Nieuwe Hengsten 2016

2016 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2015

2015 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Nieuwe Hengsten 2014

2014 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

2013 KWPN Goedgekeurd

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Wie is online
We hebben 8 gasten online

Ferdeaux en Kirsten winnen selectie

In Delft was er een hoofdrol weggelegd voor onze hengst Ferdeaux. De Bordeaux-zoon liep onder Kirsten Brouwer naar 72,96% in de Prix st. Georges.  Met deze afgetekende overwinning heeft onze bruine hengst een startbewijs voor Jumping Amsterdam binnen. “Ik heb nog nooit op Jumping Amsterdam gereden. Dat is iets wat ik al heel lang wil en nu mogen we daar naartoe”, lacht Kirsten Brouwer enthousiast. “Ferdeaux deed super zijn best.  De draftour was heel mooi, de series gingen ook heel goed. Ik had één pirouette met wat balansproblemen, de andere pirouette was heel goed. Het was eigenlijk gewoon een fijne proef, al is het nog zeker niet foutloos.” Weinig wedstrijdervaring. Het is pas de tweede keer dat het duo van start komt op dit niveau. “Ferdeaux is pas zeven jaar oud en buiten het WK heeft hij niet heel veel wedstrijdervaring. Het ging ten opzichte van de eerste keer al veel beter. Het komende seizoen willen we ook internationaal weg. Het niveau in de Lichte Tour is hoog momenteel. Dit is een mooie score, maar Ferdeaux kan zeker nog klimmen in de scores. De proeven worden steeds makkelijker en beter “Het is een geweldig stoer paard en hij heeft in al zijn gangen veel kwaliteit. Er komt echt wat binnen als je met hem de ring inrijdt. Ik vind het leuk dat ik hem mag rijden, zeker met de groei die hij momenteel doormaakt.”

Deze dag was voor ons al helemaal geslaagd, maar met Daula II die door Daniëlle Heijkoop naar een mooie 2e plaats werd gereden in dit sterk deelnemersveld maakte het helemaal tot een succes. Daula II kreeg een mooie score van 71.32%. Daula II is een volle zus van onze goedgekeurde KWPN-hengst For Gribaldi, we hebben ze beide gefokt met onze vriend Ab van Barneveld. Daula II hebben we nu in eigendom samen met haar amazone Daniëlle Heijkoop.

Laatst aangepast (dinsdag 21 november 2017 18:48)

 

Hermès en Dinja winnen Subli-Cup

Dinja van Liere won vandaag, zondag 12 November met met onze KWPN-hengst Hermès de Subli Competitie voor 5-jarige Dressuurpaarden in Berkel-Enschot. De amazone kreeg voor haar proef met de zoon van Easy Game 79.60% en bleef zo Emmelie Scholtens op Hero (v. Apache) 0.2% voor. Hans Peter Minderhoud debuteerde met zijn Glock’s Flavio (v. Fidertanz) en werd derde met 78.80%. Hermès heeft dit jaar al een aardige staat van dienst neergezet met Dinja met als hoogtepunt de Finale van de Pavo-Cup met een 4e plaats.

 

 

Laatst aangepast (maandag 13 november 2017 19:11)

 

Winnend debuut Ferdeaux en Kirsten Brouwer

Onze KWPN-hengst Ferdeaux maakte vandaag, vrijdag 27 Oktober onder Kirsten Brouwer zijn debuut in de Lichte Tour. De Bordeaux-zoon liep in De Mortel met veel macht naar 70,33%. “Ferdeaux was sinds het WK voor Jonge Dressuurpaarden niet meer mee geweest. Ik vond dat hij heel lekker liep. Ik heb echt fijn gereden. Ferdeaux geeft zo’n wow-gevoel! Hij komt die baan binnen en laat zich dan met veel houding zien. Dat voelt echt heel machtig”, licht Brouwer toe. Kirsten vertelt dat de proef al vrij makkelijk ging. “Ferdeaux is een paard dat veel mee op pad moet. Afgelopen week had ik al een oefenwedstrijd gereden. We komen de proef al goed door, al kan het zeker nog strakker. Voor de zijgangen in draf en de uitgestrekte stap en de wissels hadden we mooie cijfers. De keertwendingen kunnen beter en ik moet zelf de pirouettes beter voorbereiden.” De door Gerrit en Anne-Marie van Esterik uit Ochten gefokte hengst gaat het selectietraject in voor de indoorkampioenschappen. “Zodra we bevestigde Lichte Tour-proeven rijden, gaan we ook internationaal op pad”, licht Brouwer toe.

Afbeeldingsresultaat voor ferdeaux hengst

Laatst aangepast (maandag 13 november 2017 18:36)

 

Daula II blijft imponeren.

Harmelen Vrijdag 10 November
Daniëlle Heijkoop wint met drafmachine Daula. Daniëlle Heijkoop kon vandaag weer twee oranje linten aan haar collectie toevoegen. Met de enorm dravende Daula II (v. Gribaldi) behaalde ze 70,99% in de Prix St. Georges. “Dit was pas onze derde wedstrijd en vandaag reden we een andere proef dan op de eerste twee wedstrijden. In de Prix St. Georges werd Daula voor haar draftour beloond met een negen en meerdere achten. Hoewel de wissels enorm verbeterd zijn, sloop in beide wisselseries een fout. “De series gaan inmiddels thuis en in de les bij Anky heel gemakkelijk. In de ring gaat het soms nog wat wisselend. Maar goed, dat blijf je houden”, vertelt Heijkoop.

 

Liempde Zondag 15 Oktober
Met de merrie Daula II (v. Gribaldi) reed Heijkoop in de Prix St. Georges, die gold als selectie voor Jumping Amsterdam. Het duo behaalde 72,89% en eindigde daarmee als tweede. “Ik wil dolgraag in Amsterdam rijden en baal als een stekker. Een van de juryleden had ons aan kop staan, echt jammer dat het nét niet gelukt is”, aldus Heijkoop die hoopt dat ze op een van de volgende selectiewedstrijden een ticket voor het concours in de hoofdstad kan bemachtigen. “Daula heeft goed gelopen en ik ben super trots op haar. Het was pas onze tweede start in deze klasse, dus ik heb zeker niks te klagen.”

 

Den Hoorn. debuut Prix St. Georges Zondag 08 Oktober
In Den Hoorn deed Danielle Heijkoop goede zaken door met twee paarden te debuteren. Nederlands kampioene Daula II (v.Gribaldi) liep een Prix st. Georges voor 73,36%. Damirez (v.Sandro Hit), een nieuwe troef, won tweemaal het ZZ-Zwaar met 68% en 70,21%. “Beide paarden deden het echt supergoed op hun debuut”, vertelt een enthousiaste Heijkoop. “Gribaldi-dochter Daula II kwam voor het eerst na het behalen van de Nederlandse titel weer in actie. Haar eerste Prix st. Georges was goed voor een royale overwinning.  “De draftour was heel mooi gecontroleerd. Daar lieten we echt geen steekje vallen. Daula II gaat heel mooi en met veel gemak door het drafgedeelte heen. Ik hoefde alleen maar te zitten en te sturen, dat voelt zo ontzettend goed. Voorheen waren de wissels nog wel wat moeilijk, nu had ik achten voor de series.”

 

Laatst aangepast (maandag 13 november 2017 18:27)

 

Onze voormalige hengst Q.Breitling LS blijft winnen

Op het CSI4* in Washington bleek Beezie Madden onverslaanbaar in de 1.50m Welcome Stakes met de KWPN-goedgekeurde hengst Q.Breitling LS. Het was een Amerikaanse top-drie in de met 35.000 Dollar gedoteerde Welcome Stakes. Beezie Madden was met de KWPN-goedgekeurde hengst Q.Breitling LS (Quintero uit Armonia la Silla van Acord II, fokker Alfonso Romo/ La Silla uit Mexico) de snelste van vijf foutloze barragedeelnemers en pakte zo de hoofdprijs. Alison Robitaille volgde haar op de voet met de door Stefanie van den Brink opgeleide Ace (Berlin uit Bella ster sport-spr prest van Irco Polo, fokker P.H.M. de Mol uit Oss). Q.Breitling L.S. hebben wij samen met Jeroen Dubbeldam en Monique Holtkamp als 2-jarige hengst bij zijn fokker Alfonso Romo in Mexico gekocht. Later is Team Nijhof mede eigenaar geworden en na een succesvolle periode in Nederland onder Sjaak Sleiderink als 6-jarige is hij aan de sponsor van Beezie Madden verkocht. Er is nog D.V.-sperma van hem beschikbaar.

Afbeeldingsresultaat voor breitling ls hengst

Q.Breitling LS en Beezie Madden

 

Laatst aangepast (maandag 13 november 2017 17:57)

 

Bijna 70% voor Lichte Tour-debuut For Gribaldi & Dinja van Liere

In Ammerzoden maakte onze KWPN-hengst For Gribaldi (v.Gribaldi) op Zaterdag 21 Oktober zijn debuut in de Prix st. Georges. Met  69,93% en de tweede plaats kijkt Dinja van Liere tevreden terug op haar debuut. “We hadden op het laatste moment pas opgegeven. For Gribaldi (Gribaldi uit Kladaula keur pref prest van Michelangelo, gefokt door ons en Ab Barneveld uit Bilthoven) liep fijn, dus ik bedacht me dat het maar eens moet gebeuren. Dat pakte best goed uit. Ik was blij met hoe For Gribaldi zijn proef liep”, vertelt Dinja van Liere.
Afstemming
Afgelopen zomer kwam de hengst al in actie tijdens het Nederlands kampioenschap ZZ-Zwaar en liep hij mee op het WK voor Jonge Dressuurpaarden. “De proef op het WK is ongeveer op hetzelfde niveau en die vind ik qua lijnen lastiger om te rijden. De series doet For Gribaldi met groot gemak, al maakte ik zelf een ruiterfout in de inzet van een serie. De andere serie ging wel heel goed, net als de pirouettes waarbij de één geroutineerder gaat dan de ander. Ik merk wel dat de afstemming beter kan. Daarin merk ik toch dat hij pas zeven is.”
Indoorseizoen
Het komende indoorseizoen wordt het wat passen en meten in de wedstrijdagenda van For Gribaldi. “Tijdens de eerste selectie voor het Nederlands kampioenschap is er ook al een jongepaardencompetitie. For Gribaldi loopt  ook in de hengstencompetitie. Het wordt wat puzzelen”, sluit Van Liere af.

 

 

Laatst aangepast (maandag 13 november 2017 17:56)

 

Aanlevering Verrichtingsonderzoek

Onze zeer fraai gemodelleerde 3.5 jarige hengst van Bon Bravour liet zich gister zeer goed zien onder Dinja van Liere. Zijn naam is nog Jupiter maar deze wordt nog gewijzigd omdat Jupiter al gebuikt is bij het KWPN als Hengstennaam. Hij is een hoogbeninge hengst van 1.72M die zeer veel Trakehner uitstraling heeft, dit komt naturlijk ook door zijn grote aandeel Trakehner-bloed in zijn aderen. Via vaderskant Bon Bravour --> Painted Black --> Gribaldi en moeder Odette dochter van de Trakehnerhengst Grand Prix-hengst Chronos x Linards x Doruto. Moeder van Jupiter is de Keur-merrie Bukkie, dochter van Flemmingh x Jazz x de Trakehnerhengsten Chronos en Doruto. Dit maakt Jupiter juist zo interessant voor de fokkerij, met zo`n sterke verakering in zijn basis-bloedlijnen via de stempel Trakehnerhengsten Chronos en Doruto die ook zoveel voor de Nederlandse fokkerij betekend hebben.

Laatst aangepast (maandag 13 november 2017 17:57)

 

KWPN-Verrichtingsonderzoek

Vandaag worden de hengsten aangeleverd voor het KWPN-Verrichtingsonderzoek. Wij presenteren om één uur onze 3.5 jarige zoon van Bon Bravour uit de moeder van Hermès. Daarnaast stellen we ook Jefferson P (De Niro x Florencio x Jazz) voor. Deze hengst hebben hebben we tijdensde KWPN Select Sale verkocht en is bij ons doorgetraind richting het Verrichtingsonderzoek.

Laatst aangepast (maandag 09 oktober 2017 08:39)

 

Heel mooi succes voor Eye Catcher en Kirsten

Nadat Kirsten Brouwer en Eye Catcher (v.Vivaldi) afgelopen voorjaar al een keer Prix st. Georges waren gestart voor bijna 72%, stond het duo nu met veel overtuiging aan kop in Maasdijk. Hun Lichte Tour-proef werd beloond met 74,61%. Een goede aftrap voor het komende indoorseizoen dat al bijna om de hoek komt kijken. “Eye Catcher liep een supergoede proef. Voor de uitgestrekte stap liet hij zelfs een 9,5 noteren, de uitgestrekte galop en de drafappuyementen leverden negens op. Ik had zelf de pirouettes en de keertwendingen wat kleiner kunnen rijden, maar omdat hij nog weinig ringervaring heeft, was ik nog wat voorzichtig.”

Goudeerlijk
De Vivaldi-zoon (uit Ostrona elite pref prest PROK van TCN Partout, fokker G. Snoeks uit Oss) liep als jong paard tweemaal naar brons op het WK voor Jonge Dressuurpaarden. Daarna was het even wat stiler rondom de voshengst. Een operatie zette de training even op een lager pitje. “Dat heeft veel tijd gekost en is hem zeker niet in de koude kleren gaan zitten. Hij heeft zich de laatste periode goed ontwikkeld, vooral de galop is sterk verbeterd.  en ik vond de tijd weer rijp om te starten. Eye Catcher is een goudeerlijk paard en zal mij nooit laten zitten. Het is echt genieten om met zo’n paard te rijden.”

Ringervaring opdoen
De komende periode mag Eye Catcher wat meer ringervaring opdoen en zal hij van start komen in de selecties voor de Lichte Tour-kampioenschappen. Voor Brouwer wordt het een drukke periode, want zij start ook met onze KWPN-hengst Ferdeaux (v.Bordeaux) in de Lichte Tour-selecties en haar zilveren WK-paard Sultan des Paluds (v.Soliman) in het ZZ-Zwaar. “Na het indoorseizoen hoop ik verder te werken richting de Zware Tour. Hij heeft veel aanleg voor piaffe en passage, maar doordat het niet helemaal meegezeten heeft, loopt hij iets achter. We nemen de tijd”, sluit de amazone af.

Eye Catcher hebben wij als veulen voor de helft gekocht van fokker Gerrit Snoeks. Wij hebben samen hele mooie momenten beleefd met hem, o.a. Reservekampioen KWPN-Verrrichtings- onderzoek, winnaar PAVO-Cup voor 5-jarige dressuurpaarden, Hengstencompetitie en 2x Brons op het WK voor 5-jarige & 6-jarige dressuurpaarden. In 2016 was er heel veel vraag naar hem en hebben we besloten om hem te verkopen aan Platinum Stables waar Kirsten zijn successen met hem kan doorzetten. We hebben dit jaar 3 goede nakomelingen van hem voor de KWPN-hengstenkeuring, zijn goedgekeurde zoon In Style doet het super onder Renante van Vliet en liet recent een zeer mooie collectie veulens zien. Ook hebben we een mooie 2-jarige hengst van Bordeaux uit de volle zus van Eye catcher in opfok staan die we samen hebben met zijn fokker Gerrit Snoeks.    

Laatst aangepast (dinsdag 12 september 2017 21:31)

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner