Nieuwe Hengsten 2016

2016 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2015

2015 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2014

2014 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

2013 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Wie is online
We hebben 23 gasten online

Prachtige fotoserie gemaakt met Esmee van Geijtenbeek

High Five U.S. en Diederik van Silfhout

Dinja van Liere met Total U.S.

Dinja van Liere met Hermès

Laatst aangepast (dinsdag 27 september 2016 09:09)

 

Goud, Zilver en Brons voor Nederlandse ruiters met nakomelingen van onze hengsten

Goud voor Sanne Voets en Demantur
Sanne Voets en Demantur van onze hengst Vivaldi, hebben in de kür voor de Grade III-ruiters laten zien wat ze waard zijn: Goud! De amazone, greep in de individuele proef net naast de medailles. Met deze prestatie sluit zij de Paralympische Spelen in Rio fantastisch af. De Vivaldi-zoon Demantur van fokker/eigenaar Tom Reuzenaar, die op de tribune samen met zijn kleindochter Lieke genoot van het succes van zijn vosruin en amazone Sanne Voets. “Ik denk dat Demantur met afstand het beste paard is van alle deelnemers”, vertelt Sanne Voets trots over de achtjarige vosruin, die Tom Reuzenaar uit Schaijk fokte met zijn merrie Kaylee Keur Sport-Dr van Elcaro. “Hij is het minst ervaren en de jongste.” Sanne haalde er alles uit in haar prachtige door Armin van Buuren gecomponeerde Kür en liet de kwaliteiten van Demantur – zijn expressieve galop en gedragen draf – zien aan het vele publiek op de tribunes.

Zilver voor Rixt van der Horst en Caraat
“Top hier gingen we voor”, vertelt Frederike Gotink, dochter van fokker en eigenaar Rien Gotink van Caraat van onze hengst Gribaldi, die met Rixt van der Horst het zilver veroverde in Grade II. “Caraat is gewoon een wereldpaard. Rixt heeft fantastisch gereden. Voor Caraat was dit haar eerste grote wedstrijd. Caraat heeft alles laten zien.”

3x Brons voor Frank Hosmar en Alpaville N.O.P.
Frank Hosmar en Alphaville N.O.P. van onze hengst Sandreo kregen op de Paralympische Spelen in Rio hun derde bronzen medaille omgehangen. In de Kür op Muziek behaalde de combinatie een mooie score van 74,80%, maar Michelle George en Sophie Wells reden een net wat strakkere proef dan de Nederlander. George werd Paralympisch kampioen en het zilver ging naar Wells.

 Afbeeldingsresultaten voor paralympische spelen 2016 sanne voets

De gelukkige  Sanne Voets en Demantur

Laatst aangepast (woensdag 21 september 2016 09:06)

 

Diarado nakomelingen maken indruk op het Bundeschampionat in Warendorf

Reservekampioen bij de 5-jarige springpaarden is de Diarado-zoon DJ geworden. Met 0.1  punt meer werd de Limbus-zoon Lissino Bundes- champion. Beide kregen in de barrage van de finale een 9.5 van de jury. In de eerste omloop kreeg Lissino een 9.2 en de Diarado-zoon D.J een 9.1. D.J. is gefokt door Gerd Carstensen uit Hørup uit een Loran-moeder en werd gereden door Teike Carstensen.

Bij de 6-jarige springpaarden eindigen 2 Diardo's in de Top-15. Bij het Bundeschapionat komen de beste geselecteerde nakomelingen per stamboek tegen elkaar. In totaal wren er van alle stamboeken uit Duitland 135 springpaarden gekwalificeerd bij de 6-jarige springpaarden. Op een 9e plaats in de Finale eindigde Ciarada,Diarado x Quite Capitol, gefokt door Jürgen Börnecke uit Neumünster en voorgesteld door Ann-Kathrin Kock. Diego de Semilly, Diarado x Colman gefokt door Cornelia Asmussen uit Nordstrand en voorgesteld door Tino Bode wonnen de kwalificatieproef en eindigde in de finale op de 15e plaats.

In de Finale voor 6-jarige eventing paarden eindigde op een 7e plaats Delicious Delight, Diarado x Claudio’s Son onder Anna Döring-Rössler. Deze Diarado-dochter is gefokt door Eckart Gutowski uit Porta-Westfalica.

Laatst aangepast (maandag 05 september 2016 09:02)

 

Afstammelingenkeuring dressuur- hengsten 2016

 Bericht Horses:

Vanmorgen toonden zes dressuurhengsten hun (door de hengstenhouder uitgezochte) nafok op de afstammelingenkeuring van het KWPN in Ermelo. De veulens van High Five U.S., Hennessy en Hermès – de enige dressuurhengsten uit de H-jaargang die hun nafok toonden – vielen in de smaak. Gunner KS en Grand Galaxy Win T konden minder overtuigen met hun veulens.

De onlangs naar Diederik van Silfhout verhuisde Charmeur-zoon High Five U.S. toonde een uniforme collectie veulens met veel zelfhouding, schakelvermogen en balans. Met het jurycommentaar van Bert Rutten, voorzitter van de hengstenkeuringscommissie, kwam hij er wat bekaaid vanaf. “High Five U.S. toonde een uniforme collectie veulens die bewogen met veel veer. Vaak wordt de hals in beweging wat te hoog gedragen, wat soms terug te zien is in het rug- en achterbeengebruik.” Aan kop werd het hengstveulens Los Angeles M (mv. UB 40) van de familie Van Mook  uit Alem gezet, gevolg door Le Chouff de Nordiek (mv. Rosentau) van J. Kleinjan uit Goudswaard, terwijl Lamborghini (mv. Olivi), van High Five’s fokker Chris de Feyter-Seydlitz uit Axel, die kopplaats ook zeker niet misstaan had. In totaal werden er in 2016 52 veulens van High Five U.S. geregistreerd bij het KWPN, daarvan werden er negen in Ermelo getoond. Het KWPN scoorde 23 veulens thuis aan de hand van het lineaire scoringsformulier, de bevindingen werden in de catalogus gepubliceerd. De getallen staan voor de aantallen veulens.  Klik hier voor het scoringsformulier van de nafok van High Five U.S.

Als de hengst die het meeste toe kan voegen zou de Easy Game-zoon Hermès aangemerkt kunnen worden. Uit zijn jaargang van slechts negen veulens werden er zeven getoond in Ermelo. Zijn veulens vielen op met hun lichtvoetigheid en meerdere malen leek hij sterk verbeterd te hebben op de merrie. “De veulens van Hermès vallen op met hun lichtvoetigheid. Ze hebben een mooi dressuurmodel en bewegen opwaarts met ruim voldoende ruimte”, aldus Rutten. Aan kop kwam het hengstveulen Louis Vuitton uit een Gelderse moeder van Cabochon van Henk Hekkert uit Wijhe, tweede werd Lady de Haar (mv. Landwind II) van W. Verhaag uit het Duitse Goch. Van Hermès werden zeven veulens thuis gescoord. Klik hier voor het formulier van Hermès  

Laatst aangepast (dinsdag 27 september 2016 08:11)

 

Aansprekend optreden van For Gribaldi in Pavo Cup 6-jarigen

For Gribaldi had zich soepel weten te kwalificeren voor de finale Pavo Cup 6-jarigen. In deze finale behaalde hij ex aequo een mooie zesde plaats! Jury voorzitter Monique Peutz gaf als commentaar:”Een heel aansprekend paard met een mooi model. Zijn lichtvoetigheid is opvallend en hij laat zich fijn rijden. Hij is qua africhting al ver opgeleid, maar soms zagen we kleine storingen. De stap is actief en met een goede takt, de draf is lichtvoetig en de galop heeft ook een goede takt, maar hier zou hij nog wat meer bodem mogen nemen. ”Ook wij zijn nog steeds onder de indruk van de takt en lichtvoetigheid van For Gribaldi en zijn snelle vorderingen in de opleiding. Dinja van Liere, zijn amazone, verwoordde het kort en krachtig op haar facebook pagina: For Gribaldi is en blijft een Grand Prix talent!

Laatst aangepast (woensdag 14 september 2016 12:30)

 

Vivaldi-festival bij de Pavo Cup 6-jarige dressuurpaarden

Fenix v.Vivaldi uit Unifee ster v.Florencio, gefokt door H. Germs uit Midwolde met Emmelie Scholtens was in de halve finale al ongenaakbaar en breidde in de finale zijn voorsprong uit. De zwartbruine ruin ontving onder andere een 9.5 voor de stap en dit bracht het totaal op 89 punten. De eindscore betrof zo 177 punten. De jury, bestaande uit Monique Peutz en Gert van den Hoorn: “Een paard met heel veel kwaliteit en aanleg, dat eigenlijk alleen in het galopwerk nog wat meer mag ontspannen en door mag springen vanuit het achterbeen." Als tweede mocht President’s First Apple v.Vivaldi uit Oogappel sport-dr v.TCN Partout, gefokt door Nico van Maaswaal uit ’t Goy met Patrick van der Meer zich opstellen. De voshengst wist zijn score van dinsdag met 3 punten te verbeteren. Voor zijn zuivere en ruime stap verdiende hij een 9.0. De draf en galop kregen een 8.5, net als de harmonie en aanleg. “Een paard dat met veel lossigheid draaft en krachtige galop sprongen toont, in de contragalop was er nog een fractie spanning, maar over het algemeen laat dit paard zich fijn bewerken.” De nummer drie, Fantastique v.Vivaldi uit Bonbon stb v.Houston, gefokt door Patty Zwang uit Dordrecht, moest ditmaal in President’s First Apple nu haar meerdere erkennen. Ze verkreeg met Lynne Maas opnieuw 84 punten voor haar proef, waarin de bereidwilligheid van de merrie opvallend was.

JM Fenix Pavo 6 j 160809-1869

Fenix v. Vivaldi  met Emmelie Scholtens

Laatst aangepast (maandag 15 augustus 2016 07:13)

 

Spannende ontknoping Pavo Cup 4 jarige dressuurpaarden

Uitgebreid verslag volgt snel.

 

Onze 4-jarige hengsten Total U.S. en Hermès maken indruk op Pavo Cup

De jaarlijkse Pavo Cup trapte vanochtend af met de halve finale van de vierjarigen. 85 dressuurtalenten zorgden voor een vol dagprogramma. In groepjes van twee werden zij beoordeeld op hun natuurlijke kwaliteit en kregen punten toebedeeld voor de drie gangen alsmede de harmonie en aanleg als dressuurpaard. Twee paarden voerden vandaag de einduitslag aan: onze hengst Total U.S. & Haeden v.Chippendale, zij scoorden beide 88 punten. Total U.S. die door Dinja van Liere word voorgesteld kreeg een 8.5 voor de stap, een 9.0 voor de draf, een 8.5 voor de galop en twee negens voor de harmonie en de aanleg. Volgens de jury is de door Paul Schockemöhle gefokte hengst een scherp paard met veel balans en takt (en daar hebben ze gelijk in :) ). Hij kreeg een negen voor zijn draf vanwege zijn goede verruimingen. Ook zette onze hengst Hèrmes v. Easy Game onder Dinja een zeer goede prestatie neer en kregen 83 punten toegekend. Daarmee is Hermès de 2e beste KWPN-goedgekeurde hengst van de 4-jarige dressuurpaarden. Naast Hermès maakte ook de Easy Game-nakomelingen Hot Game RS2 (84 pnt) en Hummer N (80 pnt) een zeer goede indruk. Ons 3e paard dat deelnam en zeer goede scoorde was Happy L voorgesteld door Renate van Vliet met een score van 81 punten.

 Total U.S. met Dinja van Liere

Laatst aangepast (dinsdag 27 september 2016 08:08)

 

Onze stempelhengsten Bordeaux en Vivaldi maken indruk op WK in Ermelo

Uitgebreid verslag volgt spoedig.

Laatst aangepast (dinsdag 02 augustus 2016 09:02)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner