Nieuwe Hengsten 2016

2016 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2015

2015 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2014

2014 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

2013 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Wie is online
We hebben 17 gasten online

Sterk begin voor onze dressuur- hengsten aan de 1e hengstencompetitie

De KWPN/KNHS-Hengstencompetitie is woensdag 23 Nov. in Ermelo van start gegaan met de dressuurhengsten.

De aftrap was de gecombineerde rubriek klasse L/Z voor de Gelderse hengsten. Onze favoriet Henkie liet zich weer fantastisch zien en liep onder Adelinde Cornelissen naar de zege met een fraaie score van 87 punten. Juryvoorzitter Johan Hamminga sprak enthousiast over de verrichting van onze 4-jarige KWPN-goedgekeurde hengst Henkie, die gefokt werd door G. Hekkert uit Wijhe. “We hebben hier te maken met een bijzondere hengst, die over drie zeer goede basisgangen te beschikt. De stap is heel zuiver, met goede tact en hij stapt goed van achter naar voren. De draf is expressief en met goede tact en afdruk, en ook in galop weet Henkie te overtuigen met zijn gedragenheid, zuiverheid en balans. In het geheel zou de aanleuning nog iets smakelijker mogen maar het was een heel goede verrichting van Henkie en Adelinde Cornelissen.” Henkie werd beloond met een 9,5 voor de stap, een 8,5 voor de draf en 9 voor de galop.

Henkie met Adelinde Cornelissen

De 2e rubriek was de klasse M voor 5-jarige hengsten. Dit is al best wel een pittige proef voor deze jonge paarden waarin heel veel schakelen zit. De vierde plaats was een ex aequo-klassering voor onze hengsten Geniaal en Galaxie. Geniaal werd heel fijn voorgesteld door Marieke van der Putten en heeft een fantastisch mooie uitstraling met 3 zeer goede basisgangen. Galaxie, zeer goed gereden door Diederik van Silfhout, werd nog een beetje afgestraft op zijn stap, maar wat een talent en kreeg o.a. een 9 voor de galop. Beide hengsten kwamen op 82 punten uit, maar met meer wedstrijdervaring zullen deze punten zker de komende wedstrijden gaan stijgen.

 Geniaal met Marieke van der Putten

In de klasse L voor 4-jarige hengsten zorgde Total U.S. voor een fraai besluit van de avond. Onze lang gelijnde Totilas-zoon liet onder Dinja van Liere bij vlagen briljante momenten zien en lijkt ook over veel vermogen tot verzamelen te beschikken, maar het beeld was nog niet voldoende constant voor een nog hogere score. Met 81 punten eindigde onze groeibriljant op de vijfde plaats. Hermès en Dinja lieten een nette verrichting zien maar kunnen veel beter. Thuis in training is hij al echt super aan elkaar en laat hij heel talentvolle dingen zien maar op concours heeft Hermès nog teveel spanning bij zich. Op zich niet zo verwonderlijk omdat hij veel 'bloed' heeft via de Trakehnerhengsten Easy Game, Chronos en Doruto. Hermès lijkt een uitzonderlijke goede fokhengt, die we met een Trakehnervolbloed kunnen vergelijken en die nog meer ras kan brengen in onze hedendaagse dressuurpaardenfokkerij.   

 

Laatst aangepast (dinsdag 29 november 2016 12:34)

 

Goede start van onze hengst Hotspot in de Hengstencompetitie

Onze super gefokte hengst Hotspot heeft met Mathijs van Asten een zeer goede start gemaakt van de KWPN/KNHS Hengstencompetitie 2016/2017. In het sterk deelnemersveld van 26 deelnemers einigde Hotspot op een mooie 2e plaats. Hij sprong onder Mathijs fantastisch, vlug van de grond en met veel vermogen. Ook zijn goede stabiele galop werd geroemd. Vandaag 23 Nov. is het de start van onze dressuurhengsten.

Bericht Horses:
Het verschil met de nummer twee was gering. De enorm van de grond ketsende Hotspot (v. Hors la Loi II) kreeg in de eerste omloop een 8 voor het springen van Pieter Kersten en de Duitser Peter Teeuwen.

Bericht KWPN:
De tweede plaats was voor Hotspot (Hors la Loi II uit Hermione de la Pomme v. Nabab de Rêve, fokker Fam. Dingen, Sint-Oedenrode), die uitmuntend werd voorgesteld door Mathijs van Asten. In de eerste ronde liet de lichtvoetige vos al opvallende dingen zien met een 8 voor springen en 8,5 voor gaan tussen de hindernissen; in het tweede parcours was Hotspot met tweemaal een 8,5 zo mogelijk nog beter. “Een paard dat zich heel gemakkelijk laat rijden met veel balans in galop. Daarbij stelt Mathijs dit paard ook heel goed voor. Hotspot is zeer lichtvoetig en springt met een fijn lichaamsgebruik”, aldus de jury.

Laatst aangepast (woensdag 23 november 2016 09:46)

 

Total U.S. wint Subli in Vorden

Ons megatalent Total U.S. wint onder Dinja van Liere de laatste Subli-Cup wedstrijd in Vorden voor 4-jarige dressuurpaarden. Ze lieten een goede proef zijn, maar stukken zijn nog met teveel spanning wat hij opbouwt als hij van de andere paarden weggaat en alleen in de ring is. Het is natuurlijk ook nog maar een 4-jarige hengst die het gehele seizoen gedekt heeft en nu een volledige omschakeling meemaakt. We proberen hem vaak mee te nemen om hem zoveel mogelijk ervaring op te laten doen. Dat hij zoveel power heeft werkt nu natuurlijk nog een beetje tegen hem maar voor de 'grote' sport hebben we deze turbo natuurlijk nodig. En een turbo heeft hij want ook hier liet hij weer zien wat een mega talent hij is. Hij kan schakelen en verruimen waar je kippevel van krijgt en heeft 3 zeer goede basisgangen. 

Laatst aangepast (maandag 14 november 2016 09:32)

 

Mecklenburger Hengstenkeuring

Het was een hele reis naar Redefin, maar zeker de moeite waard geweest. We hebben 4 hengsten voorgesteld en 3 werden er goedgekeurd op de Mecklenburger keuring in Redefin: de fantastische bewegende hengst cat.nr 67 (Bordeaux x Jazz), cat.nr 73 (Sir Donnerhall I x Fürst Romancier) en cat.nr 74 (Glock’s Zonik x Diamond Hit) die werd geprimeerd en deze jonge hengst is voor één jaar verhuurd aan het Landgestüt in Redefin. 

  

Johnny Depp Bordeaux x Jazz x Ferro

Laatst aangepast (maandag 14 november 2016 09:31)

 

Holsteiner Hengstenkeuring

De Holsteiner hengstenkeuring was voor ons een mooi succes. De Kampioenhengst werd de publiekslieveling Unlimited, een zoon van Ulriko x Casall x Capitol I voorgesteld door het Holsteiner Verband. Zijn vader Ulriko is via 'Zuchtversuch' ingezet voor de Holsteinse fokkerij. Aan de basis van deze hengst staat de door mij en mijn vader geimporteerde merrie Prinzessin v. Ronald. Wij hebben haar drachtig van de hengst Corrado I naar Nederland gehaald. Het geboren merrieveulen hebben we Coradin genoemd en zij heeft in Nederland maar liefst 4 1.40m paarden gebracht en ook nog de KWPN-goedgekeurde hengst Balourado van Baloubet du Rouet die onder Robert Smith 1.60m heeft gesprongen. Ook hebben we haar geïnsemineerd met de ons en Joop Aaldering gekochte Holsteinde hengst Lavito v. Lavaletto. Dit geboren merrieveulen hebben we Wizzard genoemd. Zij heeft naast haar fokcarriere ook 1.30m gesprongen. Als 3-jarige merrie hebben Joop Aaldering en kyra Swelheim Wizzard geïnsemineerd met de door ons verkochte internationale GP-hengst Untouchable v. Hors la Loi II. Dit geboren hengstveulen is uiteindelijk de hengst Ulriko geworden en vader van de Holsteinse Siegerhengst 2016. Een fantastisch succes!   

Het Holsteiner Verband keurde 23 hengsten goed voor de fokkerij, waarvan er zes ook een premie hebben gekregen,  n.l. Carcassonne (v. Cachasisini), Cesul (v. Casall ASK), Clarksville (v. Cascadello I), Clynelish (v. Castelan 3), Christer (v. Connor) en de publiekslieveling Unlimited (v. Uriko) die uiteindleijk tot Siegerhengst werd verkozen.

 Cat.nr 6 Carcassonne (Cachassini x Coriano) - Foto: Holsteiner Verband

Op de foto ziet U cat.nr 6 van de Holsteiner Hengstenkeuring. Dit is de fantastisch springende hengst Carcassonne (Cachassini x Coriano). Deze hengst is aangekocht door onze college Paul Schockemöhle. Sperma import van deze hengst in mogelijk via ons dekstation!

Laatst aangepast (maandag 07 november 2016 12:46)

 

Trakehner Hengstenkeuring

Een mooie verrasing was voor mij (Joop van Uytert) de huldiging op de Trakehner hengstenkeuring in Neumünster met de Freiherr von Schrötter-medaille. Ik wist van niets want ze hadden mij gevraagd om de finale van de 3-jarige Trakehner-merries mee te jureren. “We willen Joop hartelijk bedanken voor zijn inzet voor het Trakehner paard in de sport en de fokkerij”, luidde de toelichting. Met de Freiherr von Schrötter-medaille worden personen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het Trakehner paard gehuldigd. De medaille is vernoemd naar Freiherr von Schrötter, de eerste voorzitter van het Trakehner Verband. Ons Hengstenststation is altijd succesvol geweest met de Trakehner hengsten o.a. onze topverever Gribaldi, Easy Game, Balzflug, Michelangelo en de op helaas veel te vroege leeftijf van 5 jaar overleden Siegerhengst Kennedy.

 

Laatst aangepast (maandag 07 november 2016 12:45)

 

Goud, Zilver en Brons voor Nederlandse ruiters met nakomelingen van onze hengsten

Goud voor Sanne Voets en Demantur
Sanne Voets en Demantur van onze hengst Vivaldi, hebben in de kür voor de Grade III-ruiters laten zien wat ze waard zijn: Goud! De amazone, greep in de individuele proef net naast de medailles. Met deze prestatie sluit zij de Paralympische Spelen in Rio fantastisch af. De Vivaldi-zoon Demantur van fokker/eigenaar Tom Reuzenaar, die op de tribune samen met zijn kleindochter Lieke genoot van het succes van zijn vosruin en amazone Sanne Voets. “Ik denk dat Demantur met afstand het beste paard is van alle deelnemers”, vertelt Sanne Voets trots over de achtjarige vosruin, die Tom Reuzenaar uit Schaijk fokte met zijn merrie Kaylee Keur Sport-Dr van Elcaro. “Hij is het minst ervaren en de jongste.” Sanne haalde er alles uit in haar prachtige door Armin van Buuren gecomponeerde Kür en liet de kwaliteiten van Demantur – zijn expressieve galop en gedragen draf – zien aan het vele publiek op de tribunes.

Zilver voor Rixt van der Horst en Caraat
“Top hier gingen we voor”, vertelt Frederike Gotink, dochter van fokker en eigenaar Rien Gotink van Caraat van onze hengst Gribaldi, die met Rixt van der Horst het zilver veroverde in Grade II. “Caraat is gewoon een wereldpaard. Rixt heeft fantastisch gereden. Voor Caraat was dit haar eerste grote wedstrijd. Caraat heeft alles laten zien.”

3x Brons voor Frank Hosmar en Alpaville N.O.P.
Frank Hosmar en Alphaville N.O.P. van onze hengst Sandreo kregen op de Paralympische Spelen in Rio hun derde bronzen medaille omgehangen. In de Kür op Muziek behaalde de combinatie een mooie score van 74,80%, maar Michelle George en Sophie Wells reden een net wat strakkere proef dan de Nederlander. George werd Paralympisch kampioen en het zilver ging naar Wells.

 Afbeeldingsresultaten voor paralympische spelen 2016 sanne voets

De gelukkige  Sanne Voets en Demantur

Laatst aangepast (woensdag 21 september 2016 09:06)

 

Diarado nakomelingen maken indruk op het Bundeschampionat in Warendorf

Reservekampioen bij de 5-jarige springpaarden is de Diarado-zoon DJ geworden. Met 0.1  punt meer werd de Limbus-zoon Lissino Bundes- champion. Beide kregen in de barrage van de finale een 9.5 van de jury. In de eerste omloop kreeg Lissino een 9.2 en de Diarado-zoon D.J een 9.1. D.J. is gefokt door Gerd Carstensen uit Hørup uit een Loran-moeder en werd gereden door Teike Carstensen.

Bij de 6-jarige springpaarden eindigen 2 Diardo's in de Top-15. Bij het Bundeschapionat komen de beste geselecteerde nakomelingen per stamboek tegen elkaar. In totaal wren er van alle stamboeken uit Duitland 135 springpaarden gekwalificeerd bij de 6-jarige springpaarden. Op een 9e plaats in de Finale eindigde Ciarada,Diarado x Quite Capitol, gefokt door Jürgen Börnecke uit Neumünster en voorgesteld door Ann-Kathrin Kock. Diego de Semilly, Diarado x Colman gefokt door Cornelia Asmussen uit Nordstrand en voorgesteld door Tino Bode wonnen de kwalificatieproef en eindigde in de finale op de 15e plaats.

In de Finale voor 6-jarige eventing paarden eindigde op een 7e plaats Delicious Delight, Diarado x Claudio’s Son onder Anna Döring-Rössler. Deze Diarado-dochter is gefokt door Eckart Gutowski uit Porta-Westfalica.

Laatst aangepast (maandag 05 september 2016 09:02)

 

Afstammelingenkeuring dressuur- hengsten 2016

 Bericht Horses:

Vanmorgen toonden zes dressuurhengsten hun (door de hengstenhouder uitgezochte) nafok op de afstammelingenkeuring van het KWPN in Ermelo. De veulens van High Five U.S., Hennessy en Hermès – de enige dressuurhengsten uit de H-jaargang die hun nafok toonden – vielen in de smaak. Gunner KS en Grand Galaxy Win T konden minder overtuigen met hun veulens.

De onlangs naar Diederik van Silfhout verhuisde Charmeur-zoon High Five U.S. toonde een uniforme collectie veulens met veel zelfhouding, schakelvermogen en balans. Met het jurycommentaar van Bert Rutten, voorzitter van de hengstenkeuringscommissie, kwam hij er wat bekaaid vanaf. “High Five U.S. toonde een uniforme collectie veulens die bewogen met veel veer. Vaak wordt de hals in beweging wat te hoog gedragen, wat soms terug te zien is in het rug- en achterbeengebruik.” Aan kop werd het hengstveulens Los Angeles M (mv. UB 40) van de familie Van Mook  uit Alem gezet, gevolg door Le Chouff de Nordiek (mv. Rosentau) van J. Kleinjan uit Goudswaard, terwijl Lamborghini (mv. Olivi), van High Five’s fokker Chris de Feyter-Seydlitz uit Axel, die kopplaats ook zeker niet misstaan had. In totaal werden er in 2016 52 veulens van High Five U.S. geregistreerd bij het KWPN, daarvan werden er negen in Ermelo getoond. Het KWPN scoorde 23 veulens thuis aan de hand van het lineaire scoringsformulier, de bevindingen werden in de catalogus gepubliceerd. De getallen staan voor de aantallen veulens.  Klik hier voor het scoringsformulier van de nafok van High Five U.S.

Als de hengst die het meeste toe kan voegen zou de Easy Game-zoon Hermès aangemerkt kunnen worden. Uit zijn jaargang van slechts negen veulens werden er zeven getoond in Ermelo. Zijn veulens vielen op met hun lichtvoetigheid en meerdere malen leek hij sterk verbeterd te hebben op de merrie. “De veulens van Hermès vallen op met hun lichtvoetigheid. Ze hebben een mooi dressuurmodel en bewegen opwaarts met ruim voldoende ruimte”, aldus Rutten. Aan kop kwam het hengstveulen Louis Vuitton uit een Gelderse moeder van Cabochon van Henk Hekkert uit Wijhe, tweede werd Lady de Haar (mv. Landwind II) van W. Verhaag uit het Duitse Goch. Van Hermès werden zeven veulens thuis gescoord. Klik hier voor het formulier van Hermès  

Laatst aangepast (dinsdag 27 september 2016 08:11)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner