Nieuwe Hengsten 2015

2015 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2014

2014 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

2013 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Wie is online
We hebben 13 gasten online
MambWeather
Heerewaarden
0°C
Heerewaarden °C | Amsterdam °C | New York °C
[Details]

Afstammelingenkeuring dressuur- hengsten 2016

 Bericht Horses:

Vanmorgen toonden zes dressuurhengsten hun (door de hengstenhouder uitgezochte) nafok op de afstammelingenkeuring van het KWPN in Ermelo. De veulens van High Five U.S., Hennessy en Hermès – de enige dressuurhengsten uit de H-jaargang die hun nafok toonden – vielen in de smaak. Gunner KS en Grand Galaxy Win T konden minder overtuigen met hun veulens.

De onlangs naar Diederik van Silfhout verhuisde Charmeur-zoon High Five U.S. toonde een uniforme collectie veulens met veel zelfhouding, schakelvermogen en balans. Met het jurycommentaar van Bert Rutten, voorzitter van de hengstenkeuringscommissie, kwam hij er wat bekaaid vanaf. “High Five U.S. toonde een uniforme collectie veulens die bewogen met veel veer. Vaak wordt de hals in beweging wat te hoog gedragen, wat soms terug te zien is in het rug- en achterbeengebruik.” Aan kop werd het hengstveulens Los Angeles M (mv. UB 40) van de familie Van Mook  uit Alem gezet, gevolg door Le Chouff de Nordiek (mv. Rosentau) van J. Kleinjan uit Goudswaard, terwijl Lamborghini (mv. Olivi), van High Five’s fokker Chris de Feyter-Seydlitz uit Axel, die kopplaats ook zeker niet misstaan had. In totaal werden er in 2016 52 veulens van High Five U.S. geregistreerd bij het KWPN, daarvan werden er negen in Ermelo getoond. Het KWPN scoorde 23 veulens thuis aan de hand van het lineaire scoringsformulier, de bevindingen werden in de catalogus gepubliceerd. De getallen staan voor de aantallen veulens.  Klik hier voor het scoringsformulier van de nafok van High Five U.S.

Als de hengst die het meeste toe kan voegen zou de Easy Game-zoon Hermès aangemerkt kunnen worden. Uit zijn jaargang van slechts negen veulens werden er zeven getoond in Ermelo. Zijn veulens vielen op met hun lichtvoetigheid en meerdere malen leek hij sterk verbeterd te hebben op de merrie. “De veulens van Hermès vallen op met hun lichtvoetigheid. Ze hebben een mooi dressuurmodel en bewegen opwaarts met ruim voldoende ruimte”, aldus Rutten. Aan kop kwam het hengstveulen Louis Vuitton uit een Gelderse moeder van Cabochon van Henk Hekkert uit Wijhe, tweede werd Lady de Haar (mv. Landwind II) van W. Verhaag uit het Duitse Goch. Van Hermès werden zeven veulens thuis gescoord. Klik hier voor het formulier van Hermès.

Foto: Melanie Brevink-van Dijk/Paardenkrant-Horses.nl
                                                                                                                
              Los Angeles, High Five US x UB 40 Fok: Fam. van Mook
 
 
Foto: Melanie Brevink-van Dijk/Paardenkrant-Horses.nl
                                                                           
Le Chouff de Nordiek, High Five US x Rosentou Fok: J. Kleinjan
 
 

Foto: Melanie Brevink-van Dijk/Paardenkrant-Horses.nl                                                                 

 Louis Vuitton, Hermès x Cabochon Fok: Henkie Hekkert

Laatst aangepast (donderdag 25 augustus 2016 10:29)

 

Aansprekend optreden van For Gribaldi in Pavo Cup 6-jarigen

For Gribaldi had zich soepel weten te kwalificeren voor de finale Pavo Cup 6-jarigen. In deze finale behaalde hij ex aequo een mooie zesde plaats! Jury voorzitter Monique Peutz gaf als commentaar:”Een heel aansprekend paard met een mooi model. Zijn lichtvoetigheid is opvallend en hij laat zich fijn rijden. Hij is qua africhting al ver opgeleid, maar soms zagen we kleine storingen. De stap is actief en met een goede takt, de draf is lichtvoetig en de galop heeft ook een goede takt, maar hier zou hij nog wat meer bodem mogen nemen. ”Ook wij zijn nog steeds onder de indruk van de takt en lichtvoetigheid van For Gribaldi en zijn snelle vorderingen in de opleiding. Dinja van Liere, zijn amazone, verwoordde het kort en krachtig op haar facebook pagina: For Gribaldi is en blijft een Grand Prix talent!

Laatst aangepast (donderdag 25 augustus 2016 10:26)

 

Vivaldi-festival bij de Pavo Cup 6-jarige dressuurpaarden

Fenix v.Vivaldi uit Unifee ster v.Florencio, gefokt door H. Germs uit Midwolde met Emmelie Scholtens was in de halve finale al ongenaakbaar en breidde in de finale zijn voorsprong uit. De zwartbruine ruin ontving onder andere een 9.5 voor de stap en dit bracht het totaal op 89 punten. De eindscore betrof zo 177 punten. De jury, bestaande uit Monique Peutz en Gert van den Hoorn: “Een paard met heel veel kwaliteit en aanleg, dat eigenlijk alleen in het galopwerk nog wat meer mag ontspannen en door mag springen vanuit het achterbeen." Als tweede mocht President’s First Apple v.Vivaldi uit Oogappel sport-dr v.TCN Partout, gefokt door Nico van Maaswaal uit ’t Goy met Patrick van der Meer zich opstellen. De voshengst wist zijn score van dinsdag met 3 punten te verbeteren. Voor zijn zuivere en ruime stap verdiende hij een 9.0. De draf en galop kregen een 8.5, net als de harmonie en aanleg. “Een paard dat met veel lossigheid draaft en krachtige galop sprongen toont, in de contragalop was er nog een fractie spanning, maar over het algemeen laat dit paard zich fijn bewerken.” De nummer drie, Fantastique v.Vivaldi uit Bonbon stb v.Houston, gefokt door Patty Zwang uit Dordrecht, moest ditmaal in President’s First Apple nu haar meerdere erkennen. Ze verkreeg met Lynne Maas opnieuw 84 punten voor haar proef, waarin de bereidwilligheid van de merrie opvallend was.

JM Fenix Pavo 6 j 160809-1869

Fenix v. Vivaldi  met Emmelie Scholtens

Laatst aangepast (maandag 15 augustus 2016 07:13)

 

Spannende ontknoping Pavo Cup 4 jarige dressuurpaarden

Uitgebreid verslag volgt snel.

 

Onze 4-jarige hengsten Total U.S. en Hermès maken indruk op Pavo Cup

De jaarlijkse Pavo Cup trapte vanochtend af met de halve finale van de vierjarigen. 85 dressuurtalenten zorgden voor een vol dagprogramma. In groepjes van twee werden zij beoordeeld op hun natuurlijke kwaliteit en kregen punten toebedeeld voor de drie gangen alsmede de harmonie en aanleg als dressuurpaard. Twee paarden voerden vandaag de einduitslag aan: onze hengst Total U.S. & Haeden v.Chippendale, zij scoorden beide 88 punten. Total U.S. die door Dinja van Liere word voorgesteld kreeg een 8.5 voor de stap, een 9.0 voor de draf, een 8.5 voor de galop en twee negens voor de harmonie en de aanleg. Volgens de jury is de door Paul Schockemöhle gefokte hengst een scherp paard met veel balans en takt (en daar hebben ze gelijk in :) ). Hij kreeg een negen voor zijn draf vanwege zijn goede verruimingen. Ook zette onze hengst Hèrmes v. Easy Game onder Dinja een zeer goede prestatie neer en kregen 83 punten toegekend. Daarmee is Hermès de 2e beste KWPN-goedgekeurde hengst van de 4-jarige dressuurpaarden. Naast Hermès maakte ook de Easy Game-nakomelingen Hot Game RS2 (84 pnt) en Hummer N (80 pnt) een zeer goede indruk. Ons 3e paard dat deelnam en zeer goede scoorde was Happy L voorgesteld door Renate van Vliet met een score van 81 punten.

 Total U.S. met Dinja van Liere

Laatst aangepast (dinsdag 09 augustus 2016 10:08)

 

Onze stempelhengsten Bordeaux en Vivaldi maken indruk op WK in Ermelo

Uitgebreid verslag volgt spoedig.

Laatst aangepast (dinsdag 02 augustus 2016 09:02)

 

Succesvolle EDS-veiling tijdens WK

De eerste editie van onze Excellent Dressage Sales die, met steun van het KWPN, op de schitterend aangeklede terreinen van het Nationaal  Hippisch Centrum  werd georganiseerd, gaat de boeken in als een zinderend succes. De KWPN-goedgekeurde Four Legends (v.Wynton) geldt als de absolute veilingtopper. De aan de hand voorgestelde hengst werd afgeslagen voor 605.000 euro.  Het duurste veulen was de uit dezelfde moederlijn voortkomende  Lady Jane (v.Apache),  die voor 52.000 euro geveild werd. De volle broer van dressuurlegende Valegro verlaat ons land voor 50.000 euro.

Een grandioos succes
Mede-organisator Nico Witte kijkt meer dan tevreden op de veiling terug. “Het was een grandioos succes! We hebben hier iets ongelooflijks neergezet met zijn allen. Het is een unicum dat we op een evenement als dit, waar toch alle ruiters, sponsoren, handelaren en scouts rondlopen, een dertigtal van dit soort paarden en veulens kunnen veilen. Hier zit het publiek, hier moet het gebeuren en dat gebeurde ook. De sfeer was echt super. De ambiance hielp daar zeker bij, maar er bleef veel publiek zitten na afloop van de sportrubrieken. We zijn heel content met dit resultaat.”

Four Legends-ERME16L17174

Four Legends behouden voor Nederland
De veilingtopper is verkocht aan Taiwanese investeerders, maar blijft wel behouden voor de Nederlandse sport en fokkerij. Philip van Ommen, stalruiter van Judy de Winter, zal de verdere opleiding  van de zwarte hengst voor zijn rekening nemen. Four Legends kon op veel interesse rekenen, maar de Taiwanese Vincent Chen was vastbesloten om het laatste bod uit te brengen.

Internationale belangstelling
De Grand Prix-merrie Zaïra was het eerste paard dat door de grens van 100.000 euro heen ging.  De  Don Romantic-dochter vertrekt voor €225.000,- naar Italië. De volle broer van Valegro vertrekt net als als de grootheid zelf richting Engeland. Zijn nieuwe eigenaresse kan amper geloven dat zij de nieuwe bezitter van deze belofte.

Veulens verkocht voor waanzinnig goede prijzen 
Vijftien veulens gingen onder de hamer. Al in de eerste groep veulens trokken de kopers hun portemonnee. Het duurste veulen is nauw verwant aan de veilingtopper. De mooi gefokte Lady Jane stamt af van de Grand Prix-hengst Apache en komt uit tweevoudig hengstenmoeder Annabel (v. De Niro) die op haar beurt ook weer de grootmoeder is van Four Legends. Het meer dan charmante merrieveulen ging onder de hamer voor 52.000 euro. Ook zij blijft behouden voor de Nederlandse fokkerij.  De Wezepse Eric Koele kocht Lady Jane aan om met het beste materiaal als uitgangspositie een succesvolle stam op te zetten. De vijftien ingebrachte veulens brachten gezamenlijk 324.000,- euro, wat een gemiddelde van maar liefst 21.600 euro per veulen opleverde. Een record in Nederland!

Laatst aangepast (dinsdag 02 augustus 2016 09:02)

 

United-zoon TC Athene wint Goud bij Young Riders

Met haar imponerende United-zoon TC Athene won Jeanine Nieuwenhuis goud in beide individuele onderdelen op het EK voor Young Riders dit weekend. In elke proef plaatsten de juryleden Jeanine Nieuwenhuis en oud Pavo Cup-winnaar TC Athene, United uit Orleans elite pref prest v.Jazz, gefokt door Jan Streppel uit Wilp, bovenaan op dit Europese Kampioenschap in het Spaanse Oliva. Ze hadden een belangrijk aandeel in het teamzilver voor Nederland en wonnen Goud in de individuele proef (78,974%) gister en de Kür vandaag (81,00%). “Het liep geweldig en we hebben de hele week persoonlijke records gereden. TC Athene is echt een koning, hij doet altijd zijn best en is een enorme verschijning in de baan. Heel stiekem had ik wel gehoopt op een tweede gouden medaille, omdat ik echt overtuigd ben van de kwaliteiten van Athene. Zelf kon ik gelukkig genoeg rust bewaren en reden we een kür met vele hoogtepunten”, liet Jeanine Nieuwenhuis weten.

Laatst aangepast (maandag 25 juli 2016 11:43)

 

Bordeaux wint GP in Rastede

Onze KWPN-hengst Bordeaux presteert met Eva Möller al enige tijd goed op driesterren S-niveau in Duitsland. Gisteren won onze voormalig KWPN-keuringskampioen de Inter II met bijna 73 procent en vandaag was er in de Grand Prix bijna hetzelfde percentage in Rastede. Vanaf dit seizoen rijdt Eva Möller in de Midden- en Zware Tour. Onze tienjarige hengst was gisteren de beste in het sterke deelnemersveld van de Inter-II in Rastede. Hij liet met 72,895 procent 27 deelnemers achter zich. Hij versloeg onder andere eveneens goedgekeurde Donner Hit OLD (v. Donnerhall) en de goedgekeurde Trakehners Seal (v. Gribaldi) en Le Rouge (v. Pret a Porter). Vandaag won de hengst in deGrand Prix opnieuw met weer een toppercentage. Het duo scoorde 72,884 procent. 

 

Laatst aangepast (maandag 25 juli 2016 11:38)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner