseerd zijn: Bretton Woods (v.Johnson) en Chagall D&R (v.Jazz). De moederlijn vervolgt met een dochter van Romancier (v.Rosenkavalier) en dochters van de Engels volbloed Troublemaker xx en Courville xx.

Laatst aangepast (zaterdag 21 januari 2017 11:54)

 

Bundeschampion Destacado via ons station beschikbaar

Voor 2017 hebben we ook de hengst Destacado beschikbaar. De hengst Destacado is met het oog op de bloedspreiding een zeer interessante hengst voor de Nederlandse fokkerij. Afgelopen jaar werd Destacado, zoon van Olympisch Teamgoud-winnaar Desperados x Londonderry Bundes- champion bij de 3-jarige hengsten. Joop van Uytert; "De samenwerking met de familie Rath-Linsenhoff kwam tot stand via Paul Schockemöhle. Met Schockemöhle werken we natuurlijk al heel lang samen en hij doet op zijn beurt weer veel zaken met Schafhof. Zo is deze samenwerking ontstaan.”

Laatst aangepast (donderdag 19 januari 2017 15:14)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner